Gradac, reka snova

drogi

Full member
Učlanjen(a)
01.04.2008.
Broj reagovanja
1
Da Gringo.

NZ fora...
Aktivni veš...preko sorc najbolje od brzosušećeg materjala....cipele standard...
Ja lično gazim manje-više celi zivot bosonog doduše ranije po toplim klenaroškim rekama...
Ovo je odlična fora za zaštitu od insekata, malko aktivni veš zadrži vlagu pa osvežava leti...
Šta znam meni odlična fora za topliji deo godine...
Ujtru ak je ladnjikavo fino te greje dok ne otopli da se gazi...to ono pred kraj sezone...

MMartic

Hero member
Učlanjen(a)
16.05.2006.
Broj reagovanja
136
gringo je napisao(la):
Drogi jel ti je ovo neka wet wading nz fora? Kako ti pokazalo?
Jeste da nisi mene pitao, ali i ja sam ovo probao i to isto na Gracu usred leta svojevremeno. Imao sam neoprenske wet čarape preko kojih sam obuo klasične wading cipele. Sve u svemu bilo mi je hladno, a osećaj mokar i neprijatan :'( Ja to više neću ponoviti... Probaj pa sam zaključi da li ti je OK.
P.S.
Mnogo je prijatnije gaženje u toplim vodama sa običnim patikama, koje sam praktikovao u mladosti...

gringo

Hero member
Učlanjen(a)
26.05.2007.
Broj reagovanja
0
Drogi hvala na odgovoru  :)

Milance, jebem li ga. Ovu foru kao sto Drogi spominje, cipele, Polarfleece i sorc preko, koriste neki ozbiljni musicari na NZ. Likovi definitivno nisu budale i deluje da ima neki razlog zasto to forsiraju.
Ove sezone sam smetnuo sa uma da isprobam tu varijantu ali sledece hocu.

maric

Hero member
Učlanjen(a)
11.05.2009.
Broj reagovanja
373
Pa mora da bude hladno kad umesto wetsuit-a predvidjenog za kajaking, surfovanje itd obuces aktivni ves.. verujem da bi bila milina da se ima i peca u njemu umesto u wadersu. E sad problem su zmije jbg sa kojima ne bih rizikovao u kanjonu udaljen 7 km od Valjevske bolnice. Naravno uvek ce se naci neko ko peca u patikama ili bos i reci kakva zmija nisam je video 100 god ali ne bih se ja drkao tako uvek se nesto naguzi kad ne ocekujes ( Marfijev zakon ).

simpson_H

Hero member
Učlanjen(a)
13.05.2007.
Broj reagovanja
6
maric je napisao(la):
Pa mora da bude hladno kad umesto wetsuit-a predvidjenog za kajaking, surfovanje itd obuces aktivni ves.. verujem da bi bila milina da se ima i peca u njemu umesto u wadersu. E sad problem su zmije jbg sa kojima ne bih rizikovao u kanjonu udaljen 7 km od Valjevske bolnice. Naravno uvek ce se naci neko ko peca u patikama ili bos i reci kakva zmija nisam je video 100 god ali ne bih se ja drkao tako uvek se nesto naguzi kad ne ocekujes ( Marfijev zakon ).

Sto si bre toliko brz, hajde procitaj sta je Mita napisao. Nosio je neoprenske carape, a sta je wetsuit? To su bre stvari koje su predvidjene za staticnost i nekretanje. Kada se kreces mokrih nogu bilo ti hladno ili ne, em ti noga kao barena em ti ne ginu zuljevi. A kljucno je sto si svakako mokar non stop pa cak i kad izdajes na suvo.

Baki-Pa

Hero member
Učlanjen(a)
12.09.2013.
Broj reagovanja
1
Gaženje u patikama, šorcu, aktivnom vešu, bermudama..... će sigurno ostaviti posledice koje će se osećati kroz 7-8 godina, možda 10. Ne znam što vam to treba. Pantalone za Gradac i slične reke, kombinezon za Drinu i sl. Kad počnete da pišate kao kroz iglu, biće kasno.

oholi

Moderator
Urednik
Učlanjen(a)
16.12.2007.
Broj reagovanja
1.476
Maricu cak i da da te ujede poskok.... ne brini... valjevci nemaju serum ;)
A opet i da ga ne primis mozes da prezivis :)
Ja prvi patike i sorc samo. A pantalone subza gradac zakon

Sent from my LG-D320 using Tapatalk

pera

Hero member
Učlanjen(a)
24.01.2010.
Broj reagovanja
1
oholi je napisao(la):
Maricu cak i da da te ujede poskok.... ne brini... valjevci nemaju serum ;)
A opet i da ga ne primis mozes da prezivis :)
Ja prvi patike i sorc samo. A pantalone subza gradac zakon

Sent from my LG-D320 using Tapatalk

Pa ti ni hranu ne nosiš na Gradac a kamoli šta drugo, :hammer: :hammer:

sasats

Hero member
Učlanjen(a)
18.12.2008.
Broj reagovanja
26
toliko cesto poskoci ujedaju izletnike na gradcu da cak i ne drze serum u bolnici  :D samo se neinformisani i teske kukavice plase zmija  ;)
zmija je zadnja stvar koja moze da se dogodi ribolovcu. mnogo je verovatnije da covek padne i povredi se a nema ko da mu pomogne , a i to se bas retko desava
sto se tice mokrog gazenja u pastrmskim vodama , nisam siguran koliko je to pametno pogotovo nikako jaja u hladnu vodu  :nowink:

Vrh Dno