fly tying kits

vladan

Junior member
Učlanjen(a)
24.05.2008.
Broj reagovanja
0
Evo napokon sam i to kupio bas u pravom trenutku (posle svih ovih praznika)da se malo odmorim i poradim na vestini i znanju oko musica!Platio nekih 40 funti ceo set!Malo iskusniji bi mogli da kazu da li vredi ili ne i sta od materijala treba da kupim da bi poceo!Da li je recimo bolje da kupim neki komplet sa materijalom ili sve pojedinacno!I jos nesto ,sta mislite o PIRAHNA udicama!?
Evo i par slicica da podelim srecu sa srodnim dusama!

Prilozi

• 000.jpg
    000.jpg
    24,5 KB · Pregleda: 184
  • DSC.jpg
    DSC.jpg
    30,2 KB · Pregleda: 223
  • DS.jpg
    DS.jpg
    36,3 KB · Pregleda: 206

witch

Hero member
Učlanjen(a)
23.11.2005.
Broj reagovanja
6
Nikako nemoj da kupuješ komplet sa materijalima, jer ćeš u njemu dobiti gomilu materijala koji ti nikada neće zatrebati. Najbolje je da sve kupuješ odvojeno.

vladan

Junior member
Učlanjen(a)
24.05.2008.
Broj reagovanja
0
A jel vredi ono nesto ?Ja iskreno neznam camu sluze one djidja midje !Osim sto sam ukapirao da ima stega postolje a moze i da se prcvrsti za sto i mozda par malih sitnica poput makaza, sila i slicno!
Joj mora da idem kod nekog na casove! Tek sad mislim da ce biti vrlo zajebano da se nauci!

witch

Hero member
Učlanjen(a)
23.11.2005.
Broj reagovanja
6
Nema potrebe da ideš na časove. Ostani sa nama i postavljaj sva pitanja koja te muče.

crni

Hero member
Učlanjen(a)
10.09.2007.
Broj reagovanja
0
vladan je napisao(la):
A jel vredi ono nesto ?Ja iskreno neznam camu sluze one djidja midje !Osim sto sam ukapirao da ima stega postolje a moze i da se prcvrsti za sto i mozda par malih sitnica poput makaza, sila i slicno!
Joj mora da idem kod nekog na casove! Tek sad mislim da ce biti vrlo zajebano da se nauci!
Ma ne brini imas sve sto ti treba  :yeswink: Nabavi jos i materijale i to je to...vezuj musice i uzivaj u njihovoj lovnosti.

vladan

Junior member
Učlanjen(a)
24.05.2008.
Broj reagovanja
0
Evo bas sam do sad trazio po sajtovima materijal i mogu da vam kazem da uopste nije jevtino!Po mojoj proceni trebace mi bar jos 100-200 funti da se dobro opremim!Da li je materijal mozda jevtiniji u srbiji i sta bi mogo za sad da kupim od perja da pravim neke proste muve!Skinuo sam i neku knjigu upravo sa interneta za vezivanje muva i vidim da ima objasnjenja za alat pa cu da studiram ovih dana!Uh nije ovo uopste naivno kao sto sam mislio!

Gogo

Hero member
Učlanjen(a)
26.08.2008.
Broj reagovanja
1
vladan je napisao(la):
Evo bas sam do sad trazio po sajtovima materijal i mogu da vam kazem da uopste nije jevtino!Po mojoj proceni trebace mi bar jos 100-200 funti da se dobro opremim!Da li je materijal mozda jevtiniji u srbiji i sta bi mogo za sad da kupim od perja da pravim neke proste muve!Skinuo sam i neku knjigu upravo sa interneta za vezivanje muva i vidim da ima objasnjenja za alat pa cu da studiram ovih dana!Uh nije ovo uopste naivno kao sto sam mislio!
Naivno  :nowink:, interesantno  :yeswink: ludo i nezaboravno  :drool: a cijene, pa nemora da se troši bogatstvo da bi se pravile muhe, neke najjednostavnije, sa najmanje alata i materijala možeš i iz ruke da zavežeš a love jako dobro. Pogledaj samo postove o killer bugu. Dali može biti jednostavnija a izvrsno lovi.
Samo polako i ne razbacij se parama, bolje malo pročitaj, prevrti int. stranice, a ovdje na orgu imaš more savjeta o vezanju muha i samo naprijed, dobro došao u svijet FT-a.

Djole Nis

Hero member
Učlanjen(a)
24.10.2007.
Broj reagovanja
1
Vladane navlace te. Sve je treba i sve je skupo (kad zberes na gomilu)  :D Pa sta mislis kako su svi poceli. Naravno snalazili se tu i tamo a pogledaj sad cime vezuju  ;) I opet nigde kraja. Jebeno je ovo nase vrzino kolce  :-[

Kuzma

Hero member
Učlanjen(a)
08.12.2005.
Broj reagovanja
15
vladan je napisao(la):

kad pogledas koliko si ti materijala odvojio za 100-200 funti, to i nije velika cena s obzirom na cinjenicu da ces sa istim namotati sigurno par hiljada muva. pomnozis tu kolicinu sa cenom musice i jasno je da materijal i nije skup, sem sto moras u samom startu izvaditi te pare  iz dzepa.
pametno bi ti bilo da stupis u kontakt sa musicarima sa voda gde planiras da lovis, raspitas se kojim muvama dobro love, i jednostavno za pocetak kupis materijal koji ti je potreban za vezivanje istih.

knjige i dvd-ovi ce ti dobro doci za prve FT korake                              srecno :tbumb:

vladan

Junior member
Učlanjen(a)
24.05.2008.
Broj reagovanja
0
Znao sam da ce trebati para ali bas toliko nisam znao ali nema veze  boricu se!Sva sreca imam druga iz ceske zajedno pocinjemo da ucimo pa cemo da kupujemo materijal i delimo, jevtinije ce nam ispasti, a iionako ima puno materijala da necemo moci da potrosimo sve!Al on je gori i od mene!Ranije smo isli zajedno na plovak dok ga nisam zarazio da baca muvu i prodao mu stap! sad je zagrizo nezaklapa o ff i ft !prodao jadnik i svu saransku opremu pa sad psuje i ljuti kad mu neko kaze da je carp-er !Ma mozda cu i ja da isprodajem ove silne daiwe ,mavere ,foxove i ostala govna i posvetiti se samo ff!

sasats

Hero member
Učlanjen(a)
18.12.2008.
Broj reagovanja
26
kada kupis sve sto mislis da ti treba od materijala onda ces da kazes :doh: :doh: pa ja nemam nista!!
nemoj da se zaleces,najbolje je da nadjes nekoga iskusnijeg da te posavetuje.kupi za pocetak ono sto ti je stvarno potrebno.ako krenes da kupujes redom postaces kolekcionar materijala a to dosta kosta

vladan

Junior member
Učlanjen(a)
24.05.2008.
Broj reagovanja
0
Ma bolje je raditi bilo sta kreativno no sedeti u kafani i ispravljati krive drine!Ne zalim pare potrosene sa svrhom i merakom!

sasats

Hero member
Učlanjen(a)
18.12.2008.
Broj reagovanja
26
mogu muve da se prave i u kafani :firends: :firends: :firends:

witch

Hero member
Učlanjen(a)
23.11.2005.
Broj reagovanja
6
Vladane, neće biti nikakvih problema ako napraviš prvo spisak riba koje ćeš mušičariti i izbor muva za njih (ako treba uz našu pomoć). Kada to uradiš, mi ćemo ti napraviti spisak materijala koji su ti potrebni, pa tako nećeš potrošiti novac ni na šta suvišno.

Daj spisak.

Vrh Dno