15.8.
Joj sto je vruce u ovoj komplet opremi
Djuka, Ljuba, Prota i ja, polazak u 6, lep,veseo put do reke.Jos veselije oblacenje,koje je proteklo u duhu Djukine "vizualizacije" povratka, naime,Ljuba ga je neterao da se psihicki pripremi za voznju nazad

. Mene je mrzelo da pecam i setam se po vrucini u kombinezonu pa sam u stilu pritajenog klenarosa kreno u samo u sorcu i patikama.
Kafica i rakija kod paceta i pecanje moze da pocne. Ljuba i Prota odlaze direkt kod roke dok Djuka i ja krecemo kroz kanjoncic. Isprva riba se slabo javlja, i te sto se uhvate su sitne, na nimfu ipak ima desavanja.
Ljuba i djuka apsolviraju neku pajkicu sto se javlja...
kroz kanjon apsolutno bez bitnijih dogadjanja, dal nije bilo vreme ili sta li ali u tom, po meni najlepsem delu nije bilo nicega vrednog pomena. Tek kada smo se primakli rokinoj kuci krenula je akcija,iako je vec bilo podne.
Obzirom da sam se dugo zadrzao u izlaznom delu kanjona ostatak ekipe je odmakao, ja sam pecao kao da sam sam na vodi.
menjam muve,suve,mokre nimfe i lovim ribe uglavnom na vidjeno, vrhunski lov.
kod jednog kamena primecujem ribu kako joj samo rep viri, riba je bukvalno na 3m od mene, probam elk kedisa i masim je nekoliko puta,uglavnom zbog toga sto je jasno gledam kako otvara usta a ja kreten pozurim i izvadim muvu prerano...stavljam nimfu, naravno, 2 voznje i tu je, sirok osmeh i caooooo.
Sad mi vec nimfa dosadila, stavljam emerdzera sa sapom,telo od veverice bordo boje,cupav i veliki,ali ribe po jacim brzacima prosto luduju za njim...
imalo je i prilican broj kljakavih riba, fale im peraja, i to je jedina mana kad se peca na gradcu, uz pojedine kupace koji okupiraju virove,mada oni nisu strasni.
Kod Rokine kuce,na prelivu vidim mnostvo riba kako se hrane na povrsini, naravno sad je vreme da se proba drugi emerdzer, telo bojeni guljeni paun, a kao krila opet sapa,vezana kao kod bosanskih emerdzera cdc. skoro svaku ribu vidim pa je mnogo lakse orjentisati se i baciti joj kako treba...
Moje omiljeno mesto kod pecine, nije ni nalik mestu u prolece, voda skoro da stoji, ribe sitne uglavnom,medjutim pri vrhu stene lezi jedna solidna riba i aktivna je...suva muva....nece, pupa tulara...par zabacaja i opet poranim sa kontrom ali sam je bocnuo. Medjutim,otresla je glavom par puta i nastavila da jede...kako je voda bas mirna, stavljam emerdzera na #20, sa zuto maslinastim telom od konca istom bojom dabinga za grudi i neizbeznom sapom za krila, par zabacaja jedan promasaj i napokon tu je....borba vrhunska, riba u dobroj kondiciji, duzina 35,6,7cm odprilike.
Nastavljam dalje, u jednom brzaku, ujednacen tok ali vrlo nemiran, dobijam cetiri ribe od oko 30 do 35 cm, mesta malo za manevar a ribe sa vodom kao saveznikom su se opet lepo borile, cak sam jednu i otkinuo u kontri,iako je stap#3, medju njima se potkrala i jedna prava gradacka,prelepih boja...
Na sarenom je kao u akvarijumu, gomila riba od najsitnijih do prilicno lepih 40+ komada leskari i povremeno uzme muvu. Za pecanje na takvom mestu, siroko,plitko i mirno, treba strpljenja, treba naci muvu i provuci je tacno odredjenom putanjom kuda riba to ocekuje i bice desavanja, obzirom da sam ljubitelj brzih voda, bacim uvek i tu ali samo par puta.
Hladan vir, mesto koje ihtiolozima moze da posluzi za brojanje ribe, pastrmke,uglavnom neaktivne, leze kao zalepljene na dnu,jedva se pomeraju. Tu se srecem sa Ljubom i Djukom, malo pricamo,klopamo, Djuka dko Ljuba menja muvu skida jednu dobru ribu ispred Ljube

, kaze da ga ne nervira vise, da ne mora da menja muuve

....Prota je uspostavio konekciju u kafanici i kafenise valjda

...odatle pa skoro do izvora mrsavo, mada vise sam setao, riba se svuda lepo vidi, ali nije svuda aktivna.
pred noc, kedisi vuceni po povrsini mi daju najvise akcije ali bez realizacije, polako pada noc i jos jedan odlican dan je pri kraju a Djuka napokon dobija priliku da put do bga koji je vizualizovao prodje i u praksi.....