Inovacije

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Broj reagovanja
10
To sa federom je odlicna stvar ali moze i bez federa, ja imam takvu zicu koju montiram na stegu sa malom kukicom i bez federa je sasvim upotrebljivo mada ako je takav feder na raspolaganju valja ga iskoristiti. Nisam dugo to koristio pa sam i zaboravi da to imam tako da ako nađem feder kakav to ču da nadogradim. To sam koristio još pretprošle sezone i onda posle nikako tako da sam tu stvarčicu ko zna gde zametnuo.

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Broj reagovanja
10
ovako izgleda moj alat i materijal za vezanje imitacije na tibicama...silikonsku tubicu ili šta slično tome dam na kraju kada je strimer več završen. Taj kraj gde ide ta silikonska tubica pre vezivanja malo istopim pomoču vatre upaljača. Time se spreči spadanje silikona...prije sam ja to i vezao ali u stvari nema nikakve potrebe ako ta tubica tesno stoji na tubici na kojoj je navezan strimer. To jednostavno navučete gore i to če da drži udicu tako da neče da bude nepotrebnog okretanja udice a ako se i malo pomeri to neče biti ništa strašno. Kada je strimer gotov višak cevčice kod glave se odreže i malo obradi upaljačem kao i ona druga strana gde ide udica tako da rubovi plastike ne budu oštri i ne oštećuju predvez.
Druga slika pokazuje pripremljene tubice i taj deo koji drži udicu u željenom položaju gde ta udica uradi i balans kod strimera koji nisu vezani klasičnim načinom na tubici.

Prilozi

• potrebno za potezanke na tubici.jpg
    potrebno za potezanke na tubici.jpg
    69,5 KB · Pregleda: 319
  • tubice.jpg
    tubice.jpg
    62,8 KB · Pregleda: 305
  • tuba spremna za vezanje.jpg
    tuba spremna za vezanje.jpg
    74,1 KB · Pregleda: 346

nespetro

Hero member
Učlanjen(a)
25.09.2009.
Broj reagovanja
381
Pored naslova `Inovacije` trebalo bi stajati i `uradi sam`  :D :D
Iako ne radim ove imitacije vidim da je ovo koristan savet :tbumb:

DUBBING NEEDLE (sl 1) Ovu alatkicu upotrebljavamo  pri izradi skoro svake musice. Na drugoj slici je prikazano kako je mozemo jednostavno sami napraviti. Vino popijemo, flasu u reciklazu, a cep kao drzac igle :D

Prilozi

• DSC04796.JPG
    DSC04796.JPG
    37,7 KB · Pregleda: 284
  • DSC04797.JPG
    DSC04797.JPG
    38 KB · Pregleda: 274

zvezdan

Hero member
Učlanjen(a)
12.02.2008.
Broj reagovanja
22
Napravih i ja jednu malu bobinicu,taman za male strimerčiće i sitne nimfice!Na slici se sve vidi,iskoristio sam gornji deo hemijske olovke,neka žica sa starog kišobrana,toliko jaka da su motorcangle otkazale, perle sa neke ogrlice kao držači kalema i cevčica sa štapića za uši(Sebastian).Prezadovoljan sam,lagana stvar,perle super drže kalem i okreću ga perfektno!

Prilozi

• bobina.jpg
    bobina.jpg
    115,5 KB · Pregleda: 400

lazza

Administrator
Urednik
Učlanjen(a)
06.12.2005.
Broj reagovanja
2
Alal ti vera kako si uspeo da iskrivis ovu zicu. Izgleda kao da je izasla iz neke radnje.

zvezdan

Hero member
Učlanjen(a)
12.02.2008.
Broj reagovanja
22
Žica je iz kišobrana koji je star dvadesetak godina,toliko je jaka da su motorcangle skoro pukle!Ali nema veze,duže će da traje!

silvio

Hero member
Učlanjen(a)
02.07.2008.
Broj reagovanja
1.144
Morat ću i ja svoju napraviti nema šta zadaća je tu!

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Broj reagovanja
10
evo i ja sam uradio u stvari doradio moje prijašnje bobinice sa crnim perlicama. Odlično drže konac a i uredno izgleda.

Prilozi

• HM bobina.jpg
    HM bobina.jpg
    102,8 KB · Pregleda: 428

Šone

Hero member
Učlanjen(a)
04.01.2009.
Broj reagovanja
1
ti možeš da počneš i da ih proizvodiš ono na veliko ... koliko košta model ?

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Broj reagovanja
10
hvala šone.... :)

koliko košta? heh, teško pitanje. Za prodaju ako bi radio uradio bi sa keramičkom cevčicom ili barem sa keramičkim vrhom na metalnooj cevčici...ali čini mi se da sam negde vidio keramične perle koje bi se mogle ugraditi u metalnu cevčicu...

Koliko košta materijal za ovakvu jednu ne znam, morao bi da sednem i da se preračunam a još koliko bi računao uloženo vreme i to nemam pojma.

Ove perle nisu od plastike. Jednu sam slomio da vidim kakva je u sredini i unutrašnjost je slična školjkama ili keramici.

silvio

Hero member
Učlanjen(a)
02.07.2008.
Broj reagovanja
1.144
U mene je ista ali perle drvene od puknute krunice iz Međugorja tako da imaju neku dodatnu vrijednost tj. muhe motane s njom postaju posvećene ??? ;)

nespetro

Hero member
Učlanjen(a)
25.09.2009.
Broj reagovanja
381
Daleko od toga da je ovo neka inovacija... ovo je stari metod kako da napravimo jednaki razmak izmedju repa kod jednodnevki. Iako ima i drugih nacina, nekako mi je ovaj najjednostavniji i najbrzi.

- privezemo tri (ili sest tanjih) jelenskih dlaka, isperaka, mayfly tails... ili ko sta misli da je ok.
- uz pomoc jednog parceta konca kojim obavijemo udicu i srednji isperak, podelimo druga dva povlaceci ga prema vratu udice
- sve zategnemo osnovnim koncem

Probao sam da uradim sliku uz pomoc `pikasa 3`

Eto zamenio sam mesta... prvu sam stavio na drugo mesto.... idiot... :lol: 

Prilozi

• Nylig oppdatert.jpg
    Nylig oppdatert.jpg
    43,2 KB · Pregleda: 364
Vrh Dno