Gastronomija riba i ostalo

Djole Nis

Hero member
Učlanjen(a)
24.10.2007.
Broj reagovanja
1
Kako bre nema, kjel pecas klena tu kod tebe?

Ovaj sto ima potok pored kuce, oce li do tebe da bi pecao smudja. Sila prilika nista vise.

Slazem se u vecini toga sto si posle napisao sem da ako je nekom klen delikatesa, ludo s tvoje strane ubedjiovati ga u suprotno. Pa iako taj misli da je najbolje riba na svetu klen, opet je pogresno ubedjiovati ga u suprotno.

|sto to kazem i ne smeta mi ako neko generalizuje. Svestan si toga da mnogo ljudi nije ni probalo morsku rubu, neki niti ce je i probati, uslovi i situacije i da ne zalazim dublje. I za njega je klen iz prvog potoka zlatna ribica na trpezi. Ja tom nista ne bih mogao da kazem, ni rec. Imao bih cak veliko postovanje prema njegovoj trpezi.

sasats

Hero member
Učlanjen(a)
18.12.2008.
Broj reagovanja
28
Djole je napisao(la):
|sto to kazem i ne smeta mi ako neko generalizuje. Svestan si toga da mnogo ljudi nije ni probalo morsku rubu, neki niti ce je i probati, uslovi i situacije i da ne zalazim dublje. I za njega je klen iz prvog potoka zlatna ribica na trpezi. Ja tom nista ne bih mogao da kazem, ni rec. Imao bih cak veliko postovanje prema njegovoj trpezi.
cekaj bre djole  :eek: zar je moguce da je tako? i ti bi imao postovanje prema takvom coveku i nebi ga jebavao da je budala jer holandjani ne jedu klena  :-\

simpson_H

Hero member
Učlanjen(a)
13.05.2007.
Broj reagovanja
8
Ne pecam Djole klena ovde a da se mrdnem 20km uzvodno pecao bih bez problema.  Kilogram orade u maxiju kosta 750din to je bre razbijanje od hrane iako je vestacki gajena. Da ne pominjem koliko je recimo jeftina skusa (200din) ona je i takva 80% bolja i hranljivija od recne ribe. I imam ja postovanje prema svacijoj trpezi naravno i znam da ljudi nemaju ali bre ovo zvuci kao da me neko ubedjuje da je Yugo bolji od novog Mercedesa C klase.

Djole Nis

Hero member
Učlanjen(a)
24.10.2007.
Broj reagovanja
1
sasats je napisao(la):
cekaj bre djole  :eek: zar je moguce da je tako? i ti bi imao postovanje prema takvom coveku i nebi ga jebavao da je budala jer holandjani ne jedu klena  :-\

Cek nisam te bas pohvatao.

Ovo je samo primer uzet iz mnostva situacija, ne i moj stav

MAFKE

Senior member
Učlanjen(a)
23.12.2012.
Broj reagovanja
2
Ime,Holandjani ne jedu klena jer su im s obzirom na stajace vode i klenovi i bela riba smece. Bandari su za medalju a i stuka,sarani se osecaju na mulj. Sve obiluje kanalima i kanalcicima,ne moze taj klen da bude kao tvoj iz Z.Moravskih brzaka :nowink:

Tamo sam probao njihov delikates, ziva polu marinirana ribica slicna beovici,izdrzao sam do pola,a posle zamalo da se izrigam.Moj ortak stuko 5 .

kom. ladno uz pivce. Upozorio me da ne mogu svi da je jedu :eek:

sasats

Hero member
Učlanjen(a)
18.12.2008.
Broj reagovanja
28
Djole je napisao(la):
Cek nisam te bas pohvatao.

Ovo je samo primer uzet iz mnostva situacija, ne i moj stav
djole moj komentar nije upucen tebi jer razmisljas pravilno i ispravno. upucen je svima koji pokusavaju da nametnu svoje misljenje kao zivotnu istinu .
evo jednostavnog primera ...otac jednog mog druga jedino priznaje moravskog skobalja . toliko voli da jede tu ribu i to jednostavno pripremljenu u tiganju da to nije normalno.za mene je skobalj bezveze riba ali njemu se nesto svidja i kaze da uziva da ih klopa . sad bi ja trebalo da ga ubedjujem da nema blage veze sa ukusom i da je orada prava stvar . zasto bi ja to radio . ja imam svoje misljenje o ukusu recnih riba i ni jedna mi nije nista posebno . najjeftinija skusa mi je zakon za recne , ali ima ljudi koji drugacije misle i zasto bi ja tvrdio da sam pametniji od njih . to je besmisleno i velika glupost . ja ne jedem neka jela i odvratna su mi a nekome su specijalitet i to je sasvim normalno i ne bi trebalo da bude predmet rasprave a pogotovo razlog da se minira ova lepa i interesantna tema  :)
sve me ovo ne cudi jer je vec mnogo puta vidjeno , jedino me cudi sta ceka administracija ? gde je gumica ?

gegula

Hero member
Učlanjen(a)
14.10.2009.
Broj reagovanja
0
administracija ceka da procita konacno neki recept za klena :D......

jeprli

Senior member
Učlanjen(a)
26.01.2011.
Broj reagovanja
1
Manic lota lota, je vrhunac slatkovodne ribe. Pravilno pripremljen parira i najboljim morskim specijalitetima. A tek jetrica, njam njam :)

nespetro

Hero member
Učlanjen(a)
25.09.2009.
Broj reagovanja
381
gegula je napisao(la):
administracija ceka da procita konacno neki recept za klena :D......

Ma ne druze, ovo je sama zavrsnica teme. Vec smo ga izmusicarili a sad se krcka  :D

gegula

Hero member
Učlanjen(a)
14.10.2009.
Broj reagovanja
0
jeprli je napisao(la):
Manic lota lota, je vrhunac slatkovodne ribe. Pravilno pripremljen parira i najboljim morskim specijalitetima. A tek jetrica, njam njam :)

ovo za manjica sam cuo od starih ribara milion puta ali nikad nisam imao priliku da jedem tu ribu...

tomos rider

Full member
Učlanjen(a)
27.11.2009.
Broj reagovanja
0
Dafuq vi ovde pisete? Modovi nek ociste ovu, bar pre ovih par strana gastronomije, lepu temu a Djole je objasnio sustinu, suvisno je dalje komentarisati. Kome je klen super, odlicno, kome nije, takodje i idemo dalje.....

Vrh Dno