Imitacije odraslih krznokrilaca (Sedge, Caddis)

oholi

Moderator
Urednik
Učlanjen(a)
16.12.2007.
Broj reagovanja
1.476
imgp2402resize.jpg

na 14ici, da se proba na drini....nisam duuuugo bio

silvio

Hero member
Učlanjen(a)
02.07.2008.
Broj reagovanja
997
Drugi mi bolji ihihi!!!!
Volim ih kad su pahuljasti mekani dlakavi a još je crna boja cadisa sad dominantna na 14ci
Mada ni onaj tvoj fazan parašut nije izašao iz večernjeg cuga

oholi

Moderator
Urednik
Učlanjen(a)
16.12.2007.
Broj reagovanja
1.476
i ja ih volim takve, ali samo na prelivu gde ih vidim, na brzacima ih jako lose uocim, pa koristim sapu ili elka.... videcemo za vikend kakvi su, sutra idem na drinu ostajem do nedelje....

crni

Hero member
Učlanjen(a)
10.09.2007.
Broj reagovanja
0
Evo jednog na #14-ici.
Izvinjavam zbog loseg kvaliteta slike...jbg dunster sam po pitanju fotografije  :blush:

sedz1.jpg

sedz2.jpg

sedz7.jpg

simpson_H

Hero member
Učlanjen(a)
13.05.2007.
Broj reagovanja
6
Crni muva je odlicna stim sto mi se uopste ne svidja njena silueta odozdo. Tacnije proporcije, jer manjka grudni deo apsolutno koji je jasno i jako izrazen kod sedzeva. Mozda se ne vidi dovoljno dobro sa slike ali meni tako deluje.

silvio

Hero member
Učlanjen(a)
02.07.2008.
Broj reagovanja
997
Upravu si simsone čak je malo i tanak za moj ukus!
Bolje da ljulja nego da žulja

crni

Hero member
Učlanjen(a)
10.09.2007.
Broj reagovanja
0
Kritike su na mestu jedino se ne bih bas slozio da moraju grudi toliko da budu naglasene.Telo jeste nesto tanje nego sto bi trebalo.

U Sebastijanovom postu ima par slika gde se vidi da grudi nisu toliko naglasene.
http://www.musicarenje.org/forum/index.php?topic=325.0

simpson_H

Hero member
Učlanjen(a)
13.05.2007.
Broj reagovanja
6
Crni odlican si primer naveo, fotografije su bas prave. Kad kazem naglasene ne mislim debele i bogate nego da postoji jasan prelaz izmedju grudi i tela. Grudi kod sedza zauzimaju skoro pola ukupne duzine. O tome se radi. Kod tebe su otprilike 1/4 ili cak 1/5 ukupne duzine musice, sto je realno malo. Rekoh ti vec da je musica odlicno zamisljena a ovo su male korekcije da bude stvarno perfektna. Ako prihvatas-prihvatas, ako ne opet nema problema. Cak se ne radi ni o lovnosti jer love i neke karakondzule a kamoli ova odlicna tvoja musica. Ja se ipak trudim da postujem neke detalje kod imitiranja insekata, pogotovo proporciju za koju mislim da je vaznija i od boje i od oblika.

crni

Hero member
Učlanjen(a)
10.09.2007.
Broj reagovanja
0
Ma jok bre druze ne smeta mi ni sekunde tvoja kritika.Ja sam vec negde napisao da je negativna dobronamerna kritika milion puta bolja nego komentar dobra je radice ona 100%.
Nisam razumeo na sta si mi skrenuo paznju ali sad znam na sta ciljas i hvala na sugestiji u pravu si.Kad imam vremena ispravicu malo taj detalj pa kacim sliku da je ponovo prokomentarisemo.
E da i podgojicu ga malo sledeci put :doh:

MMartic

Hero member
Učlanjen(a)
16.05.2006.
Broj reagovanja
136
Dobri postovi  :tbumb:
Kod caddisa je dužina glava + grudi u mnogo slučajeva jednaka dužini ostatka tela (abdomen tj. zadak tj. dupence), a najmanje čini oko 1/3 ukupne dužine!!!
A i druga konstatacija je tačna  - kod caddisa grudi nisu deblje od abdomena, jedino ih nogice čine tu vizuelno širim!!!

eurofish

Senior member
Učlanjen(a)
01.10.2006.
Broj reagovanja
0
udica 8
owner tenkara d
telo dabing  oranz  (kod druge imitacije porebren haklijem i zicom)
krila ,cdc i sova a na dugoj imitaciji jelen
nogice i grudi  dabing i hakli

Prilozi

• oktobar cadis.jpg
    oktobar cadis.jpg
    241,5 KB · Pregleda: 270
  • oktobar casdis 1.JPG
    oktobar casdis 1.JPG
    140,9 KB · Pregleda: 266
  • oktobar cadis 2 buk.jpg
    oktobar cadis 2 buk.jpg
    184,1 KB · Pregleda: 266