Gradac, reka snova

Xfactor

Senior member
Učlanjen(a)
09.08.2010.
Broj reagovanja
0
Kao sto rekoh, meredov sam izgubio pred kraj pecanja, a ja bih najvise voleo da sam ga imao u tom trenutku jer vise od polovine riba nisam mogao da prihvatim bez njega. A sto se tice iznosenja na obalu, svi zivi to rade. Nije neki greh, ljudi to rade cak i na takmicenju... Ali da ne bude da se branim drugima, licno mislim da se riba mnogo vise povredjuje meredovom nego iznosenjem na travu. Necu da glumim ludilo i da kazem da ne znam to pravilo, znam, i svesno ga krsim za par lepih fotografija. Duboko verujem u to da iznosenje ribe na obalu na 5 sekundi nece da je ubije niti da joj nanese dozivotne traume. Hvala na upozorenju, ali ja postujem samo pravila u koja verujem.

(Nisam covek koji ubija kilograme riba svakog dana, koji zagadjuje vodu u kojoj zive... Nikad nisam ubio ribu upecanu musicarskim priborom i trudim se da misljenja ljudi koji to rade promenim. Sad to sto ja iznosim neke ribe koje zelim da slikam na obalu je iskreno moja stvar, ne verujem da to toliko steti ribi i nema potrebe da napravimo sad ogromnu diskusiju oko toga.)

PROTA71

Hero member
Učlanjen(a)
26.12.2007.
Broj reagovanja
75
Ma sve ok...nego licnim delom, pozitivnim stavom i uslikanom ribom u vodi, plitkom delu vodotoka.....utice se i na svest drugih ucesnika u saobracaju, pardon ribolovu  :tbumb:
Ne kritikujem, savetujem...ai sam kazes da si upoznat, primenjuj, bas te briga kako drugi...veruj mi nije mi tesko a i to cesto sa onim sa kojima idem na pecaanje, isticem i nelibim se da odreagujem na nepravilnost..
Skoro je moj poznanik skoro pa upao u konfliktnu situaciju na Gradcu sa dvojicom mladica(ima se moze se)...Simmsovih manekena, koji su prvo izvlacili predugo ribu a onda je mrcvarili na obali u 101 pozi...pamti mucenica sve, a sezona je tek pocela...vec je bilo lesina iza njih, one koje nisu prezivele dugotrajno montiranje pred kamerama :doh:

Xfactor

Senior member
Učlanjen(a)
09.08.2010.
Broj reagovanja
0
Ma razumem o cemu pricas... Ja licno prihvatim ribu meredovom i ako hocu da je slikam samo je spustim tu pored, jer mi je telefon odmah pri ruci, izvadim ga i slikam. Nemam vremena da slikam iz hiljadu poza niti zelim da mucim ribu bespotrebno. Ali znam o cemu pricas, ima previse takvih ljudi kojima je bitno da imaju "milion dolara" na sebi i naprave "svetske" fotografije. Meni je licno bitno uzivanje na reci i nista drugo. I iskreno, i sam vise volim sliku ribe u vodi, ali imam neki osecaj da cu tim njenim pracakanjem i koprcanjem u plitkoj vodi samo bespotrebno da je izmrcvarim, pa zbog toga i slikam ovako, izvadim na obalu na par sekundi, slikam i vracam... U svakom slucaju, primedba je skroz na mestu. Pozdrav  :tbumb:

MM

Hero member
Učlanjen(a)
14.02.2009.
Broj reagovanja
639
Mislim da je najbolje, tj. najmanje loše, ribu koju vraćamo slikati ovako nekako... U plićaku, bez vadjenja ribe iz vode. Ako ima vodene vegetacije, da se riba položi na nju, još bolje. Dva, maksimalno tri škljoca aparatom i to je to.

Prilozi

• P32611999.JPG
    P32611999.JPG
    219,6 KB · Pregleda: 200

Baki-Pa

Hero member
Učlanjen(a)
12.09.2013.
Broj reagovanja
1
Hmmmm, savremeni meredovi nemaju ni jedan čvorić baš iz razloga da ne bi oštećivali ribu. Ako se takvim meredovom prihvata riba, SIGURNO se manje povređuje nego spuštanje na travu, naročito suvu. Iz tog razloga, nisam kupio drveni meredov, jer svi koje sam pronašao imaju mrežu sa čvorovima, što nije preporučljivo za C&R način ribolova.

PROTA71

Hero member
Učlanjen(a)
26.12.2007.
Broj reagovanja
75
Elem jedno pitanjce, kakva su Vam zapazanja o ulovima na Gradcu sa pocetka ove sezone, u ovih nekoliko izlazaka koji ste imali?
Tehnike, musice, period dana...rojenja, cugovi...

ZareVa

Junior member
Učlanjen(a)
10.01.2014.
Broj reagovanja
0
Juce bio u gornjem toku, potez Sareno platno-izvor. Dan extra, suncan, voda bistra ali je ne manjka...Izgoreo mi vrat kao kod guje u vojsci ili traktoriste, sledeci put nosim koperton  :doh:...Veeeelika guzva, samo Gile cuvar i ja  :D... strasni sud kako je uzimala strimera, na pola dana vec postalo malo monotono...

MM

Hero member
Učlanjen(a)
14.02.2009.
Broj reagovanja
639
Dve sličice od danas...

MM

Hero member
Učlanjen(a)
14.02.2009.
Broj reagovanja
639
Pojede mi forum sličice od pre neki dan. :samotuci: Evo ih opet i jedan kolaž od juče...

Prilozi

• uuntitled.JPG
    uuntitled.JPG
    144,3 KB · Pregleda: 165
  • untitlled.JPG
    untitlled.JPG
    221,9 KB · Pregleda: 172

MM

Hero member
Učlanjen(a)
14.02.2009.
Broj reagovanja
639
Prošle sezone nisam dolazio, pa sam se uželeo. Nije mi ni daleko, manje od 100 km od Beograda. Treba i iskoristiti to dok još iole ima vode, bojim se nam ove godine prete baš rekordno niski vodostaji.

Vrh Dno