Gvozdacka reka

bogi

Senior member
Učlanjen(a)
13.01.2008.
Broj reagovanja
0
ne bih ja rekao da je tako... ta reka je posećenija nego li Tolišnica-Lopatnica, Bresnik ili Dubočka koje su mnogo pristupačnije od Gvozdačke... znam dosta njih koji ne izlaze iz nje i nema više ribe kao pre desetak godina jedino ima dosta krkuše....a što se tiče otrovnica ni njih više nema kao pre, dosta su ih izlovili za potrebe instituta...pre desetak godina nisi mogao proći rekom, a da ne sretneš minimum petnaestak poskoka uz reku kako se odmaraju i prikupljaju snagu za noćni lov, a danas ako naletiš na jednog dva komada, a i to retko...više otrovnica ima u Lopatnici i Bresniku , a u suštini cela dolina Ibra od Ušća do Bogutovca je bogata otrovnicama....

Dejan paun

Junior member
Učlanjen(a)
05.03.2011.
Broj reagovanja
0
ima krkuse dosta, ali ima i pastrmke a posecuju je kederasi na zalost. sat i deset minuta sam isao od sosanice do sastavaka kako je mestani zovu. po oblacnom vremenu i naiso sam na poskoka,a koliko ih ima po suncu....

aca-laki

Senior member
Učlanjen(a)
06.09.2010.
Broj reagovanja
0
Zmije su naj aktivnije izjutra ili predvece,,,jer one skupljaju suncevu toplotu,ali isto tako moraju da beze u hladovinu da se nebi pregrejale...Treba biti oprezan ali ne i paranoican,svaka zmija ce pobeci cim nas oseti,,, Serum nije bas naj bolje resenje,jer samo strucna lica bi ga trebala davati,jer ako je u brizgana mala kolicina otrova onda moze da napravi vece zlo nego sam otrov,zato je neophodna ocena lekara,posmatranje stanja,ne samo ubrizgati protivotrov nakon nedaj boze ugriza...
Nadam se da me razumete...
veliki pozdrav

bogi

Senior member
Učlanjen(a)
13.01.2008.
Broj reagovanja
0
...serum mislim da i ne vredi na takvom suncu...jedino ako se nosi sa sobom neka rashladna vitrina koja ce drzati serum na istoj temperaturi....poskoci obicno svi beze ali sarka je ta koja se ukopa i ceka ona ne bezi tako lako...mozes zgaziti pored nje ona se nece pomaci...i uglavnom ce ujesti ako se nadju ugrozenim ili ako ih kojim slucajem nagazimo...

Dejan paun

Junior member
Učlanjen(a)
05.03.2011.
Broj reagovanja
0
deo overeke uskoroce postati akumulaciono jezero,u predelu sala sosanice probija se put do reke gde ce se izgraditi hidro centrala. Da li ce to biti dobro ili ne ....? videcemo......
Ja licno volim da ostane netaknuta priroda al sta je tu je....

radezamora

Senior member
Učlanjen(a)
04.02.2011.
Broj reagovanja
50
Греота Дејане, а и ја сам то начуо пре неколико година!
Опет, све зависи, отераће змије, ...

Vrh Dno