Gradac, reka snova

gegula

Hero member
Učlanjen(a)
14.10.2009.
Broj reagovanja
0
prvi put da se slozim sa simpsonom, :hammer: :hammer: :hammer: :hammer:,ali sve do zadnjeg ironicnog pasusa to mi se ne svidja jer opet ide topic u off...naime ja imam isto i do jedne i do druge vode ,znaci isto me kosta i joca i gradac ,nisam bio ni na jednoj vodi nikada ali kad budem birao 1000% ce biti gradac,ceo svoj zivot sam posvetio grabljivicama ,bucov stuka smudj ssom a pastrmke su mi bile samo dostupne preko tv :yeswink: :yeswink: :yeswink:..plus joca je big game fishing sto me bas ne privlaci ama bas nikako ali verujem da cu otici i tamo cisto da vidim.a gradac,eee,gradac mi je prva destinacija kad dodjem na leto u srbiju,pecanje ,valjevska sljivovica sir a od gore pecenje...pa mislim da ne moze bolje od ovoga :nowink: :nowink: :nowink:...

simpson_H

Hero member
Učlanjen(a)
13.05.2007.
Broj reagovanja
6
strashni je napisao(la):
ja sam bio na gradcu kad je najbolji musicar na reci uhvatio 3 ribe loveci ceo dan, to je bio dan pred nevreme, ujutru je voda porasla za pola metra... Simpsone svako posmatra odredjenu destinaciju iz svog ugla, meni je Gradac najbolja reka jer taman kad sam mrtav umoran dodjem do kafanice i udarim valjevsko i neku corbicu ili rostilj...nemam nista protiv ni jedne vode samo uocavam nedoslednosti kod nekih nasih kolega... dakle svako neku vodu dozivljava na svoj nacin... ja sam samo pljuvao vode koje su prazne i strokave, nikad u drugim slucajevima, mogu da mi se ne svide ali necu da pisem ruzno o njima

Na drugoj reci ni to mu se ne bi desilo. I siguran sam da je pored te tri ribe imao jos najmanje toliko skokova ili udaraca a ja sam lepo rekao "akcije". Osim toga koliko se secam, ti si bio u nesrecno vreme kada je postojala svadja izmedju dve uprave a i to se odrazilo na stanje na ovoj prelepoj reci. Bio sam ja i kada su se pastrmke od 20cm smatrale za pristojan ulov, ali to su neka prosla vremena i nije to sustina.
Naravno treba izuzeti extremne situacije, poplave, pomute, grad, pljusak i slicno. Tada se realno i ne peca.
Na Gradcu sebi ne smes da dozvolis da budes mrtav umoran, bas iz razloga koji pominjes. Sada osim kafanice "kod Paceta", vikendom imas i bivak EKOD Gradac koji ima domacina, meze i pice, sto znaci da na 3km toka imas dve "kafanice". Prosto je nemoguce da racionalan musicar rekreativac bude umoran.
Za umor dozvoljavam samo neprospavanu prethodnu noc ili naprasni povratak do kola zato sto si zaboravio nesto :D

@Gegula

Potpuno je razumljivo da ces otici na Gradac zato sto "sanjas" pastrmke, zato i kazem da su motivi odlaska na Gradac i Jocu razliciti. I ja sam siguran da cu svake godine odvojiti ne bas malih 100e za godisnju dozvolu jer mi je Gradac najbliza destinacija gde mogu da hvatam pastrmke, eksperimentisem sa musicama, nauzivam se ili napunim baterije i smirim nervozu kao posledicu zivota u velikom gradu. Meni je ovakav Gradac kakav je sad zaista od neprocenjive vrednosti.

simpson_H

Hero member
Učlanjen(a)
13.05.2007.
Broj reagovanja
6
gegula je napisao(la):
ali sve do zadnjeg ironicnog pasusa to mi se ne svidja jer opet ide topic u off.

Nije uopste ironican pasus, mislim sasvim ozbiljno to sto sam napisao. Prekomerno i bespotrebno zamaranje ribe je iscrpljuje do krajnjih granica, dovoljno je jos samo malo da ona bude trajno izgubljena. Mala nepaznja kod "ozivljavanja" ili nedostatak istog ubije tu pastrmku. Jednostavno mislim da ne treba toliko iscrpljivati ribu da bi se snimio jedan video klip ili fotka. Nebrojeno puta dovedem pastrmku do sebe i ne dodirujem je uopste vec peanom izvadim udicu, do sada mi ni jedna jedina riba nije uginula niti je imala ikakve sanse da ugine. Sve su otisle nazad u skloniste minimalno povredjene od uboda barbless udice.

gegula je napisao(la):
,nisam bio ni na jednoj vodi nikada ali kad budem birao 1000% ce biti gradac,ceo svoj zivot sam posvetio grabljivicama ,bucov stuka smudj ssom a pastrmke su mi bile samo dostupne preko tv :yeswink: :yeswink: :yeswink:

Gegula ja sam i poceo da musicarim samo zbog pastrmke. Ceo svoj zivot sam poput tebe posvetio smudju, nesto kasnije pastrmki na wobblere i toliko zavoleo tu ribu da sam se na kraju opredelio za najtezi nacin za njeno hvatanje, musicarenje.

Šone

Hero member
Učlanjen(a)
04.01.2009.
Broj reagovanja
0
Meni je apsolutno nerazumljivo da neko dodje na Gradac da uživa a onda viče i psuje kada mu pastrmka 5-6 puta promaši muvu ...

Šone

Hero member
Učlanjen(a)
04.01.2009.
Broj reagovanja
0
strashni je napisao(la):
ja sam bio na gradcu kad je najbolji musicar na reci uhvatio 3 ribe loveci ceo dan, to je bio dan pred nevreme, ujutru je voda porasla za pola metra...
Roka,Neša Valjevac,Žuća,Kiza,Smiljke ..itd ?

tommylee

Hero member
Učlanjen(a)
13.03.2008.
Broj reagovanja
258
Gradac i Đetinja su mi najbliže i za mene TOP destinacije ako želim da isćejifim pastrmku.Srećom pa ovakve vode postoje!
Lovim ja i na divljim voda ali je to na mišiće i još nisam imao pristojnu ribu!
Jedini problem koji Gradac može imati,u stvari mi mušičari je prevelika koncentracija samih nas.Bio sam jednom kada se već osjetila gužva,ne smeta meni niko ja nisam taj tip,rado ću i mjesto ustupiti kolegi ali ne volim da sam kao na takmičenju rame uz rame.

I kao što Šone kaže ko će dočekati tu 2012 i otvor  :'(

tommylee

Hero member
Učlanjen(a)
13.03.2008.
Broj reagovanja
258
To mi je plan u narednoj sezoni,samo mi treba logistička pomoć oko parkiranja.D ali stajem kod manastira ili još ranije se odvajam?

oholi

Moderator
Urednik
Učlanjen(a)
16.12.2007.
Broj reagovanja
1.476
moze i kod manastira, ali je bolje da deo ekipe ode uzvodno od manastira ali da tebe predhodno ostave kod konjickog...

tommylee

Hero member
Učlanjen(a)
13.03.2008.
Broj reagovanja
258
Ekipa je u dvočlanom sastavu od toga sam ja vozač  :hammer: Ali hvala na pomoći,skontaću već nešto.

oholi

Moderator
Urednik
Učlanjen(a)
16.12.2007.
Broj reagovanja
1.476
IZADJITE ONDA KOD KONJICKOG PA UZVODNO KAD DOSATI VI POLAKO NAZAD :D

Šone

Hero member
Učlanjen(a)
04.01.2009.
Broj reagovanja
0

8) Danas sam osvojio prvo mesto na nagradnoj igi u organizaciji web sajta www.rokafly.rs  8)  za najlepšu fotografiju sa reke Gradac 2011 godine  tj glavnu nagradu  štap Vision Attack #5 !

Pobednici i ostali foto trofeji se mogu pogledati na  adresi http://www.rokafly.rs/foto-trofej

gegula

Hero member
Učlanjen(a)
14.10.2009.
Broj reagovanja
0
dokle vise ti i tvoje fotografije :hammer: :hammer: :hammer: :hammer:..... svaka cast institucio...

Vrh Dno