Gradac, reka snova

MMartic

Hero member
Učlanjen(a)
16.05.2006.
Broj reagovanja
136
Vidim da si počeo da čitaš i ozbiljniju literaturu što je pozitivno... Potočara jadranske linije sa malo pega u repu, baš kao što ti i piše tamo gde si je našao. Inače su pege u repu (kao kod te) karakteristične za atlantsku i jadransku liniju dok su kod dunavske ređe. Evo ti 2 karakteristična repa dunavske potočare i kalife... na koju ti ona moja "blanko" više liči?!?

Prilozi

• Rainbow-tail.jpg
    Rainbow-tail.jpg
    16,1 KB · Pregleda: 133
  • Brown-trout-tail.jpg
    Brown-trout-tail.jpg
    140,9 KB · Pregleda: 125

vangraff

Junior member
Učlanjen(a)
20.05.2015.
Broj reagovanja
61
Stvarno je čudan taj izrod. Moje objašnjenje da je obična ali stalno je bila iznad biejlog pijeska u većoj dubini pa je poprimila svjetlu boju. Tako svijetle budu u rano proljeće kad je voda velika i dno bijelo ali ja nisam vidio nikad bez pjega.  A kalifornijka i potočna se mogu ukrštat, to sam na svoje oči vidio, i hibridi imaju i ljubičastu prugu i crvene točke.

oholi

Moderator
Urednik
Učlanjen(a)
16.12.2007.
Broj reagovanja
1.476
Podloga je bitna. Ako se setim postavicu sliku jedne glavatice koju sam davno uhvatio. Takodje izrazito svetla riba... a bila je iznad belog sljunka

oholi

Moderator
Urednik
Učlanjen(a)
16.12.2007.
Broj reagovanja
1.476
oholi je napisao(la):
Podloga je bitna. Ako se setim postavicu sliku jedne glavatice koju sam davno uhvatio. Takodje izrazito svetla riba... a bila je iznad belog sljunka

ovo je glavatica uhvacena, ocigledno, na varku, na zeti, pre nekoliko godina, dok sam jos imao kose po zaliscima :)
uhvacena je na jako svetloj podlozi, boja rizle to se baca po putevima zimi... boja joj je vise kao nekoj kalifi bledjoj... a opet glavatica je u pitanju :) tako da podloga opasno igra ulogu kod izgleda ribe

glavatica.jpg

oholi

Moderator
Urednik
Učlanjen(a)
16.12.2007.
Broj reagovanja
1.476
Pa i jeste nesto poput mladice, glavatica je njen blizanac u jadranskom slivu, moze da poraste baaaas velika ima vecu glavu od mlade

oholi

Moderator
Urednik
Učlanjen(a)
16.12.2007.
Broj reagovanja
1.476
Hahaah tihomire, ako budes dobar jednom,te vodim da je i ti ulovis, ovo je nesto zbog cega gomila stranaca dolazi kod slovenaca, vid svetog grala kod pastrmki ;)

Baki-Pa

Hero member
Učlanjen(a)
12.09.2013.
Broj reagovanja
1
Za razliku od one Mitine, ova ima po koju pegu. Ako sam dobro video ....

Vrh Dno