Grgeč/Bandar 2011

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Broj reagovanja
7
Kod takvih imitacija i ja isto radim rep u pola dužine tela ili jednako kao telo i ništa duže od toga. Nekako za čačkanje velikih grgeča mi se čini najbolja varijanta sa udicom okrenutom na gore a to postignem davanjem olovne žice u stomak imitacije. Evo jedne takve urađene baš za grgeča...

Telo je srebrni majlar, rep  crvena polarna lisica,  oči naranđaste (hand made) i otežanje olovna žica...udica je namerno veča da mi se što manje kače mali grgeči mada prošle sezone kada sam ih ovim lovio nisu se nešto ni manji bunili na takvu udicu nego su se i ti mališani kačili...možda ove godine odem malo ozbiljnije u potragu za večim komadima...ako mi ne uspe neke planove ostvariti veliki grgeči su mi rezervni plan...do sada sve neki manji (20cm max) :blush:

Prilozi

• DSC00508.JPG
    DSC00508.JPG
    40,8 KB · Pregleda: 237

Šone

Hero member
Učlanjen(a)
04.01.2009.
Broj reagovanja
0
a tek stega !!  :tbumb: a da odlicno je i strimerce ...

oholi

Moderator
Urednik
Učlanjen(a)
16.12.2007.
Broj reagovanja
1.476
stega je sava ako se ne varam.....a strimerce cu ovih dana da navezem

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Broj reagovanja
7
hvalenzi, hvalenzi, mada iskreno strimerče nije neki vrh umetnosti, vrlo jednostavan i na brzaka smotan tek toliko da je lovan...nema nekog lickanja tu. Epoxy je zapravo "clear cure goo".

(malo offtopica  :) -Da, stega je SAVA...odlična stega za 1000de načina...još uvek joj pronađem neki novi način kako se je da sve upotrebiti...na prvi pogled se može učiniti zdepasto ali posle kada se oslobodiš neke FT navike ubrzo počneš uviđati funkcionalnost ovakve stege...majstor planira da uradi još jedan model koji če biti još dodatno unapređen i neče se nekima činiti ni zdepast...radi se o kombinaciji nekih njegovih stega. Jedva čekam da izađe taj model na svetlost dana..."must have"!  :D )

sale guitar

Senior member
Učlanjen(a)
18.03.2009.
Broj reagovanja
0
E ovako:Ovaj Sebov strimer je skroz korektan i realan,ali garantujem da bi moja ribica odnela pobedu u vecoj realizaciji ulova.... :blush: bas zbog tog repa.Koliko telo moze da bude na udici broj 10?vrlo malo!Koliko da stanu oci i malo da ostane tela...ja onda stavim rep 3-4cm ali tanko,jer kad se pokvasi u vodi se uvija kao glista (u zavisnosti kako vodimo strimer).Kada mi doprati bandar na pola metra od obale cimakanjem stapa ozivim taj repic jer je tanak i reaguje i najsitnijem mrdanju.Bas tada ga bandar samo usisa.Dok ovakvi strimeri,tj baziracu se na rep kao Sebov,nisu toliko zivahni i u navedenoj situaciji kada riba nije ostvarila siguran i na 1 napad vec prati,kod obale bi se verovatno okrenula i vratila nazad u zaklon jer iz iskustva smatram da je takav tip repa manje pokretljiv!
Probao sam razne tipove ribica i repova,imam napravljeno od svega po malo i testirao sam sve.Craft fur no1
Zuti rep jedino nisam probao jer nemam(bas zuti,ne fluo zeleni) mislim da je zuti rep hit... :)

Edin-NP

Senior member
Učlanjen(a)
16.03.2010.
Broj reagovanja
0
Danasnji grgec ulovljen pre groma zbog kog sam moro da prekinem pecanje,kao sto vidite toje jedno strimerce tijelo i rep crveni marabu i crna ledja,glava od crvenog konca premazana epoksijem,steta samo stoga nisam malo otezo olovnom zicom bijo bi jos bolji.

Prilozi

• grgec grom.jpg
    grgec grom.jpg
    17 KB · Pregleda: 225

sale guitar

Senior member
Učlanjen(a)
18.03.2009.
Broj reagovanja
0
Eto vidis!Strimer! :D
Svaki put kad budes odlazio provaljivaces po nesto novo sta ti je potrbno na terenu.Bas kao sto si rekao "da si ga vise otezao" tako ces svaki put nesto kod kuce dodati,oduzeti,promeniti i svakako ce ti se i rezultati popraviti.Samo rokaj!

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Broj reagovanja
7
to je istina, ako se nekoj ribi malo više vremena posveti onda se i vremenom skonta šta i kako najbolje radi

Edin-NP

Senior member
Učlanjen(a)
16.03.2010.
Broj reagovanja
0
Menise zadnje vreme grgec opasno svideo,pre svega zbog njegove borbenosti jer je znatno borbeniji od klena,a i ako bi ulovijo nekog veceg nebi imao nista protiv daga isprzim jeo sam ga jednom i odusevijo se tako dami se svidja sa vise strana,naravno ovi doslen su svi pusteni,al eto nadam se dace izbit i neki malo bolje.  :lol:

zvezdan

Hero member
Učlanjen(a)
12.02.2008.
Broj reagovanja
18
Mini bunker za bandara.

Prilozi

• 23.jpg
    23.jpg
    92,1 KB · Pregleda: 201

Šone

Hero member
Učlanjen(a)
04.01.2009.
Broj reagovanja
0
Oni tvoji sa dužim repom su ih sasvim solidno trsili  :tbumb: jedina mana polipropilenaca je ta što sam ja nestrpljiv da sačekam da potonu ...

zvezdan

Hero member
Učlanjen(a)
12.02.2008.
Broj reagovanja
18
Pa vi kupite intermediate ili tonuću strunu :bleh:

Vrh Dno