Gradac, reka snova

ramplinstinski

Senior member
Učlanjen(a)
11.10.2009.
Broj reagovanja
1
Xebi ga, vise nisam siguran ni da ih je bilo 15...ipak je onaj ribo-brojac iz time ff prava stvar...

Tihi83

Hero member
Učlanjen(a)
18.10.2011.
Broj reagovanja
0
Bojane ja lepo kazem stvar je relativna, nekom je 15riba dobro pecanje, nekom lose a nekom katastrofa. Ja sam u cetvrtak u donjem delu za 2h imao 7riba, ali to je za gradac po meni lose sibzirom da znam koliko ribe ima na terenima na kojima sam bio. U sredu u gornjem delu od paceta do roke za 3h pecanja ja 7riba, Zeljko jednu ako uzmem u obzir da sam na tom potezu u ponedeljak imao 30 onda je to lose...

Sent from my iPhone using Tapatalk

simpson_H

Hero member
Učlanjen(a)
13.05.2007.
Broj reagovanja
6
Tihi83 je napisao(la):
Ja sam pecao od subote pa do cetvrta svaki dan na gradcu. Do utorka je riba radila odlicno u sredu i cetvrtak je totalno stala aktivnost, sredu pecao gornji deo sa tri drugara bilo je par riba za par sati pecanja ali sve sitno i nista vredno pomena, juce namerno promenim teren i odem u donji deo da vidim da li se nesto dole desava isto katastrofa za par saati pecanja par riba. Nesto se desilo pa je aktivnost riba stala, po meni je ili pritisak ili nagli pad vodostaja koji je dosta otisao na dole u poslednjih 6dana...

Ok Tihi samo sam mislio na ove boldovane delove gde kazes "par riba" a ono ispade skoro 4x vise od tog para i jos kazes sve sitne. Nemoj da mislis da te nesto optuzujem, ali onda se malo preciznije izrazavaj. "Sa tri drugara, bilo je par riba ali sve sitno" tesko da u bilo kom kontekstu moze da znaci "ja 7 a oni -5".

Meni je 15 riba na bilo kojoj reci odlicno pecanje.

Baki-Pa

Hero member
Učlanjen(a)
12.09.2013.
Broj reagovanja
1
Proverena informacija, Neba i Vrana su rastrtili ribu samo ćute ko dete kad se upiški.  :yeswink:

Tihi83

Hero member
Učlanjen(a)
18.10.2011.
Broj reagovanja
0
Slazem se sa tobom da treba iznositi preciznije informacije da bi drugi strkli pravu sliku. I meni je 15 riba ok na drugim rekama gde retko pecam ili ne pecam uopste. Ali gradac poznajem kao svoj dzep i znam da je pun ribe pa shodno tome donosim procenu...

simpson_H

Hero member
Učlanjen(a)
13.05.2007.
Broj reagovanja
6
Meni je i za Gradac 15 riba odlicno pecanje, obzirom da znam koliku kilometrazu(metrazu :hammer:) predjem i koliko se na Gradcu uopste trudim da uhvatim ribu. :D

sasats

Hero member
Učlanjen(a)
18.12.2008.
Broj reagovanja
26
kad bi se svaki put hvatalo 10, 20 , 30 riba bilo kojih , ja ne bi ni isao da pecanje . dobro je da se i nista ne uhvati ...tako postaje interesantnije  :)

PROTA71

Hero member
Učlanjen(a)
26.12.2007.
Broj reagovanja
75
Pa sad, kad trtimo ili šta već radimo sa ribom, tad možemo da se hvalimo, kurčimo  i busamo u grudi... :doh:
Nebi Ja baš olako prepustio mogućnost ljudima da se hvale svojim ulovima..nit osuđivao količine ulova...bitno da  je C&R :tbumb:
Lično mi je uvek bio kvalitet na prvom mestu, pa i ostao u svakom segmentu života u odnosu na "kvantitet"(koji je bitan u jednom delu života).
Ima ljudi koji sazrevaju mnogo kasnije..

neba

Full member
Učlanjen(a)
01.02.2014.
Broj reagovanja
102
Meni pade na pamet da makar malo pobrojim ,kad me vec mrzi da slikam ,a i mislim da nije ok slikati cesto bespotrebno zadrzavamo ribu na suvom,slikam iskljucivo ribe 40+

Povodom nastale manije češkarenja,na Gr'acu ne možeš sresti nikog više da peca na suvu,pa stoga nije ni čudno da ne hvataju na iste

Posle nećkanja dal da idemo il ne dogovorimo se da makar popijemo pivo kod Pačeta,ako nas sjebe kiša ,a ono ispade vrh pecanje,pored nas na vodi je bilo još dvoje ljudi-ideal

Od mušica su radili elk hair caddisi najbolje,boje peska il zeleni,sa zekinom šapom isto na 10 i 12

P.s. Na platnu sam imao žestoko kidanje na stimulatora na 8ici

PROTA71

Hero member
Učlanjen(a)
26.12.2007.
Broj reagovanja
75
Baki-Pa je napisao(la):
A ono: kvalitet proizilazi iz kvantiteta?

Ma dok uđemo u vinklu  :nowink: (marić neće nikad  :nowink: :yeswink: ) ...zato sam se i ogradio, svi smo u početku jurili kvantitet, al odraste se valjda, zadovolje osnovne animalne potrebe  :hammer:
Eno sad na Gradcu upotreba Tenkare stigle iz Japana + jedan "naš/naturalizovani japanac" se vratio kući...i peca se, i loooovi  :tbumb:

maric

Hero member
Učlanjen(a)
11.05.2009.
Broj reagovanja
373
Slavisa junace kad vidim ko je sve pod vinklu bolje da ne budem u takvom cenjenom drustvu :) cuo sam da si nasao neko zakrzljalo prasence od 18 kg. Svaka cast :)

Vrh Dno