interesuje me koje stapove koristite za gradac?

pera

Hero member
Učlanjen(a)
24.01.2010.
Broj reagovanja
1
Donji deo revira iliti srednji deo toka je extra mesto za pecanje(baš taj od Manastira na dole),Miloš M samo u tom delu i peca ,virovi su veći i sva krupna riba (ili većina) se rasporedila u tom delu.
Što se tiče te dve od 59-62 cm ,hm, opet ne kažem da ih nema,ali...
Baš bih voleo da znam ko je to?

simpson_H

Hero member
Učlanjen(a)
13.05.2007.
Broj reagovanja
6
Ma jok Strashni, od prosle sezone je ceo potez kojim gazduje EKOD Gradac iskljucivo musicarski.

Šone

Hero member
Učlanjen(a)
04.01.2009.
Broj reagovanja
0
simpson H je napisao(la):
Mogle su itekako da preskoce te tri brane obzirom kolika je voda bila. Brane se nisu ni videle. I ranije je u neekoloskom delu bilo velikih riba ali su ih vise dobijali varalicari nego musicari.

Bojane mislio sam na betonsku branu kod Degurića  ,vodozahvat ploču i onu betonsku branu u šumi koja se nalazi izmedju Degurića i manastira Ćelije a ne na neke improvizovane od kamenja i greda ,Sigurno da imaš više iskustva ali mi nekako  deluje kao nemoguća misija da su se spustile od Šarenog platna gde su i ubačene kroz sve ovo i da su došle nizvodno skroz do grada .

Strašni pa ako je Gradac celokupnog toka 14 km  ,mušičarski revir je dužine otprilike  12 km ,jedino tih 2 km do samog grada nisu revir ....

E sad šta bih ja predložio a sigurno bi se većini mušičara svidelo a verujem da bi EKOD Gradac imao više koristi a to je da
1. Donji deo revira od Konjičkoga kluba pa sve do manstira Ćelije naprave da bude dnevna dozvola za recimo upola cene tj 700 din ,sada u tom delu skoro da više niko i ne mušičari ,svi mušičari obično dodju kolima do manastira Ćelije i idu direktno na šareno platno gde očekuju krupne ribe.
Kao što recimo postoji  trofejni delovi revira tako treba da i postane Šareno platno i okolina za ovu cenu kakva je sada 1500 din .
Ja sam skoro bio tri puta na Gradcu u ne-revirskom delu kod grada i lovio te sitne ribe od 15-18 cm ,bilo mi je malo skupo da dam 1500 din za dnevnu dozvolu i odem u revir ali kao što sam pričao i sa drugarima rado bih platili tih nekih recimo 700 din i mušičarili u donjem delu revira kod konjičkog kluba i gore uzvodno do manastira Ćelije .
Ovako niti smo mi bili zadovoljni sa tim sitnišem od 15 cm ,niti je EKOD Gradac imao neke koristi...

simpson_H

Hero member
Učlanjen(a)
13.05.2007.
Broj reagovanja
6
Šone je napisao(la):
Ovako niti smo mi bili zadovoljni sa tim sitnišem od 15 cm ,niti je EKOD Gradac imao neke koristi...[/b]

Da mozda nije imao EKOD Gradac koristi, ali sam imao ja :), niste mi mahali strimercinama i bacali te granate po vodi :D

pera

Hero member
Učlanjen(a)
24.01.2010.
Broj reagovanja
1
Kao što sam već napisao ,taj srednji deo reke ili donji deo revira je prepun ribe i to krupne,baš zato što dosta ljudi(čast izuzetcima) mrzi da gaca kroz vodu i pešači da bi došao do ribe.
Svima (i meni) je lakše da ostave auto kod manastira odu na Šreno platno,malo pecaju onda sednu da popiju kafu odmore i sl. svega toga u srednjem delu nema i ja se kanim već neko vreme da ga prođem uzduž i popreko ali me zezaju cipele koje su prsle(Proto) ,čim se ponovim odoh da vatam ribu :whistle:

pera

Hero member
Učlanjen(a)
24.01.2010.
Broj reagovanja
1
Još da zamolim nekoga da sve ovo( celu starnu)  premesti u Gradac jer mu je tamo i mesto.

MMartic

Hero member
Učlanjen(a)
16.05.2006.
Broj reagovanja
136
Ajd da reknem i ja neku o štapu za Gradac, pošto mi je ovo jubilarna 15-ta godina intenzivnog mušičarenja na njemu ;)
Gradac je prava reka za uživanje, sa dosta mesta za čak i prilično lepe zabačaje (u odnosu na ostale srpske pastrmske reke).
Ja (trenutno, a i poslednjih nekoliko sezona) pecam na pribor klase 4 (8 stopa) sa strunom DT od otvaranja sezone pa sve do prestanka potrebe za teškim nimfama i strimerima. Ta kombinacija mi je najudobnija za vođenje teških imitacija i prebacivanje Roll ili Snake zabačajima i pretraživanje kratkih i dubljih mesta kojima Gradac obiluje. Sasvim lako i udobno se u toku dana preorijentišem i na suvu muvu u podnevnim/popodnevnim satima. Vođenje teških imitacija u kombinaciji sa dugačkim zabačajima je na Gradcu uglavnom jalov posao i izbegavajte ga, zbog jake struje, plitke vode , izukrštanih struja,...
Čim Gradac spadne na letnji nivo, i suva zavlada ja se prekombinujem na totalno uživanje sa TXL-om klase 3 (3710) u kombinaciji sa WF kanapom... i ne skidam ga do lovostaja najesen 8) Preporučujem sve duže zabačaje sa sve manjim vodostajem :eek:
I to bi bilo to da se prošle godine nisu pojavile SANDŽAME od svojih 55-65cm koje su me naterale da usred sezone totalnog uživanja angažujem 5-ticu i zadržim se na njoj do kraja sezone. Kako će sa njima biti ove godine videćemo... ako se ne pojave za one do 45cm moje standardne kombinacije su sasvim OK.

Sve u svemu svaki štap klase 3 do 5 i dužine 8-9 stopa je odgovarajući, a u nijansama uživajte u zavisnosti od vaših prohteva :bye:

Šone

Hero member
Učlanjen(a)
04.01.2009.
Broj reagovanja
0
lepo je napisoa Milanče ,baš kako jeste ..zato ja držim zlatnu sredinu sa #4 8f ,sa suve muve se lako prešaltujem na strimer i izrokam Simpsonu sve ribe na reviru  :D

boron

Junior member
Učlanjen(a)
18.05.2007.
Broj reagovanja
0
zahvaljujem svima na odgovorima.

pozdrav

Vrh Dno