Hrvatske najbolje vode!

Aco Ivanovic

Senior member
Učlanjen(a)
18.03.2009.
Broj reagovanja
0
shomi je napisao(la):
Lijepo veri lijepo, kako je sa vikend dozvolama, koja je cena...

Iskreno, to bi mogla biti moja jedina zamerka: nemaju višednevne dozvole! Barem ne za sada ... hrvatski ribari imaju godišnje ... šteta, trodnevne i višednevne dozvole bi trebalo da se ustanove - tako je svuda u svetu ...

zvezdan

Hero member
Učlanjen(a)
12.02.2008.
Broj reagovanja
21
Fenomenalno,eto šta je bogatstvo,kad ćemo mi dovesti naše vode u sličnu situaciju.Aco napiši malo o gazdovanju vodama,neka njihova iskustva...

Aco Ivanovic

Senior member
Učlanjen(a)
18.03.2009.
Broj reagovanja
0

Zvezdane, nema šta da se piše o gazdovanju. Kupom gazduje kultura i civilizovan odnos lokalaca i gostiju prema vodi i njenoj okolini. Možda je sreća u tome što je Kupa pogranična voda pa se i Slovenci i Hrvati podjednako brinu o njoj ... naravno, ima i pojedinaca koji su dublje i aktivnije uključeni u celu priču, kao što je Boris Hrašovec koga mnogi hvale po pitanju očuvanja ribljeg fonda u reci...

Prilozi

• KupaLipljen8.jpg
    KupaLipljen8.jpg
    146,2 KB · Pregleda: 253

zvezdan

Hero member
Učlanjen(a)
12.02.2008.
Broj reagovanja
21
Aco Ivanovic je napisao(la):

Zvezdane, nema šta da se piše o gazdovanju. Kupom gazduje kultura i civilizovan odnos lokalaca i gostiju prema vodi i njenoj okolini. Možda je sreća u tome što je Kupa pogranična voda pa se i Slovenci i Hrvati podjednako brinu o njoj ... naravno, ima i pojedinaca koji su dublje i aktivnije uključeni u celu priču, kao što je Boris Hrašovec koga mnogi hvale po pitanju očuvanja ribljeg fonda u reci...
Upravo kako sam i mislio,entuzijazam nekolicine i duboko poštovanje i samosvest ostalih.

Rancic

Hero member
Učlanjen(a)
26.09.2008.
Broj reagovanja
1
Gazdovanje i očuvanje takve lepote je isključivo stvar domaćeg vaspitanja.

Aco Ivanovic

Senior member
Učlanjen(a)
18.03.2009.
Broj reagovanja
0

Goci, da ti odgovorim ... pomenuo sam vrhunske lipljenske vode iz zemalja bivše Juge ... Veliki Rzav i Ibar ne spadaju u tu kategoriju, na žalost ... na V.Rzavu sam lovio pet puta: 2x sa Gučanima (Milan Ikodinović i Siniša Luković), 2x kod Srećka u Arilju (Bosa Noga) i jednom sa LAV MD ekipom. Lokacije Radoševo, Roge itd. Šta reći? Beautiful river, but empty !!!
Na Ibru sam lovio dva puta, i to u kanjonu desetinu kilometara nizvodno od Rožaja (Ribarevina ili Ribarići, zaboravih) ... divni tereni ali samo po koja pastrmka i klenovi ... po navodima starijih crnogorskih mušičara (Vido Zečević) gornji tok Ibra je imao kapitalne lipljane! Imao ...
Na Vrbasu nikada nisam lovio. Po rečima Sava Martinovića, Rudija Grgića, Slavka Čambera i drugih Vrbas je pre hidroelektrane bio elitna lipljenska voda, ali ne i danas ... opet na žalost ...

intro

Junior member
Učlanjen(a)
03.04.2008.
Broj reagovanja
0
Na putu od Like ka Cetini prosao si kroz Knin,odnosno,kroz Topolje,selo na izvoru reke Krke,inace moje rodno mesto.
Nisi svracao?

intro

Junior member
Učlanjen(a)
03.04.2008.
Broj reagovanja
0
Evo i par fotki i informacija.

Krka izvire u podnožju planine Dinare tri i pol kilometra sjeveroistočno od Knina podno 22 m visokog zimi bučnog, a ljeti bezvodnog Topoljskog slapa, Velikog buka ili Krčića slapa. Duga je 72,5 km .
U gornjem toku rijeke Krke, od izvora u dužini od 1,000 m, otvoren je poseban ribolovni revir za mušičare s novouređenom ribarskom kućicom, s mogućnošću iznajmljivanja iste.Dno je kamenito, a tok posebno prvih 500 m brz s virovima. Iza revira nastavlja se područje zabrane ribolova, sve do gradske rive, odnosno željezničkog mosta pruge Knin – Split. Od mosta je dozvoljen ribolov, pa sve do granice s nacionalnim parkom Krka, 6 km nizvodno od Knina.Na ovom dijelu, Krka je relativno sporog toka, s travom obraslim dnom i pijeskom. Nastanjena je potočnom pastrvom, endemskom mekousnom pastrvom (lat. Salmothymus obtusirostris obtusirostris), kalifornijskom pastrvom i nizvodno klenom

Cijena dnevne dozvole: 150 kn ili 20 eur

Sezona: 01.03 - 30.09

Prilozi

• DSC03158.jpg
    DSC03158.jpg
    117,8 KB · Pregleda: 319
  • DSC03102.jpg
    DSC03102.jpg
    89,1 KB · Pregleda: 273
  • DSC03084.jpg
    DSC03084.jpg
    127,8 KB · Pregleda: 294
  • DSC03061.jpg
    DSC03061.jpg
    114,4 KB · Pregleda: 278
  • DSC03043.jpg
    DSC03043.jpg
    96,5 KB · Pregleda: 268
  • DSC00733.jpg
    DSC00733.jpg
    60,5 KB · Pregleda: 292

Aco Ivanovic

Senior member
Učlanjen(a)
18.03.2009.
Broj reagovanja
0
intro je napisao(la):
Na putu od Like ka Cetini prosao si kroz Knin,odnosno,kroz Topolje,selo na izvoru reke Krke,inace moje rodno mesto.
Nisi svracao?

Jok, ti si!

Samo što me ribolov na tom mestu nije zanimao ...

Prilozi

• IMG_5843.jpg
    IMG_5843.jpg
    185,2 KB · Pregleda: 411
  • IMG_5847.jpg
    IMG_5847.jpg
    154,9 KB · Pregleda: 337
  • IMG_5853.jpg
    IMG_5853.jpg
    138,4 KB · Pregleda: 286

sašaPI

Full member
Učlanjen(a)
25.03.2009.
Broj reagovanja
124
Podsetio me Aca na Mladena Merkaša-Goranina i moje prve mušičarske korake . Nabavio sam od,više se ne sećam koga,knjigu Merkaša i prve mušice koje sam počeo da vezujem su bile baš iz te knjige.To je bilo krajem 80-tih i početkom 90-tih ako me sećanje ne vara,ali nema veze važno je to da i dan danas pecam na dosta kreacija iz te knjige i ako budem imao vremana ovih dana vezaću nekoliko muva i postaviću ih!!!!!! U to vreme nije bilo antrona i materjala kojima smo danas opterećeni ali su muve izrađene po tim starim receptima i danas veoma efikasne!!! :yeswink:

rabbit

Full member
Učlanjen(a)
07.07.2007.
Broj reagovanja
0
Aco Ivanovic je napisao(la):

U gornjem delu se stvarno mogu videti risevi, lisice, medvedi ... ja sam u jednom danu video dva orla i nekoliko divljih zečeva!

Pozdrav!

Imao si ,DR,super sreću u Risnjaku.Ja sam prošle godine gledao svježe medine tragove.Nije mi bilo svjejedno...Nene.Ali se zaboravi poslje ONIH lipljena.

Mada,znaš,ima i onih koji kažu da je samo drinski lipljen,lipljen.Pričaju,a nisu ni probali.

Lipljen sa Izvora KUpe se ne zaboravlja.

strashni

Hero member
Učlanjen(a)
07.06.2008.
Broj reagovanja
228
intro je napisao(la):
Na putu od Like ka Cetini prosao si kroz Knin...

Druze, spremam se sa drugarom na Cetinu, on ide kod dede a ja bih rado poneo opremu pa me zanimaju uslovi na toj reci, jeli dozvoljeno musicarenje i gde se uzimaju dozvole? Ako imas neku preporuku za nesto sto je u blizini napisi  ;)

Vrh Dno