Gde se moze kupiti?

nickollica

Junior member
Učlanjen(a)
04.05.2007.
Broj reagovanja
1
dakle...gde se moze kupiti celokupna oprema za pravljenje vestackih musica....ali sve?

witch

Hero member
Učlanjen(a)
23.11.2005.
Broj reagovanja
8
Polako Nikollice, odmah si napravio prvu gresku. Hoces da te neki trgovac nanjusi, opljacka i utrapi ti svakojake gluposti. Nema "sve". Treba prvo da nam napises kakve ces muve da pravis, to jest, za koje ribe. Moraces da nabavljas opremu "mic po mic", jer u Srbiji (i slicnim zemljama) nema takve radnje gde ces se potuno opremiti za Fly Tying i Fly Fishing. Moraces da kupujes po nesto u raznim trgovinama i za sve da trazis savet od nas. Ima mnogo stvari koje ce ti prodavci preporuciti, a koje ti nikad nece zatrebati.
Ja mislim da ti za pocetak treba stega i alatke, komplet osnovnih i konaca za telo, skalp ili sedlo petla i udice.
Evo konkretne pomoci, ja mogu da ti nabavim udice i konce, a ako nema dobrih skalpova na trzistu, mozes i sam da skalpiras nekog petla. Trebalo bi da napravimo foto-strip skalpiranja petla, da vidis kako je to jednostavno.
Ostale materijale ces nabavljati po potrebi, prema musicama koje pozelis da pravis.

lucky

Founding father
Urednik
Učlanjen(a)
14.11.2005.
Broj reagovanja
2
Pozdrav Nikolice,
Mism da Mix nije shvatio tvoje pitanje do kraja, mada mu je odgovor za materijale potuno na mesto.
Oprema za pravljenje muva, znaci stega, kotarpinceta, bobiba, makazice i ostao moze da se kupi u kompletu. Indijske je proizvodnje ono sto sam zadnji put video i kvaitet je pa diskutabian. Ali ja se dobro secan kada sam prvi pout seo za stegu, koja je bila takva (pokvaitetu). Uzeo isti pribor i krenup da pravim svoje muve...sada kada imam stege skupe i dalje trazim taj osecaj, ali ga nema..kao kada prvi put poljubis devojku i tralalala, ali sam ozbiljan.
Ako zelis mogu da proverim koliko kosta pa ti pisem.
Za materijale, je posebna prica i svaki materijal zahteva posebnu diskusiju.
A sto se tice skalpiranja petla, pa Mix ja cu rado da ga skalpiram ako ga ti zakoljes. Taman mozemo i supu da napravio i da se razvalimo!

nickollica

Junior member
Učlanjen(a)
04.05.2007.
Broj reagovanja
1
hm...mislim da ste me pogresno razumeli..delimicno...iz mog prvog posta provalili ste da sam siroma(student)..nisam ti ja neki burzuj...ja sam samo zaljubljenik u vodu i prirodu...

nece da me nanjusi...zato sto sam prvo pitao vas...zar ne?

4 Mixmaster
-recimo interesuje me konkretno stuka i klen...

a mislim da ti za pocetak treba stega i alatke, komplet osnovnih i konaca za telo, skalp ili sedlo petla i udice.
da...to je meni upravo potrebno...to mene sad interesuje najvise....nigde nisam video u prodaji stegu?

skalpova?
uputite me malo...jbg..pocetnik sam!

mozda nisam u pravu,a vi me ispravite,trenutno,me kvalitet ne interesuje...znaci moze da bude i znj proizvodnje...samo da se ja dokopam toga i da realizujem neke svoje ideje za koje mislim da nemaju veze sa vezom...ali sve to u glavi lepo izgleda.......

hm...pileca supica..hm...super dodje posle ovih masnih praznika!!!

lucky

Founding father
Urednik
Učlanjen(a)
14.11.2005.
Broj reagovanja
2
Nema supe bez pevca Stambolijca! To je onaj crveni pevac, uh...
E sad za pribor provericu po gradu! Misim da cena nije nesto, oko 1000 do 1500 dinara, mada sam se moguce zeznuo. Odnosi se na ceo komplet, znaci stega, bobina, kontra pinceta, finisher, igla za dubbing, makaze i uvlakac! Sve sto ti treba i sve loseg kvaiteta, ali NE brini, jer ti je za pocetak i za polupro vezivanje sasvim dovoljno. Moguse da ce te nervirati kontra pinceta i bobina ali ima fora kako d ih sredis...otom potom!
Najbolje je da otvoris temu o neophodnim materijalima za pocetnika. Tako ces dobiti prave odgovore i onada ce mo da provalimo i gde mogu da se kupe, nabave, zavrse...itd.

nickollica

Junior member
Učlanjen(a)
04.05.2007.
Broj reagovanja
1
odlicno...ali...u kom si gradu?ja sam u bg i NE znam ni za jednu vecu radnju sto se toga tice...

MMartic

Hero member
Učlanjen(a)
16.05.2006.
Broj reagovanja
136
Stege i osnovni komplet alata imas u "Bandjuru" (SNAJPER) u prolazu preko puta ulice sa donje strane "Beogradjanke" kao i osnovne konce i jos neke sitnice. Nasjbolje bi ipak bilo da odes sa nekim iskusnijim musicarem iz BG, zar ne znas nikoga? Ja sam iz P-va i retko sam u BG narocito u toku radnog vremena. Pozdrav!

nickollica

Junior member
Učlanjen(a)
04.05.2007.
Broj reagovanja
1
opalaaaaa.....juce bio do snajpera..odnosno...do tog bon...ili kako vec....e ovako...rekao mi je da komplet kosta oko 1800 dinara....osnovni komplet!
a nema ga vise...pa cu danas morati da uzmem sve pojedinacno...
stege su oko 1100 dinara..a ostalo je sve po 200...

sto znaci.....danas je moj prvi radni dan...a koliko sutra..pravac na neku vodu.... :D :D :D :D

lucky

Founding father
Urednik
Učlanjen(a)
14.11.2005.
Broj reagovanja
2
Sjebao si se druze. Sledaca vaza je cupanje dzempera, raznoraznih cebica i jurenje zivotinja zbog njihove dlake!
Bolesno ali ipak nema jaceg hobija!

lazza

Administrator
Urednik
Učlanjen(a)
06.12.2005.
Broj reagovanja
2
Zavrsna faza je kad te svi prijatelji prozovu za vesticu jer ti "kokosije glave" vise na zidovima sobe i razno perije se nalazi po podu.  :D

nickollica

Junior member
Učlanjen(a)
04.05.2007.
Broj reagovanja
1
e vala sam se bas sjebao..........kao sto kazete......

eto i ja upao u klub....

e sad...
moze li mi neko objasniti svrhu 2. i 4. stvari sa ove slike.....

i jos jedna stvar...ovo sto vidite na slici je za 2000 din....da li me je izradio ili ne?hamletovsko pitanje

gile_ks

Junior member
Učlanjen(a)
02.06.2006.
Broj reagovanja
0
Broj 2 ti je finiser i sluzi za zavrsni cvor a broj 4 ti je kontra pinceta i sluzi za lakse pridrzavanje pera kad budes radio nogice na muvama. A da li te je izradio pa ne znam cena je tu negde.

witch

Hero member
Učlanjen(a)
23.11.2005.
Broj reagovanja
8
Ne bih se mešao u trgovinu da se ne radi o prodaji fly tying pribora. Ovo na slici košta mnogo manje od 1000 dinara. 2000!?!?, sa stegom ili samo ove 4 alatke od po 150 dinara? proveri cene na Internetu. Firma koja proizvodi ove stvari zove se Sunrise ili još bolje Sunrise India. Imaš Internet i proveri da li si opljačkan.

nickollica

Junior member
Učlanjen(a)
04.05.2007.
Broj reagovanja
1
jeb...sad....to je sve iz "Bandjur" prodavnice....sta je bilo bilo je.....

Vrh Dno