Ajd da reknem i ja neku o štapu za Gradac, pošto mi je ovo jubilarna 15-ta godina intenzivnog mušičarenja na njemu

Gradac je prava reka za uživanje, sa dosta mesta za čak i prilično lepe zabačaje (u odnosu na ostale srpske pastrmske reke).
Ja (trenutno, a i poslednjih nekoliko sezona) pecam na pribor klase 4 (8 stopa) sa strunom DT od otvaranja sezone pa sve do prestanka potrebe za teškim nimfama i strimerima. Ta kombinacija mi je najudobnija za vođenje teških imitacija i prebacivanje Roll ili Snake zabačajima i pretraživanje kratkih i dubljih mesta kojima Gradac obiluje. Sasvim lako i udobno se u toku dana preorijentišem i na suvu muvu u podnevnim/popodnevnim satima. Vođenje teških imitacija u kombinaciji sa dugačkim zabačajima je na Gradcu uglavnom jalov posao i izbegavajte ga, zbog jake struje, plitke vode , izukrštanih struja,...
Čim Gradac spadne na letnji nivo, i suva zavlada ja se prekombinujem na
totalno uživanje sa TXL-om klase 3 (3710) u kombinaciji sa WF kanapom... i ne skidam ga do lovostaja najesen 8) Preporučujem sve duže zabačaje sa sve manjim vodostajem

I to bi bilo to da se prošle godine nisu pojavile
SANDŽAME od svojih 55-65cm koje su me naterale da usred sezone totalnog uživanja angažujem 5-ticu i zadržim se na njoj do kraja sezone. Kako će sa njima biti ove godine videćemo... ako se ne pojave za one do 45cm moje standardne kombinacije su sasvim OK.
Sve u svemu svaki štap klase 3 do 5 i dužine 8-9 stopa je odgovarajući, a u nijansama uživajte u zavisnosti od vaših prohteva