Guide Line Le Cie f 8'6-4# -4-dela

sašaPI

Full member
Učlanjen(a)
25.03.2009.
Broj reagovanja
124
Gledao sam ga proletos i na prvi pogled mi se dopao,pa da li da ga kupim ili ne,juče sam razrešio i tu dilemu i kupio ga.Prvenstveno sam tražio štap, da bude lagan,ne prevše oštar a opet da ne bude neka igračka jer ipak nameravam da pecam sa njim i neku veću ribu(ako je ostala).Elem, štap nisam isprobao sa kanapom pa ispalo više na neviđeno a kad tako bude obično se čovek zajebe!!! I ja sam se zajebo što ga nisam kupio još marta kad sam ga video!!!!!!Kod nas relativno nepoznata firma i slabo zastupljena (na našu žalost) ali prvi utisak sa vode sa ovim štapom je  :eek: u svakom smislu.Iako ima oznaku F- fast pre bi rekao da je Med-fast(po mom ukusu) isprobao sam ga kanapom Cortland 555 dtf 4#(jedino tu 4-ku imam) i oduševio se u svakom pogledu,kako baca lagano i precizno(što mi je bitnije) do nekih daljina do 18-20-tak. metara(malo sam se q....o) .Kad sam uhvatio i ribu(300gr.) sve dileme i nedoumice su razbijene!!Ma koliko onako našminkan izgleda ko igračka (prelep je) na vodi me je ubedio da se radi ozbiljnom štapu.O karakteristikama samog štapa neću da tupim jer nisam merodavan(može neko loše da me razume) evo linka pa čitajte!!
http://www.guidelineflyfish.com/english-edition/index.html
Izbalansiran je do bola tako da prava težina(89gr.) ne oseća u ruci,deluje kao da je duplo lakši!!!!!

Djole Nis

Hero member
Učlanjen(a)
24.10.2007.
Broj reagovanja
1
Pa kod nas je poznat samo SAGE  :hammer:

A posto imam ja MF moci ces i njega da probas.

Probao sam par serija od GuideLine cak sam i ponosni vlasnik jednog DH stapa iste firme.

Za sada nisam naisao na neke zamerke, pa cak i cenovne.

Da te doboro sluzi

sašaPI

Full member
Učlanjen(a)
25.03.2009.
Broj reagovanja
124
Djole je napisao(la):
Pa kod nas je poznat samo SAGE  :hammer:

A posto imam ja MF moci ces i njega da probas.

Probao sam par serija od GuideLine cak sam i ponosni vlasnik jednog DH stapa iste firme.

Za sada nisam naisao na neke zamerke, pa cak i cenovne.

Da te doboro sluzi
Pa s obzirom na prve utiske,koji su fantastični, ništa čudno da u bliskoj budućnosti dopunim kolekciju sa još nekim jer je štap BABA ROGA  ali stvarno!!!  :drool: !! A rado bi isprobao neku 5# MF !!(da ti to mene ne navlačiš?)  :blush:  :hammer: :hammer:

sašaPI

Full member
Učlanjen(a)
25.03.2009.
Broj reagovanja
124
Djole je napisao(la):
Ne bre, kazem ti da imam isti koji je MF i da mozes da vidis razlike.  :bye:
Zezam se druže,:bleh: probaću ga sigurno i ako je(u šta ne sumnjam) kao ovaj moj,moraću nekako da ga dodam u kolekciju(ako me ne ostavi žena) što pre!!!!

Veso2

Junior member
Učlanjen(a)
25.06.2007.
Broj reagovanja
0
sašaPI je napisao(la):
Pa s obzirom na prve utiske,koji su fantastični, ništa čudno da u bliskoj budućnosti dopunim kolekciju sa još nekim jer je štap BABA ROGA  ali stvarno!!!  :drool: !! A rado bi isprobao neku 5# MF !!(da ti to mene ne navlačiš?)  :blush:  :hammer: :hammer:

Bas mi je drago da ti se toliko svidjela ta tvoja nova igracka! Uglavnom znam i zasto, ali umjesto da ja rasipam pohvale i atribute, sto bi se moglo protumaciti i kako neumjesna reklama, radije to ostavljam korisnicima. Probaj, vidi, pa ako ti se svidi.. Prije nego sto kupis jos jedan takav (i mozda izazoves sukob kod kuce) sacekaj malo!! Iz dva razloga. Prvi, ta serija jednorucnih stapova ce izaci iz proizvodnje za iducu godinu, pa je realno ocekivati da bude kojekakvih rasprodaja i snizenja.. Drugo, novi modeli su vec na putu. Vrlo zanimljivi! Vise o tome kasnije.. Bata Djole, kako ide sa dvorucnim haubicama?

Djole Nis

Hero member
Učlanjen(a)
24.10.2007.
Broj reagovanja
1
Veso2 je napisao(la):
sašaPI je napisao(la):

Bas mi je drago da ti se toliko svidjela ta tvoja nova igracka! Uglavnom znam i zasto, ali umjesto da ja rasipam pohvale i atribute, sto bi se moglo protumaciti i kako neumjesna reklama, radije to ostavljam korisnicima. Probaj, vidi, pa ako ti se svidi.. Prije nego sto kupis jos jedan takav (i mozda izazoves sukob kod kuce) sacekaj malo!! Iz dva razloga. Prvi, ta serija jednorucnih stapova ce izaci iz proizvodnje za iducu godinu, pa je realno ocekivati da bude kojekakvih rasprodaja i snizenja.. Drugo, novi modeli su vec na putu. Vrlo zanimljivi! Vise o tome kasnije.. Bata Djole, kako ide sa dvorucnim haubicama?

:smoke:

sašaPI

Full member
Učlanjen(a)
25.03.2009.
Broj reagovanja
124
Veso2 je napisao(la):
To je prvi štap koji mi se kompletno sviđa,prvenstveno zbog onog čemu je i namenjen -pecanja!Posle 10-tak. izlazaka još više mi se sviđa,lakoća zabacivanja i fina prezentacija muve do daljina oko 20metara me prosto oduševljavaju( i to mi je puno pošto pecam na malim rekama) u proseku 15-18met. na Nišavi a na pastrmskim vodama u okolini još manje.Tek na manjim distancama je uživancija pecati ovim štapom!Da se razumemo promenio sam dosta štapova(ne previše skupih) bilo je tu i sage-a i još ponečeg da ne nabrajam ali uvek mi nešto zasmeta,siguran sam da ima mnogo boljih i kvaletnijih ali ovaj mi leži u ruci DO BOLA!!!!Uostalom kao i stari Browning(od pre 12-tak. god.) teško da će ga zameniti neki novi!! Nije mi potreban štap kojim bi se qrčio već štap kojim ću lično ja uživati u pecanju bez obzira na tuđe komentare i sugestije!!!Ovaj štap me je ubedio da ne treba imati predrasude prema nekim, nama manje poznatim proizvođačima, mada štap istog proizvođača LPXe uopšte mi se nije dopao!!

sašaPI

Full member
Učlanjen(a)
25.03.2009.
Broj reagovanja
124
Zaboravih da dodam da sam sa njim bacao i nimfe i to 10-tke sa tungsten glavom + olovo,prolećne,probe radi i to valja bez ikakvih problema.Samo ću da uzmem neki bolji kanap za sledeću sezonu.Izneo bi još neka zapažanja ali sam ukokao palac čekićem pa su sve aktivnosti u vezi sa mušičarenjem obustavljene do daljnjeg!!  :hammerhead:  Bolje da sam u glavu ali jbg-a!! :doh:

Vrh Dno