Imitacije odraslih krznokrilaca (Sedge, Caddis)

oholi

Moderator
Urednik
Učlanjen(a)
16.12.2007.
Broj reagovanja
1.476
evo dva sedzica, jedan sa cdc-om za mirnije delove i jedan sa krilima od sape za malo brzu vodu... telo je u oba slucaja antron a grudi su veverica udica je tmc 212y #17

IMGP6138.jpg

IMGP6137.jpg

Gruja

Full member
Učlanjen(a)
08.09.2012.
Broj reagovanja
1
Uh odlicni!  :tbumb: Posebno ovaj drugi izgleda ubitacno! Imaju li dobru plovnost?

oholi

Moderator
Urednik
Učlanjen(a)
16.12.2007.
Broj reagovanja
1.476
Antron telo a slf squirell dubbing za grudi

Hvala Grujo. Ovaj sa belim krilima od sape pliva odlicno. Ovaj drugi je za mirne delove pa ce i on valjati...a udica je jako tanka i laka jedino valja ribu duze zamarati da se ne otvori

sent from my brick from the wall

oholi

Moderator
Urednik
Učlanjen(a)
16.12.2007.
Broj reagovanja
1.476
IMGP6518.jpg

IMGP6519.jpg

IMGP6520.jpg

jedan malisa na 19ici tmc103bl

telo: floss zuti navosten, sa strana isto flos zeleni navosten, sve porebreno zicom bakarnom krila polipropilen pa jelen...

simpson_H

Hero member
Učlanjen(a)
13.05.2007.
Broj reagovanja
6
Srna/srndac je najgora kombinacija u ft, to se koristi samo na ovim prostorima i nigde vise. Taj materijal je dobar samo za skupljanje moljaca :D

silvio

Hero member
Učlanjen(a)
02.07.2008.
Broj reagovanja
997
Sta ti znaš o ft... i srnecoj dlaki te njenoj lovnosti... ako tebi nije dobra nemora da znači da svi imaju isto mišljenje, ali mišljenje ti poštujem ali znanje iz ove oblasti nikako  :nowink:
Ono što je tebi materijal za skupljanje moljaca meni je dobar dodatak mnogim imitacijama i nemam nikakvih problema s korištenjem i lovnosti istog tako da neznam na čemu temeljiš svoju tvrdnju potkrijepi to nečim uz smajlija...

simpson_H

Hero member
Učlanjen(a)
13.05.2007.
Broj reagovanja
6
Sta ja znam? Pa otprilike znam da nema nigde na planeti da se naruci kao materijal za FT, meni sasvim dovoljno. Znam i to da niko od poznatih i dokazanih vezaca sirom sveta ne koristi srnecu dlaku sem teske socijale, znam i to da nema nikakve plovne karakteristike sem ako vezes musicu da bude kao cetka i mastis je da se usvinjis i da ostavlja masan trag na vodi kao naftna mrlja. Znam i to da je krta, da nema ostrinu, nije suplja,...

I nigde nisam pominjao lovnost vec materijal kao materijal, love ljudi uspesno i na kesu, plastiku, suskavac, drvo, poliuretan i na 300 drugih qraca.

I eto vidis da provereno znam da skuplja moljce, cim si se ti javio :D

silvio

Hero member
Učlanjen(a)
02.07.2008.
Broj reagovanja
997
Kako si mi nedostajao neznalice ribolovna... a to što svijetski vezači ili ribolovci ne love ili tebi nisu rekli da love na srenću dlaku :D zaboli me k... meni je lovna i pliva i lako se veže i dolazi do iste... samo je razlika kod mene i tebe što se ove teme tiče u tome što ti slušaš ili gledaš a ja praktično lovim na istu i imam rezulatata pa i pričam iz osobnog iskustva... zato ti i govorim da se bez veze kačiš na golu udicu jer ja ću bez jedne ruke sa zavezanim očima u ruci ako treba sa samo srnećom dlakom svezati moljca lovnijeg od svih muha koje si u stanju da vežeš  sa svim materijalima i opremom koju imaš.

simpson_H

Hero member
Učlanjen(a)
13.05.2007.
Broj reagovanja
6
Ma super ti si moj idol i najpoznatiji vezac musica u Evropi. Samo pazi da te ne kidnapuju Ameri opasno bi se ovajdili :hammer:
Srnecu dlaku koristi socijala, oni ostali koriste pismene materijale. Uostalom imas odlican tekst vrhunskog vezaca na com pa se malo edukuj.

http://www.musicarenje.com/index.php/fly-tying-mainmenu-37/139-slobodan-boban-azanjac

simpson_H

Hero member
Učlanjen(a)
13.05.2007.
Broj reagovanja
6
E mozda treba da proucis biologiju za osnovnu skolu pa da naucis da srna/srndac i kosuta/jelen nisu iste zivotinje  :hammer:

Vrh Dno