Gradac, reka snova

Baki-Pa

Hero member
Učlanjen(a)
12.09.2013.
Broj reagovanja
1
Kao da je to uopšte važno, baš me zabole...... Neka se tema okreće..  :D

maric

Hero member
Učlanjen(a)
11.05.2009.
Broj reagovanja
373
Baki bitno da ti pecas i lovis a da li je kalifa, glavatica ili atlanska boli te stojko :)

sašaPI

Full member
Učlanjen(a)
25.03.2009.
Broj reagovanja
124
Ako neko zna kakvo je stanje na reci neka napiše da bi se prijatelji iz Sofije informisali i eventualno posetili reku !
Hvala unapred!

vrana

Hero member
Učlanjen(a)
19.06.2013.
Broj reagovanja
338
Mogu da ti kazem kako je bilo proslog vikenda, ne verujem da se nesto znacajno promenilo...
Pecao sam iskljucivo na suvu, od jutra do 11 na Royal Wolfa (sto klasicnih boja, sto narandzastog sa zelenim flosom i braon telecim krilima). Najtopliji deo dana je prosao sa midzevima i ostalom sitnurijom uz po neku na jeza #12. Po zalasku sunca za brda riba nije birala mnogo, kedise bas nije prastala. Voda je bila sasvim ok...

Učlanjen(a)
18.05.2015.
Broj reagovanja
0
Isti slucaj kod mene kao i kod vrane s tim sto sam ja samo sitnog kedisa bacao , tik ispod povrsine dve dobre sam uhvatio na istu muvu.

100ka

Hero member
Učlanjen(a)
27.06.2007.
Broj reagovanja
27
Milanče je napisao(la):
Jedna od najneobičnijih pastrmki koje sam ikada uhvatio, gradačka mala lepotica bez ijedne pege!!! Ni crne ni crvene!!! Po svemu ostalom baš karakteristična za gradačke domaće ribe, verovatmo izmrešćena u Gradcu. Nije albino. Uhvaćena iznad Devojačkog vira, na mestu koje je potpuno bez hladovine, na otvorenom suncu.

A da nije melez između pastrmke i lipljena? :D

Upecao sam početkom maja ispod samog izvora jednu koja je bila skoro bez pega, predveče.

img0170.jpg

Posle nekoliko minuta još jednu koja je imala baš malo pega

img0171.jpg

Goci

Hero member
Učlanjen(a)
03.04.2007.
Broj reagovanja
1
Dosta čudne ova pastrmkice, asociraju na mnogo što-šta: lipljana, meku, malog lososa, malu morsku pastrmku, zlatovčicu...  :doh:

vrana

Hero member
Učlanjen(a)
19.06.2013.
Broj reagovanja
338
sašaPI je napisao(la):
Mislio sam na vodu posle ovih kiša ! :doh:
Gradac je narastao i mutan... Voda za strimere, saznah jutros
...i ako se nismo nesto razumeli, samo lepo reci

100ka

Hero member
Učlanjen(a)
27.06.2007.
Broj reagovanja
27
@Goci
Na Gradcu nije retkost upecati pastrmku sa odsustvom crnih pega, sa tek ponekom crvenom. Ove dve moje su uhvačene na možda 10-20m toka i na istu muvu. Vidiš da su formom tela i bojom skoro iste, samo što ova jedna ima isprane pege.

Vrh Dno