Gradac, reka snova

PROTA71

Hero member
Učlanjen(a)
26.12.2007.
Broj reagovanja
75
Dunav tece ceo...nema sanse, Sava ima tu pricu i u to mogu da poverujem ali Dunav. Uhhhhhhh nema sansone..
Eno i Miljacka rusi mostove  :nowink: Di nam je sad onaj nas slavuj iz Zitoradju  :hammer:

gegula

Hero member
Učlanjen(a)
14.10.2009.
Broj reagovanja
0
auu pero brate sta vam se desava tamo...pored pastrmske vode na dobrom ste putu da dobijete i steelhead water..kolubara podivljala.... :doh:

Baki-Pa

Hero member
Učlanjen(a)
12.09.2013.
Broj reagovanja
1
Ni ja nešto ne verujem u njegovu priču ali sam primetio kad se pustim čamcem da me nosi voda, džig glava koja ide pola metra iznad dna uvek zaostaje. Jedino objašnjenje do kog sam došao je da zaista voda dole ide sporije. I sad mi je teško da u to poverujem, bem li ga....

PROTA71

Hero member
Učlanjen(a)
26.12.2007.
Broj reagovanja
75
gegula je napisao(la):
auu pero brate sta vam se desava tamo...pored pastrmske vode na dobrom ste putu da dobijete i steelhead water..kolubara podivljala.... :doh:

:) :) :) :) :) :) :)

Prilozi

• 10277810_639545349465647_8757904623310600809_n.jpg
    10277810_639545349465647_8757904623310600809_n.jpg
    34,5 KB · Pregleda: 174

kokot

Junior member
Učlanjen(a)
10.08.2011.
Broj reagovanja
0
Nevezano za Gradac... naravno da voda ide sporije pri dnu... zbog dodatog trenja koje dno pravi... zato i treba da se koci plovak kad pecas na voznju... plovak na povrsini uvek ide brze nego udica koja je bliza dnu... Ima neki klip gde se drvo zabije u vodu i vezes dve krpe, jednu blizu povrsini i jednu blizu dnu, tu se sve vidi...

silvio

Hero member
Učlanjen(a)
02.07.2008.
Broj reagovanja
997
Znači voda odnosno rijeka usljed velikog ogromnih vodostaja ribu u većini slučajeva pomjera prema niže... koja se pak poslije u većini slučajeva vraća postepeno kako se vode bistre i smanjuju... mogu to reći iz osobnog iskustva jer su promjene razine vodostaja na Neretvi relativno velike i uobičajene za proljeće i jesen kada može doći do promjena od po 5 ili 10 m tako da pastrve često završe čak i moru pa čak i 30-40km od ušća Neretve u more. A voda teče u svakoj rijeci nelinearno odnosno brža je pri površini nego li pri dnu, također slana voda uvjek prodire pri dnu u rijeku (plima i oseka) znači i na samom ušću Neretve rijeka je pri vrhu skroz slatka ali samo u površinskom sloju dok je pri dnu slana zbog morske vode.

pera

Hero member
Učlanjen(a)
24.01.2010.
Broj reagovanja
1
Voda je odnela ribu to je sigurno,ima Krundžina slika negde sa potočarom od 40-45 uhvaćenom na varalicu u donjem toku,a što se tiče Kolubare hvatane su kalife jer je nekoliko ribnjaka provaljeno,a bilo je i potočara koje nisu uspele da se vrate.
Sada čekamo da li će se most na jadru (preko koga oni koji idu na Gradac prelaze) urušiti ili izdržati ovu silu,ako se on uruši sigurno će povući sa sobom i mermerni most kod hptela grand koji je već oslabljen i potkopan od prethobdne bujice i koji je još sinoć zabranjen za prelazak pešacima.
Biće veselo ,ostanite uz pera njuz :doh: 

maric

Hero member
Učlanjen(a)
11.05.2009.
Broj reagovanja
373
Jebada je sto pastrmke ne mogu da se vrate od prve brane na Gracu..stanje u Valjevu je alarmantno..Pera je u pravu..mermerni most simbol Valjeva je samo na jednom stubu drugi je voda odnela..

gegula

Hero member
Učlanjen(a)
14.10.2009.
Broj reagovanja
0
da li to znaci da ce povuci i pastrmku iz gradca sa sobom??? to bi bila katastrofa...

sasats

Hero member
Učlanjen(a)
18.12.2008.
Broj reagovanja
26
maric je napisao(la):
https://www.facebook.com/photo.php?v=519040524867040  ako neko moze da otvori ovaj klip pa da vidi sta radi Gradac..katastrofa..
posle ovakve vode gradac sigurno nece biti ono sto je bio  :nowink:

pera

Hero member
Učlanjen(a)
24.01.2010.
Broj reagovanja
1
falco je napisao(la):
Ko ti to rek'o?

imas negde sliku na net. Stoji bukvalno na jednoj nozi a i napukao je , mislim daima slika na u gradu info. Obrati paznju da stuba do granda ne ,inace njega je jos prosla bujica potkopala ali niko nista nije uradio na tome. Bukvalno je pitanje dal ce ga voda odneti ako nastavi ovako.

pera

Hero member
Učlanjen(a)
24.01.2010.
Broj reagovanja
1
sasats je napisao(la):
posle ovakve vode gradac sigurno nece biti ono sto je bio  :nowink:

na zalost tako je. I do sada je bilo velike vode ali ovakve nije i ovako dugo. Ko zna gde je restoran vidra i kako izgleda terasa ,e pa terasu je voda odrala.i nema nista a ako nastavi odnece i vidru .

falco

Full member
Učlanjen(a)
23.10.2007.
Broj reagovanja
132
pera je napisao(la):
imas negde sliku na net. Stoji bukvalno na jednoj nozi a i napukao je , mislim daima slika na u gradu info. Obrati paznju da stuba do granda ne ,inace njega je jos prosla bujica potkopala ali niko nista nije uradio na tome. Bukvalno je pitanje dal ce ga voda odneti ako nastavi ovako.
Jeste potkopan taj stub, ali ga Kolubara nije odnela ... bar ne dok sam bio tamo, a bio sam po najjacoj vodi.  ???

Da ne idemo u off ... vidjao sam dosta puta ogroman Gradac, ali ovakav - nikad.  :(

Vrh Dno