GREYS Streamflex

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Broj reagovanja
7
Ovaj model je ušao u moj uži izbor štapova. Gledano na cenu, kvalitetu i dizajn, iz moje perspektive. Ovaj Greysov model se žestoko tuče sa još jednim koji mi se jako dopada od druge firme. Obadva sam malo isprobao, lepo leže u rukama, a oni koji su več koristili te štapove su izuzetno zadovoljni sa oba.
Zanima me ako tko od vas ima kakvo iskustvo sa ovim modelom i šta mislite o ovom štapu?
Ovaj model se prodaje kao 4 delni, #3, #4, #5 i 8'',8' 6", 9' i 10'. Preporučuje se za suve muve i nimfe, te lov pastrmke i lipljana... više o tome na http://www.greysfishing.com/index.php?if=view&pid=199

Štap koji ću da uzmem biti će 3-4 (radije 3) delni, #4, 8'' po dizajnu nešto na ovu foru.

simpson_H

Hero member
Učlanjen(a)
13.05.2007.
Broj reagovanja
6
Zivimo u "golden era" periodu sto se tice musicarskog pribora, ali postoji "trend" povratka na staro. Kada ovo kazem mislim na tehnoloski vrhunac do kog se doslo i u proizvodnji a i u samim materijalima od kog su izradjeni stapovi, cekrci, strune, udice,...
Prema tome, tesko da postoji ozbiljan proizvodjac stapova a da pravi los proizvod. Realno gledano, najvise posla imaju zaposleni u merketing odeljenjima samih proizvodjaca, jer nije lako svaki novi proizvod predstaviti kao znacajno bolji, laksi, dugotrajniji,...skuplji, od njegovog prethodnika. Kako vidim, za sada odradjuju odlican posao jer se novi prizvodi kupuju sve vise bez osvrta na prethodne modele.

Prema tome Sebastiane, vodi se nekim licnim osecajem, niko nece moci da te ubedi da je za tebe bolji neki drugi stap od onog koji sam "ösetis". Po meni, bitno je da je u pitanju neki od brandova a ne neki no name kinez, a iza Greys stapova koliko znam stoji i dozivotna grancija.

M

Mr.Zakula

Guest
To je odlichan shtap,veruj mi Sebastiane,neces pogreshiti ako ga kupish!

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Broj reagovanja
7
hvala za savete. Simspon...ja bas imam problem u tome sto do sada dva stapa mi jako lepo leze u rukama :p tako da ce mi odluka biti teska. Vision 3-zone vs. Greys Streamflex!?!? Ovaj od Greysa ima meksu akciju i super je, ovaj drugi je isto odlican stap...ah! To cu najverovatnije da se odlucim tek Januara 2007, a mozda i sad ovaj mesec. Ne znam jos sigurno, jedino sto sam siguran da cua ovaj mesec kupiti novi čekrk.

misha

Junior member
Učlanjen(a)
03.01.2006.
Broj reagovanja
0
Kad smo vec kod Greys-a interesuje me da li je neko imao iskustva sa njihovim modelom GRXI i koja mu je cena kod nas. Stap dosta hvale na nekim engleskim forumima pa me interesuje vase misljenje.

simpson_H

Hero member
Učlanjen(a)
13.05.2007.
Broj reagovanja
6
Nemam pojma za koju godinu je model sa "I" ali GRX su odlicni stapovi. Izvanredno dizajnirani, tanak blank tamno zelene boje, sa medium-fast akcijom i prilicno lagan. Mislim da je kod nas ubedljivo najprodavaniji od cele game Greys stapova. Cene su nesto ispod 150e za 5/6wt od 9 stopa a po meni je super model od 8 stopa 3/4wt. Pravi stapic za uzivanje koji kosta oko 130e.

misha

Junior member
Učlanjen(a)
03.01.2006.
Broj reagovanja
0
GRXI model su valjda izbacili 2006-te. Vise bi mi odgovarao jer je trodelni, zbog transporta, i dobijes tubu uz njega.

simpson_H

Hero member
Učlanjen(a)
13.05.2007.
Broj reagovanja
6
Koliko ja znam, uz svaki se dobije tuba, bilo dvodelni ili trodelni. U principu ne razmisljam o broju delova, tako da meni dvodelni ne smetaju.

falco

Full member
Učlanjen(a)
23.10.2007.
Broj reagovanja
132
PeterŠRUG je napisao(la):
Pozdrav svima!
Vidim da ide tema o štapovima koje i sam imam pa da vam i ja napišem svoje mišljenje.
Vision 3ZONE imam #5 9 feeta več jedno 3 sezone i jako sam zadovoljan s njom. Ljepo se baca suhe muhe i nimfe. Strimeri se zabacuju melo teže jer je štap malo premekan za njih. Jedini minus kaj bi ja reko je nosač za čekrk. Taj za moje pojmove nije dobro napravljen jer kod pluta nema dobru rupu. Inače sve 5!
Prošli tjedan nabavio sam Greysa streamflex 7´6 #3. O njemu se još nemožem nešto raspričat jer ga još nisam isprobao al prvi dojmovi su dobri. Puno bolje ima napravljeno nosač za čekrk. Više javim drugi tjedan isprobam bacat s njim ako ne drugdje onda na vrtu  :)
Pozdrav!

Peter, ja sam baš zagrejan za ovaj Greys, a glavna alternativa je upravo 3zone, oba u verziji 7'6", #3. Koliko košta Streamflex u Sloveniji? Bio bih ti zahvalan da, kada isprobaš novi štap, napišeš neke utiske  :tbumb:.

PeterŠRUG

Newbie
Učlanjen(a)
29.02.2008.
Broj reagovanja
0
Hej bok!
Evo me.
Malo sam uspio stestirati štap. Lovili smo na jednom potoku tako da neko dugo zabacivanje baš nismo mogli isprobat. Kolko sam isprobao doma na vrtu štap jako ljepo radi i s njim se bez problema baca na neke sednje dužine. Prijatelj s kojim sam lovio ima 3Zone #3 6`6. Na brzinu smo jih malo isprobali i obadva su dosta slična samo kaj je moj Greys malo duži. Inače se s obadva štapa baca bez problema. Jedino kaj se njemu sviđalo na Greysu je držač čekrka koji je napravljen od umjetne mase i daje neku kontra težu štapu. (Možda neki dodatni balans) #zone ima kompletan nosač čekrka napravljen od plute tako da nema neke kontra težine. Inače obadva štapa su opremljena sa žnorom SA GPX #3 in sa Orvis Batenkill Barstock 2 čekrkom. Na brzinu kolko smo uspjeli isprobat je to to. Zaključak: Obadva štapa su dobra i nečeš fulat ni s jednim ni s drugim. Jedino kaj je Greys 4 djelan (šta je za neke bolje a za neke ne) i to da ima možda bolje napravljen nosač za čekrk...
Pozdrav!
Aha još sam zaboravio cijenu.... Štap sam dobio u sloveniji za 230evra a Vision dođe oko 190evra.

falco

Full member
Učlanjen(a)
23.10.2007.
Broj reagovanja
132
Lep pozdrav Peter,
Hvala na informacijama, imaš + od mene! Meni treba štap #3, za mušičarenje na obraslim potocima i rečicama, tako da su distance uglavnom kratke do srednje. Struna bi naravno bila DT, a koristio bih ga i za fine letnje prezentacije na vodama srednje veličine (suve muve i lakše nimfe). Dužina od 7'6" bi bila neki optimum, a voleo bih da mu je akcija nešto mekša (koji je sporiji od pomenuta dva štapa?), baš zbog zaštite tankih predveza pri borbi na malom prostoru. Očigledno da oba modela zadovoljavaju moje zahteve, ali ću verovatno izabrati Vision jer ga mogu nabaviti za osetno manje para nego Greys.

PeterŠRUG

Newbie
Učlanjen(a)
29.02.2008.
Broj reagovanja
0
Bok!
Evo ovdje si možete pogledati na kakvom potoku smo lovili: http://srugoran.mojforum.si/srugoran-about450.html
Mjesta za manevriranje je jako malo tako da bi se s kojim večim štapom več teško okretao...
I ja sam kupio iz istog razloga 7´6 tak da se štap može upotrejebiti i na kakvoj malo večoj rječici. A šta se tiče akcije kolko smo uspjeli na brzinu isprobat mi se činila dosta slična. Više bi mogao napisat kad bi žnjore od obadve rastegnuli malo više tu smo lovili na 2-4m. Ako ćeš kupit Vision nečeš ništa fulat! Ja sam s jedne strane namjerno uzeo Greysa tak da budemo vidli malo kakve su razlike među ta dva štapa.

witch

Hero member
Učlanjen(a)
23.11.2005.
Broj reagovanja
6
Peter, imate mnogo dobrih akcija u svom ribičkom društvu  :tbumb:. Sa velikim zadovoljstvom sam prelistao vaš forum. Ja bih ti bio veoma zahvalan kada bi i na naš forum ubacio naku priču ili fotku iz akcija i ribolova  na reci Kupi, Kupici...

PeterŠRUG

Newbie
Učlanjen(a)
29.02.2008.
Broj reagovanja
0
Bok!
Nema problema. S 1.4 se otvori Kupa tako da se budem javio s kakvog dana sa streamerom a poslje 15.5 se javim i sa Kupice i Kupe!

Vrh Dno