greys x-flite 9' #4

erminsisko

Junior member
Učlanjen(a)
28.03.2016.
Broj reagovanja
2
Djomla je napisao(la):
Ne znam na kom delu Lima pecas, ali meni je sa #5 znatno ugodnije..pecao sam i sa #6 i tako mi je dobro lezala za siroke terene i vetar. Prati oglase, tako ces naci najbolje ponude. Taj greys mi se cini malo skuplji..

Pecam u predelu Prijepolje-Lucice-pa do blizu Brodareva. Najvise Velika Zupa. Tu je malo Lim siri

oholi

Moderator
Urednik
Učlanjen(a)
16.12.2007.
Broj reagovanja
1.476
Ako je taj kraj druze onda definitivno petica stap. Bio sam ima lepe ribe. Moze cak i 9ft duzina

Sent from my ATH-AL00 using Tapatalk

maric

Hero member
Učlanjen(a)
11.05.2009.
Broj reagovanja
373
Tihi83 je napisao(la):
Maricu koji si ti meni kralj... :) :) :)

Pa brate kako da ne budem. Kako coveku da objasnim da mu je 8.6 fita #4 stap I vise nego dovoljan da uziva.Uzme SA GPX #4 koja je za pola klase jaca i ima da baca gde hoce. Al dobro nek uzme neku #5, al po meni za ove pare nema bolji od ovog Guideline-a.

ivants

Senior member
Učlanjen(a)
20.12.2008.
Broj reagovanja
24
Gledaj samo Milosa i kakve ribe on vadi  iz Lima.sa onom medium 3-kom od 7,5 fita

Blagoje

Senior member
Učlanjen(a)
27.05.2007.
Broj reagovanja
59
Erminsisko,
Ja koristim  greys x-flite 9' #6. Lijep stap, lagan, ne pretjerano brz, solidnog i dopadljivog finisa. Odlican ne samo za bacanje nego i za pecanje. Koristio sam  ga na Limu i za teze ribe (mrenu!), stavljao spage za klasu, pa i dvije vise (#7 i #8)... Stap ima dovoljno rezervne snage.
Pretpostavljam da je i #4 takav. Mislim da je  pogodan za pecanje lipljena i klena na Limu (iznad Prijepolja). Ako ti to nesto znaci, i ja na Limu, nizvodno od tebe, za lipljena najcesce koristim stap klase #4.
Cijena je nesto drugo. Ako sam dobro shvatio 170 evra. Najvjerovatnije polovan, posto se ovi stapovi vec godinama ne proizvode. Djeluje mi preskupo. Ja sam svoj prije 4-5 godina nov  platio malo vise od 100 evra (doduse na nekom popustu u Danskoj).

oholi

Moderator
Urednik
Učlanjen(a)
16.12.2007.
Broj reagovanja
1.476
Blagoje, koja je poenta na peticu staviti sedmicu kanap?
Za lim oko prijepolja petica je taman jer se mnogo lakse i brze gadja aktivna riba. A kad se pretrazuje mnogo lakse se opet sve radi sa peticom.

Mladen

Full member
Učlanjen(a)
16.04.2007.
Broj reagovanja
35
Znam teren gde ces pecati. Petica bi bila moj izbor. Za duzinu se ne opterecuj mnogo. Ja sam koristio stapom 8,6ft na Limu nizvodnije od tebe i vise mi lezi od 9ft, pogotovo za suvu. Vise gledaj sta ce ti zanimljivo iskociti za kupovinu i prema tome se orijentisi.
Lep ti je to teren, jesenas sam lovio iznad mosta u Lucicama, ali slabo se nesto javljao lipljen tek u sami mrak.

Oholi, Blagoje je rekao da je stap #6 i overlajninig(#7-#8).. i mene interesuje taj experiment. Slutim da je u vezi nimfarenja.. :D

oholi

Moderator
Urednik
Učlanjen(a)
16.12.2007.
Broj reagovanja
1.476
Ma svejedno. Iskreno ne vidim poentu da se preoptereti stap. Aj jedna klasa....jaci stap malo laksi kanap nego deklarisano i sve legne....al dve klase je previse cini mi se...

Blagoje

Senior member
Učlanjen(a)
27.05.2007.
Broj reagovanja
59
oholi je napisao(la):
Blagoje, koja je poenta na peticu staviti sedmicu kanap?
Oholi, pomenuo sam da sam na greys x-flite 9' #6 stavljao sedmicu. Koja je poenta? Imao sam taj kanap na raspolaganju u datoj situaciji. Htio sam ilustrovati da  pomenuti stap ima dosta snage, a nikako kao neku opstu preporuku za koristenje. A to da li je bolja cetvorka ili petica na datoj lokaciji vjerovatno je stvar ukusa. Mislim da i jedna i druga klasa mogu posluziti. Samo da bude ribe!

erminsisko

Junior member
Učlanjen(a)
28.03.2016.
Broj reagovanja
2
Ma slabo ljudi prodajete te petice od 9ft. moj oglas stoji vise od mesec i nista a sezona pred vratima  :( :(. Do duse ima Helios 2 al nebih sad da preterujem. do oko 150e i nekako.

neba

Full member
Učlanjen(a)
01.02.2014.
Broj reagovanja
102
Meni je jednom Simpson rekao ,i dao verovatno najbolji savet
Za sve reke uzmes 8'6" 4# sem za drinu za koji treba #6
Nisam poslusao promenio par stapova i dosao do istog zakljucka
Jos da je i on poslusao mene za stap za smudja  :hammer:
Na sopstvenim greskama se najbolje uči  :D

Poslusaj i ti ,ako ti nije prioritet češkanje u tom slučaju uzmi još jedan štap od 10+ fita

simpson_H

Hero member
Učlanjen(a)
13.05.2007.
Broj reagovanja
6
neba je napisao(la):
Meni je jednom Simpson rekao ,i dao verovatno najbolji savet
Za sve reke uzmes 8'6" 4# sem za drinu za koji treba #6
Nisam poslusao promenio par stapova i dosao do istog zakljucka
Jos da je i on poslusao mene za stap za smudja  :hammer:
Na sopstvenim greskama se najbolje uči  :D

Poslusaj i ti ,ako ti nije prioritet češkanje u tom slučaju uzmi još jedan štap od 10+ fita

Sta da te poslusam za stap za smudja?

Vrh Dno