Gradac, 21.8 je naravno opet bio na minimumu, takav odaje utisak nekog malog potoka koji slobodno moze da sluzi za prebrojavanje riba. Bistra i mala voda i naravno kupaci bitno uticu na lov. Lovi se najvise po brzacima i to najbolje pod nekom senkom. Muva i jeste i nije bitan faktor. u brzacima ce riba da pokupi svasta do na mirnom delu reke ume da bude zahtevnija. Moj relativno kasniji dolazak vozom,cini mi se, nije uticao na kvalitet lova. red suve,red nimfe...sve lovi. isprobavam par nekih,za mene novih muva, uglavnom imitacije prelazne faze insekta-emerdzere....
npr: emerdzer sa telom od foke, nogicama od cdc pera i sapom za krila...
ili nesto sa sajta igora solda...upredeno telo od polipropilena i retke cdc nogice
medjutim, na neki nacin otkrovenje je bila muva koja je prosli vikend imala vatreno krstenje i koju mi je riba odnela, a ja imao samo jednu, sram da me bude. sad spreman sa nekoliko komada stavljam fazanku na tipet i do kraja dana je ne skidam, ovako je pocela dan...
ovako je bilo kada je uz 3 plotuna skinuta sa tipeta
jedna od najlepsih riba i medju vecima je bila gradacka, prelepa riba koja je uzela u jakom i dubljem brzaku....
bilo ih je jos, prelepih divljih
sve u svemu,dan topao, suncan, bez nekog bitnijeg rojenja a riba solidno raspolozena....
za kraj, jedan ogroman leptir koga sam po prvi put video ovako iz blizine