Igrom slucaja i do mene je dosao cjelokupan asortiman Hemingwa´s leadera. Grayling, Chech nymph, Salmon, Trout, Traditional, "bimini tippet".. Nista neobicno, mnogi od vas sa ovog foruma (i sire) su sigurno vec probali ove "furled" predveze pa znaju o cemu je rijec. Nije mi ovdje namjera reklamirati proizvodjaca, ali ipak ne mogu a da izrazim svoje odusevljenje! Doduse, neko ih voli, neko ne, sto zavisi od ukusa, nacina i vrste ribolova, nekome se vise svidjaju monofilni, nekome "polyleader" ili fluorcarbon.. Ja sam eto, igrom slucaja, imao priliku probati sve i svasta, trenutno imam vjerovatno stotinjak kojekakvih predveza svih vrsta i vecine proizvodjace koji nesto znace (naravno, imam i Tonijev "Big River"!) koji mi pokrivaju potrebe u klasama od 2 do 11, izgleda i da znam koristiti svu tu skalameriju pa onda i procijeniti kvalitet i upotrebnu vrijednost bilo kojeg dijela "sistema", ne samo predveze. Ovi, Hemingway´s, mi se vec sada namecu kao izvanredna dopuna postojecem arsenalu. Medjutim, najbolje od svega su zapravo momci koji stoje iza ovog produkta! Srdjan & Co (izvinjavam se sto ne znam imena..) su pravi primjer izuzetno poslovnih i susretljivih ljudi koje ce mi biti cast jednog dana sresti i mozda zajedno ribariti!