Posto posedujem vec neko vreme ovaj lep stapic i igram se sa njim mislim da je vreme da napisem i nesto o njegovim primarnim karakteristikama kao sto je npr. bacanje. Dakle, radi se o brzoj 5ici od 9'. Prilikom dugih i kratkih zabačaja ovom finom "alatkom" vrh štapa se ne trese u trenutku zaustavljanja štapa. Ne prave se oni ružni trbuščići na struni i sa perfektnom strunom kao što je rio gold postižu se vrlo zavidni razultati i kod ovako nesavršenih bacača kao što sam ja. Streamflex i Rio Gold si odlično pašu a + tehničke karakteristike štapa = oduševljen prezentacijama. Krivo mi što kada sam kupovao četvorku nisam uzeo trojku isto streamflexa a ne 3zone-a (sa kojim jesam zadovoljan ali...). Kroz koji dan ču da probam kako se ponaša ova predivna alatka sa šarančićima do max 10kg. Mada ciljat ču one od 3-5kg.
Posebno mi se dopada njegovo ponašanje prilikom zabacivanja a najviše me je impresioniralo lako kontrolisanje strune i vrh koji se odmah umiri po zaustavljanju. Dakle, radi se o vrlo kvalitetnoj i vrednoj alatki.
Odlučuio sam prvom prilikom uzeti i trojku samo da prodam mog 3zona četvorku. To če biti prava alatka za igru sa klenovima, crvenperkama, grgečima a posebno i za igru sa lipcima i pajkicama.