Garancija na mušičarski štap - iskustva

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Broj reagovanja
7
U nekoliko navrata sam hteo sam da se latm majstorluka i popravim plutu na mom Greys Streamflexu wt5. Buduci da imam garanciju i prvi sam vlasnik stapa uvek sam se predomislio i prosli tedan konacno sam kontaktirao ove iz Hardy&Greys-a. Rekose posalji pa ce da vidimo sta ce mo. Ok. poslao sam. Sve to da sam poslao kostalo me samo 14€.  Ako ostane na tome imaju veliki plus od mene.

Više puta sam več pričao sa mnogim našim slovenskim ribolovcima i jedino su oduševljeni sa odnosom do njih kao stranki sa ORVIS kompanijom. Kod: Sage, Winston i Loop-a koliko mi je poznato manje više uvek dođe do nekih neželjenih komplikacija ako dođe do nekih reklamacija dok kod ORVISA toga nema. Za ostale firme ne znam ali sa Orvisom su kod nas svi prezadovoljni i zbog njihovog kvaliteta i odnosa do stranke ili vlasnika njihovog štapa. Njihova garancija je sada 25 godina što je sasvim dovoljno. Doživotna granacija je za moj pojam besmislena i posebno ako se prilikom reklamacije često nešto komplicira. Šta i kakve komplikacije bejahu ne znam niti me zanima. Mene kao stranku zanima najbolje za te i te pare! ;)
Iz svega do sada što sam pročitao i čuo Orvis tu nudi najviše za tu i tu cenu.

Kakva su vaša iskustva?

simpson_H

Hero member
Učlanjen(a)
13.05.2007.
Broj reagovanja
6
Marryat garancija 5 godina, reklamacija bez troskova sem za slanje postom odavde.
Echo garancija dozivotna bezuslovna, troskovi za slanje odavde i 30e za obradu i slanje nazad.
Ross ima jako interesantnu garanciju dozivotnu bezuslovnu, za 30$ dobijes nov stap bez obzira koji deo si slomio.
Orvis, vec receno 25 godina bezuslovne garancije, troskovi samo za slanje njima.

Interesantne su garancije na strune, RIO godinu dana bezuslovna, Varivas takodje.

To je ono sto sam uopste i reklamirao.

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Broj reagovanja
7
hvala Boki!

Takve informacije su veoma bitne i vredne za nas kaokupce.

rango

Senior member
Učlanjen(a)
14.03.2009.
Broj reagovanja
6
Kako ide posle 5 god. garancije za Marryat da li moze uz doplatu da se dodje do polomljene sekcije.

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Broj reagovanja
7
Evo. Dobra dva tedna je proslo od kako sam poslao u Hardy and Greys donji deo stapa gde mi je pluta skripala. Slanje me kostalo14€ i to je sve. Danas mi je stigao novi deo koji sam reklamirao. Bez ikakvih komplikacina je sve proslo. Napisao sam lepo u cemu je provlem i pitao kako se to da resiti. Kulturno su mi odgovorili da im posaljem taj deo i posle nije bilo nikakvih problema. Zadovoljan sam njihovom uslugom.

Hardy&Grey dobijaju + glede toga.

radodeyan

Senior member
Učlanjen(a)
10.08.2006.
Broj reagovanja
47
simpson H je napisao(la):
Marryat garancija 5 godina, reklamacija bez troskova sem za slanje postom odavde.
Echo garancija dozivotna bezuslovna, troskovi za slanje odavde i 30e za obradu i slanje nazad.
Ross ima jako interesantnu garanciju dozivotnu bezuslovnu, za 30$ dobijes nov stap bez obzira koji deo si slomio.
Orvis, vec receno 25 godina bezuslovne garancije, troskovi samo za slanje njima.

Interesantne su garancije na strune, RIO godinu dana bezuslovna, Varivas takodje.

To je ono sto sam uopste i reklamirao.
Kupio sam od nekog coveka Loop green line stap. Na stapu je otpao lak i boja sa blanka na nekoliko mesta. Verovatno ga je zato i prodao za smesne pare.Nista strasno. Moze da se popravi kod naseg druga Pedje iz Krusevca. Nece se ni videti.
Poenta celog ovog uvoda je da sam pisao Loop-u, i hteo da vidim sta oni misle o tome. Napiso sam im da nisam prvi vlasnik.Odgovor sam dobio posle mesec dana. U nakracem bi bilo:" stap je prestao da se proizvodi 2006, ja nisam prvi vlasnik,oni ne osecaju nikakvu odgovornost niti predlazu da to isprave i o mom trosku"
Da sam kupio stap za 400 + eura , koliko je kostao 2006. godine, i da mi neko kaze to sto su oni meni rekli, ja bih bio vrlo nezadovoljan.

dovla84

Senior member
Učlanjen(a)
06.06.2013.
Broj reagovanja
0
Vision Nite slomljen prilikom pada dok sam pecao na Studenici (prepolovljena drska i prelom na blanku). Ima bezuslovnu garanciju od 5 godina koju sam iskoristio i dobio dva nova dela bez ikakvih cimanja.
Inace, garancija za Vision vasi samo za prvog vlasnika tako da i to treba imati u vidu.

radodeyan

Senior member
Učlanjen(a)
10.08.2006.
Broj reagovanja
47
Vise puta je napisano kako cena musicarskog pribora ne odgovara ulozenom trudu i materijalu. I ja sam uvek smatrao da je neprimereno da se pribor poredi sa nekim automobilima, telefonima isl. Ali zamislite da ste kupili auto vise srednje klase (Loop green line je u toj klasi, ako ne i bolji). Garancija na auto je sada oko 5 godina, ali ni na jednom automobilu te klase ne otpada boja posle 8-9 godina. Naravno , ako nije Yugo :)

Vrh Dno