Gradac, reka snova

simpson_H

Hero member
Učlanjen(a)
13.05.2007.
Broj reagovanja
6
oholi je napisao(la):
samo sto do prve brane, dokle sam ja isao, nema ni jednu pritoku, osim par veoma malih izvora. objasni otkud je onda veci? jedino sto meni pada napamet su podvodni izvori, koje mi ne vidimo.

Pa cekaj sad, jel veci? Znas li neku reku da je manja u donjem nego u gornjem toku?

sasats

Hero member
Učlanjen(a)
18.12.2008.
Broj reagovanja
26
da reke zavise samo od nadzemnih pritoka bile bi jadne i male.glavna voda se cedi podzemnim putem i kako idemo niz reku logicno je da je ima sve vise.ono sto mi vidimo iznad zemlje je samo mala kolicina vode koja tece rekom

oholi

Moderator
Urednik
Učlanjen(a)
16.12.2007.
Broj reagovanja
1.476
e upravo ovo sto sasa kaze, meni je bilo neobicno da na tako kratkom delu reka toliko oscilira u velicini. bilo mi je logicno da je zbog podzemnih voda ali.... nisam strucan

a da je veci jeste.,

PROTA71

Hero member
Učlanjen(a)
26.12.2007.
Broj reagovanja
75
http://musicarenje.forum3.biz/reke-f30/uskrs-na-reci-gradac19042009-t672.htm#13399

Šone

Hero member
Učlanjen(a)
04.01.2009.
Broj reagovanja
0
Na žalost ,veoma sam ubedjen da skoro više i nema kapitalnih potočara (matica) na Gradcu ili ako je slučajno možda ostala po neka u tragovima ...

ekoljuba

Full member
Učlanjen(a)
16.08.2007.
Broj reagovanja
0
Šone je napisao(la):
Na žalost ,veoma sam ubedjen da skoro više i nema kapitalnih potočara (matica) na Gradcu ili ako je slučajno možda ostala po neka u tragovima ...

Sone ima ih jos! Samo sto se te stekaju i ne dizu se lako, namazane su. A i onih iz ribnjaka tupavih verovatno vise nema. U nedelju je drugaru pastrmka oko dve kile jurila za malom upecanom pastrmkom!

A evo pogledaj snimak, Oholi vadi lepu pastrmku na Gradcu!
http://www.youtube.com/watch?v=6q3nHUKNG1Q

Šone

Hero member
Učlanjen(a)
04.01.2009.
Broj reagovanja
0
ekoljuba je napisao(la):
A evo pogledaj snimak, Oholi vadi lepu pastrmku na Gradcu!
http://www.youtube.com/watch?v=6q3nHUKNG1Q

ufffff.....stvarno je lepa...znam i taj vir ...pogodi gde sam prekosutra  :tbumb:

p.s Ma znam da ih ima  ali u tragovima ,meni je jedna pre mesec dana precvikovala o.18 predvez kao od šale ali znaš koliko bi trebalo da bude takvih riba da ne upadaju seljaci da kradu .

ekoljuba

Full member
Učlanjen(a)
16.08.2007.
Broj reagovanja
0
Pa trebalo bi da je ima vise ali ne mozemo ocekivati da Gradac ima mnogo krupne ribe ipak je on dosta mali!

Šone

Hero member
Učlanjen(a)
04.01.2009.
Broj reagovanja
0
žao mi je što nisam uspeo da slikam ogromnu potočaru  ( po mojo proceni preko  60cm ) kako juri malu da pojede.. uff kakva scena

ekoljuba

Full member
Učlanjen(a)
16.08.2007.
Broj reagovanja
0
Ljudi dali ste culi koje cene dozvola planiraju za Gradac!  ???

Ovo je nezvanicno ali izgleda da se ozbiljno razmatra!!!

-godišnja dozvola 10.000 d
-sedmodnevna 5.000
-vikend 3.000
-dnevna 1.800

Ovo je stvarno previse za vodu te velicine i takve populacije pastrmki!

Šone

Hero member
Učlanjen(a)
04.01.2009.
Broj reagovanja
0
U pravu si Djole ajde ipak da sačekamo da ne preudiciramo ali ako uzmemo u obzir da stvarno tako bude pa to je mnogo ,kako da kažem staviću sebe kao primer .

Regularna dozvola koju sam obavezan da imam  cirka 5000 din
Godišnja i doplata za Tamiš                                   4000 din
Godišnja za Gradac                                            10.000din

brate odakle ????   :'( ajde da bar ribu nosim kući   :bleh:

Vrh Dno