GNJURCI

ivke037

Hero member
Učlanjen(a)
11.06.2009.
Broj reagovanja
228
izjava za " Transfer Blama". Gde si Mito?
P.S.Ko priznaje pola mu se dodaje  :D

ivke037

Hero member
Učlanjen(a)
11.06.2009.
Broj reagovanja
228
Vukovicu, na Juznoj i Zapadnoj Moravi retko ima dubina preko 2 metra, tako da im je potrosnja kiseonika iz boca mala. Kilogram smudja je 6-7 evra pa predpostavljam da im i punjenje boca nije skupo. Znao sam ekipu koja je ranijih godina po 100 kg ribe hvatala rukama.

neca011

Full member
Učlanjen(a)
12.11.2013.
Broj reagovanja
3
Punjenje jedne boce je od 10-20 eur u zavisnosti dal je puniš u ronilačkom klubu ili kod nekog privatno. Znam ovo jer sam do pre 6 god. bio aktivan ronilac a onda žena, deca... :doh:

MMartic

Hero member
Učlanjen(a)
16.05.2006.
Broj reagovanja
136
ivke037 je napisao(la):
izjava za " Transfer Blama". Gde si Mito?
P.S.Ko priznaje pola mu se dodaje  :D

Tu sam, u Pančevu ;)

Ma Oholi je valjda malkice napredovao  i sam kaže da je ovo bilo nekad... Inače je lov puškom u slatkim vodama čist kretenizam... A ni onaj morski nije mnogo bolji  :'(
Nekako nespojiv sa mušičarenjem!

sasats

Hero member
Učlanjen(a)
18.12.2008.
Broj reagovanja
26
zapadna morava je u donjem delu toka toliko malo providna preko leta da nema blage veze sa mozgom da se moze roniti , videti riba i ubiti puskom . u jesen i zimi kada precvetaju alge voda postane bistrija i prozirnija , zato su sada i ronili i sada uhvaceni. isti slucaj je i sa juznom moravom a za veliku da ne pricamo .
zato otpada da su letos urnisali moravu ovom tehnikom i zato smo se ja i sale malo salili u komentarima. kod mene ljudi rone i rukama vade somove iz podvodnih rupa u obali . koriste neku vrstu alata poput grabulje kojim hvataju i zadrzavaju ribu . ujedno se taj deo ogradi mrezom tako da riba nema gde da pobegne. som od 10 kila ima neverovatnu snagu u vodi i nije bezopasno uhvatiti ga rukama .

oholi

Moderator
Urednik
Učlanjen(a)
16.12.2007.
Broj reagovanja
1.476
ih sta sam radio kao klinac....meni ni grabuljanje nije strano bilo...cak sam jednomposmatrao rodjaka kakostrujomlovi...vrsom.... zato sad znamsta valja  :whistle:

a sto se ronjenja na moru tice to je meni mozda i bolje od musicarenja...

ivke037

Hero member
Učlanjen(a)
11.06.2009.
Broj reagovanja
228
sasats je napisao(la):
zapadna morava je u donjem delu toka toliko malo providna preko leta da nema blage veze sa mozgom da se moze roniti , videti riba i ubiti puskom . u jesen i zimi kada precvetaju alge voda postane bistrija i prozirnija , zato su sada i ronili i sada uhvaceni. isti slucaj je i sa juznom moravom a za veliku da ne pricamo .
zato otpada da su letos urnisali moravu ovom tehnikom i zato smo se ja i sale malo salili u komentarima. kod mene ljudi rone i rukama vade somove iz podvodnih rupa u obali . koriste neku vrstu alata poput grabulje kojim hvataju i zadrzavaju ribu . ujedno se taj deo ogradi mrezom tako da riba nema gde da pobegne. som od 10 kila ima neverovatnu snagu u vodi i nije bezopasno uhvatiti ga rukama .
U julu i septembru su Juzna i Zapadna Morava bile bistre "ko rakija" 100%. Pogledaj malo tvoje fotografije. I ne znam odakle sumnje. Znas koliko se hvata na stap smudjeva na Moravi. Zadnjih par godina smudj je dominantna riblja vrsta na Moravama. A gnjurci su vrsljali po Juznoj i cim udjose u Zapadnu ovi moji ih pohvatase.

sasats

Hero member
Učlanjen(a)
18.12.2008.
Broj reagovanja
26
stvarno ima gomila smudja u moravi . gledao sam fotografije ulova. neverovatno kolike su to ribe  :eek: mnogi i ne znaju da je morava puna smudja a retko ko zna da ga uhvati . nemam razlog da sumnjam bilo sta , malo mi te tone bile nerealne . ali nije bitno , vazno je da cuvari nesto rade i hvataju krivolovce

Vrh Dno