Goddard caddis

Dexa89FLY

Full member
Učlanjen(a)
24.04.2014.
Broj reagovanja
0
Strelac je napisao(la):
Gledaj da se oslobodiš toga gde šta zabacuješ... Ribe su prilično tupava stvorenja, najbitnija stvar je da ih ne poplašiš...

Nemoj da ovu izjavu vidi neki "match the hatch" pobornik,bice debate  :D  :D  :D

FlyTyer

Senior member
Učlanjen(a)
19.02.2016.
Broj reagovanja
18
Haha slazem se
Hteo sam da kazem da sam mislio da je kedis musica za ,,salmonide,, ali eto,nije...
Neke ribe,tipa klen,nisu toliko oprezne u izboru musica kao pastrmka na primer...
Sve sto pluta i sto mu bar malo zalici na insekta,klen ce da pokupi...

tommylee

Hero member
Učlanjen(a)
13.03.2008.
Broj reagovanja
258
Prošle godine sam bio svjedok da klen aktivno kupi seđževe na početku sezone.Neki manji sivi je bio u pitanj uali su ih tamanili sve od reda!
Za lipljena ovaku imitaciju ne bih se trudio ni najmanje da zabacima možda pastrmkama a opet imam neke favorite,opet ko zna šta se može desiti!

FlyTyer

Senior member
Učlanjen(a)
19.02.2016.
Broj reagovanja
18
Ovom musicom retko pecam ali kada pecam obicno je pustim u malo brzim tokovima ako se vide neke aktivnosti,zbog njene izvanredne plovnosti.

Mafke Fly

Full member
Učlanjen(a)
17.04.2014.
Broj reagovanja
1
FlyTyer je napisao(la):
Haha slazem se
Hteo sam da kazem da sam mislio da je kedis musica za ,,salmonide,, ali eto,nije...
Neke ribe,tipa klen,nisu toliko oprezne u izboru musica kao pastrmka na primer...
Sve sto pluta i sto mu bar malo zalici na insekta,klen ce da pokupi...

Kolega otkud ovakav komentar ? Pa klen ume da bude nenormalno izbirljiv i tezak za lov. Kao momcic sam na recici Mepps varalicom bakarne boje  # 0 ( nisu se jos pravile 00 )  na svaki zabacaj iza kamena imao pastrmku koja je  neverovatno agresivno kidisala. Mogao sam varalicom da nalovim puno pastrmki 20 cm. Na obliznjoj klenovskoj reci istom tehnikom  pet znojeva me olivalo da prevarim 5 klenova oko 200 gr,sve sita od 15 cm i to tetko i ona,vec samo cvrka u  leptiric. Toliko o izbirljivosti pastrmke.  Ovo nije slucaj sa samo jedne pastrmske reke,sredinom 80-e sam posecivao dosta pastrmskih recica  Mepps varalicom  0 i sve su pastrmke bile lak plen u odnosu na klena.
  Ima dana kada je za klena najbitnije da te ne primeti,a imitacija  bitno da podseca  ne nesto jestivo,to stoji.  Mnogo tezi plen je klen,posebno krupniji. Ima dana kada ne primecuje nista sem mravica.

Inace godar je izuzetna musica i imitira i skakavca pa ga cesto bacam  do pocetka zime .

oholi

Moderator
Urednik
Učlanjen(a)
16.12.2007.
Broj reagovanja
1.476
Klen je doktor nauka za pastrmku na vecini voda. Al prilaz vodi mora da bude pazljiv

Sent from my LG-D320 using Tapatalk

Gruja

Full member
Učlanjen(a)
08.09.2012.
Broj reagovanja
1
Moram totalno da se složim sa Oholim i Mafketom...Ali dobro, mlad je kolega pa otuda i takvi komentari, ne možemo da mu zamerimo.

FlyTyer

Senior member
Učlanjen(a)
19.02.2016.
Broj reagovanja
18
Pa zavisi kako gde...
Ja pecam klena pretezno na Vlasinskom jezeru,sve sto padne na vodu on kao torpedo bukvalno krene na to...
Bar je tako na Vasini
Kada se stave polarizacione naocare odbijaju se ,,refleksije,, na vodi,kao sto svi znate...E tako na primer kada vidim pastrmku i bacim joj suvu ona ponekad jednostavno ignorise tu musicu zato sto na ,,meniju,, ima nesto sasvim drugo,dok kada klenu bacim suvu on odma krene na to nebitno koja je musica u pitanju...
To sam hteo da kazem :)

FlyTyer

Senior member
Učlanjen(a)
19.02.2016.
Broj reagovanja
18
Naravno kada se peca na reci,na Vlasinskom jezeru jedva ima klena a kamoli pastrmke...
Mada ne mogu da kazem da nema samo je dosta mala populacija.
Pastrmke ima samo oko Bozickog kanala i na jos nekim mestima ali tamo je ribolov zabranjen upravo zbog nedostatka broja potocnih pastrmka ali nadam se da ce za koju godinu da bude bolje :tbumb:
Mada ja iskreno pastrmku najcesce pecam na rekama...

Vrh Dno