Ideja o proširenju mušičarskog revira "Moravica II"

witch

Hero member
Učlanjen(a)
23.11.2005.
Broj reagovanja
6
Čim se Mušičarska sekcija ponovo okupi (što zavisi od brzine usvajanja njenog novog pravilnika u Upravnom odboru USR Nišava), uslediće moj zvaničan predlog za proširenje (produženje) mušičarskog revira "Moravica II".
Revir koji u ovom trenutku postoji je veoma kratak i, zapravo, vrsta eksperimenta. Pošto je eksperiment sa potočnim pastrmkama itekako uspeo u Moravici, u kojoj te ribe ranije nije bilo, logično je da mušičari zatraže ozbiljniji revir i njegovo povećanje.
Treba se izboriti za to jakim argumentima i složnošću, jer među plovkarošima i varaličarima postoje sasvim suprotne ideje. Prvi se zalažu za uobičajene propise, koji omogućavaju ribolov prirodnim mamcima, kako je odvajkada dozvoljeno, a drugi bi da dobiju veća prava na rečici koja je na nekim mestima uža od povećeg voblera.
Njihovo je da se bore za svoja prava, a naše da tražimo da jedini C/R mušičarski revir juga Srbije postane ozbiljniji i veći.
Sadašnji C/R mušičarski revir je smešno mali i njegova dužina se može izraziti u metrima. Moja ideja je da se on proširi sve do sela Kraljeva.
Ne vidim razlog da se mušičari ne okupe oko ove ideje i složno nastupe utičući na upravu ove vode da poribljavanjem, čuvanjem i novim propisima, omogući mušičarima juga i ostatka Srbije uživanje u nekoliko kilometara dugom, bogatom reviru.
Ovu temu pokrećem kako bih pročitao vaše komentare, bilo da ste iz Niša i okoline, bilo da ste iz udaljenijih krajeva. Šta mislite?

witch

Hero member
Učlanjen(a)
23.11.2005.
Broj reagovanja
6
Juče je Upravni Odbor ZOSR "Južna Morava II" usvojio ovaj moj predlog. To znači da je C/R mušičarski revir "Moravica" kod Aleksinca produžen za nekoliko kilometara!
Produženi mušičarski revir će se prostirati od isteka reke iz Bovanskog jezera do mosta kod sela Kraljeva. Prvobitni revir je bio veoma kratak i poslužio kao eksperiment. Sada se i ostatak (višestruko veći deo) salmonidnog dela reke oslobađa varaličara i plovkaroša, kao i odnošenja ribe.

Ovo je jedna od novogodišnjih čestitki novoizabranog rukovodstva Mušičarske Sekcije USR Nišava iz Niša.  :firends:

Prilozi

• Utrostruceni revir.jpg
    Utrostruceni revir.jpg
    29,5 KB · Pregleda: 134

compshop

Hero member
Učlanjen(a)
09.07.2007.
Broj reagovanja
2
Odakle to da se Mix zalaze za revire i cr?!
Malo sam zbunjen, ali pozdravljam inicijativu. Ko uzima ulogu zastitnika vode i kakve ce kontrole biti na vodi? Srecno sa tim potokom i  da se procuje po nasoj maloj drzavi

witch

Hero member
Učlanjen(a)
23.11.2005.
Broj reagovanja
6
Revir će, kao i do sada, čuvati ribočuvarska služba ZOSR "Južna MoravaII" u saradnji sa ribolovcima. Ja sam odlično upoznat sa svim načinima mažnjavanja pastrmki iz revira, jer sam to mnogostruko svojim očima gledao i detaljno proučio taj "fenomen". Zaživi li dobra saradnja sa ribočuvarima (koji su i sami podržali produženje revira, pa nema razloga da ne bude tako), teško prestupnicima.
Objašnjenje Compshopu koji se isčuđava mojim postupcima:
Oduvek je C/R bio moja ideja za reke poput Moravice. Takve vode, za razliku od većih reka, ne mogu da podnesu izlov.
Naravno, za produženje ovog revira treba zahvaliti i novom forumu niške mušičarske sekcije, koji je jednoglasno podržao moj predlog, kao i rukovodstvu USR Nišava, koje ga je prosledilo svojoj zajednici.

compshop

Hero member
Učlanjen(a)
09.07.2007.
Broj reagovanja
2
Mixmaster je napisao(la):
Naravno, za produženje ovog revira treba zahvaliti i novom forumu niške mušičarske sekcije, koji je jednoglasno podržao moj predlog, kao i rukovodstvu USR Nišava, koje ga je prosledilo svojoj zajednici.

Izvinjavam se, mozda sam malo dosada....Nista mi nije jasno. Zar vasa sekcija jos uvek postoji? Mislio sam da ste na raspustu jos od onog Verbalnog puskaranja. Sad ako uzmemo u obzir i to da ste se (clanovi), debelo razmenjivali ruznim recima preko ovog foruma, pitam se koji pop vam je opevao zajednicu i skinuo anatemu? 

Sad bez zezanja. Kako funkcionisete, koliko clanova brojite i kako delujete. Hoce li biti nekih sadrzaja u nastupajucoj nam godini ecs?
Zelim vam srecan rad i bez zemljotresa ovaj put

witch

Hero member
Učlanjen(a)
23.11.2005.
Broj reagovanja
6
Ukratko, pošto ne želim mnogo da pišem o MSN (skraćenica). Više bih voleo samo da objavljujem naše rezultate i aktivnosti.

Compshop, "zemljotres" je prošao (kao što vidiš i na forumima) i sada smo oslobođeni spletkaroša, siledžija i sitnih šićardžija. Radimo odlično i brzo, o čemu ćete tek čitati. Mušičarska Sekcija USR Nišava će već za par nedelja opet biti na vrhu mušičarskih dešavanja u Srbiji, tako da stanovnicima ostalih gradova preostaje samo da emigiraju u "prestonicu". ;)

Molim admine da otključaju temu o niškoj mušičarskoj sekciji i da , ako bilo ko ne poštuje pravila ovog foruma opomenu njega, a ne da blokiraju temu koja očigledno privlači interesovanje posetilaca ovog foruma.

strelac

Moderator
Urednik
Učlanjen(a)
19.05.2007.
Broj reagovanja
340
Ko Vam je direktor sada? Šta ste menjali, ako ste menjali? Čisto pitam, onako.

strelac

Moderator
Urednik
Učlanjen(a)
19.05.2007.
Broj reagovanja
340
Na Moravici sam pecao samo jednom i to poodavno. Sećam se da je voda bila dosta mala i da smo sa bratom lovili krkuše. Otvaranje revira i sad to produžavanje sigurno me mame da izložim sebe opasnosti da me pajkanerosi upamte po dobrom autu i šalju redovno na tehnički pregled :'(.

Prvog marta ako vreme i kola dozvole eto mene na drugo ali ozbiljnije pecanje.

lazar

Senior member
Učlanjen(a)
10.05.2007.
Broj reagovanja
0
Kako ste lovili krkushu?? Mushicarskim priborom?? Izvinite za off topic!

Mefisto018

Hero member
Učlanjen(a)
30.12.2006.
Broj reagovanja
0
Sekcija treba da pocne sa radom na cijem celu ce biti ljudi koji su izazvali zemljotres i oskrnavili nesto sto je bilo "SUVO ZLATO" a cinili su je iskusni,prekaljeni ,mudri, i itekako dobri momci i musicari.
Ti ljudi vise nece biti clanovi sekcije,pa samim tim nema potrebe za toliku strepnju po njenom osnivanju jer sve sto je vredelo "NAJURENO JE"
Ukoliko bude radila po pricama koje se vuku gradom bice 2-3 coveka,koji nesto znaju,ostalo ce biti pocetnici i ne vidim zasto neko treba zazirati od novih clanova novokomponovane "SEKCIJE"...
Najuleni clanovi drzace se i dalje zajedno i sretacemo se na vodama ali odvojeno od sekcije.

--POZDRAV--

witch

Hero member
Učlanjen(a)
23.11.2005.
Broj reagovanja
6
Hahahahah, nikada se neće smiriti sitne šićardžije i spletkaroši. Pozdravljam ih, uz poruku: Niste ni prvi, ni jedini.

Srećom, to nema veze sa mušičarenjem i ovom rekom, već isključivo sa turbo-folkom. Moravica je tek postala pravi mušičarski revir, koji će privući i nekog ozbiljnijeg mušičara. Do sada je to bio mali, eksperimentalni poligon za početnike. Utrostručen, privući će i ozbiljnije mušičare, koji ne vole gužvu i mušičarenje u "lokomotiva i vagoni" fazonu.

Inače, istini za volju, momci koji su se ujedinili protiv mene su pre par meseci priložili upravi ZOSR "Južna Morava II" sasvim drugačiji predlog od mog. U njemu su izjednačeni varaličari i mušičari, a C/R deo Moravice je više nego duplo kraći. Srećom, to je odbačeno jednoglasno, na isti način kao i njihova ponuda da rukovode Mušičarskom Sekcijom.

Mefisto018

Hero member
Učlanjen(a)
30.12.2006.
Broj reagovanja
0
Samo napred drzim ti palceve......
I nemoj da zaboravis  mrezicu za paprike koju nosis zavezanu oko struka sa unutrasnje strane neoprena.
Toliko o tvom zalaganju za C&R. :hammer: :hammer: :hammer: :hammer: :hammer:

witch

Hero member
Učlanjen(a)
23.11.2005.
Broj reagovanja
6
Turbo-folk, na svakom koraku. Fuck, ko hoće da u ovoj zemlji uradi nešto napredno i dobro, mora da bude svestan da ga iza svakog ugla vreba "Dragan Kojić- Keba" :doh:.
A kad se Kebi pridruže Džej, Mitar, Šaban  i ostali, onda se dobije cela Grand Parada.
Nego, gde su ostali da grupno zapevaju "Tesno mi ga skroji nane..." :hammer:

Vrh Dno