Iscepan kombinezon- NOĆNA MORA

witch

Hero member
Učlanjen(a)
23.11.2005.
Broj reagovanja
6
Juče sam malo cepnuo svoj novi "Snowbee" kombinezon od neoprena. Ovi naši plovkaroši-štukaroši imaju veoma nezgodan običaj da zabadaju oštre raklje po barama. Ne možeš normalno da priđeš vodi, a da ne naletiš na oštru granu koja viri iz vode. Em što smeta kad zabacuješ, em možeš da se pocepaš na to.
Evo, ja sam juče naleteo na pravo "minsko polje" od potopljenih raklji. Jedna do druge! :mad: Šta se desilo? Cepanje neoprena.
Srećom, uz neopren se dobije i repair kit, pa se može zalepiti. Ostavio sam ga sinoć na terasi, da se osuši. Probudio sam se malopre, oko 4 h, da ga blagovremeno zalepim, kako bi bio spreman za sutrašnji (već dogovoreni) ribolov.
Dok sam spavao, sve vreme sam se koprcao, a neopren i raklje su mi stalno prolazili kroz snove. Sad je zalepljen i valjda ću mirno da spavam. :sleep:

rabbit

Full member
Učlanjen(a)
07.07.2007.
Broj reagovanja
0
Ne bih se ja složio da je samo noćna mora!Ja sam svoj neopren posudio,mada znam da se to ne radi,i ne provjerivši stanje istog otišao ko veseo na Ribnik.Za prvih 30 sekundi bio sam mokar ko upišken.Ispočetka sam se tiješio da sam znojav,al ni ja se ne mogu tako oznojiti.I šta onda?koga da krivim?Nikoga... Srećom se našao dobar čovijek pa sam tri dana lovio u njegovom neoprenu.Od tada ne posuđujem,nemam ni noćnih ni dnevnih mora,i suv sam na pecanju.Jes da je kombinezon bio u stanju da se ne može okrpiti jer je na čizmi puštao,pa me ta škola dosta i  koštala.

100ka

Hero member
Učlanjen(a)
27.06.2007.
Broj reagovanja
27
Jos nisam pazario kombinezon ali planiram da to uradim u dogledno vreme. Jedan iskusniji kolega mi je rekao da je on probao razne neoprene i da je stari dobri Tigrov gumeni najbolji, jer se ne cepa. Kad sam ga pitao, za tezinu gumenog kombinezona on je rekao da mu je to jedina mana.
Da li i vi imate slicna iskustva, tj. da li je gumenjak sem tezine stvarno u prednosti u odnosu na neopren zbog izdrzljivosti?

lazza

Administrator
Urednik
Učlanjen(a)
06.12.2005.
Broj reagovanja
2
Pa mislim da te nije bas najbolje savetovao taj kolega Joco. Ako se radi o plovkarosu onda razumem zasto se on opredelio za gumu. On nema potrebe da se krece mnogo kroz vodu tako da mu je svejedno. Problem gume je u tome sto ne moze da ti dise koza kad si u njoj i onda se znojis i u sred leta i u sred zime, a i otezano je kretanje.
Mozda bi i bilo pametno da kupis gumenjak za pocetak pa ces posle odredjenog vremena da ulozis vishe u tu opremu.
~Poz.

pedjabg

Hero member
Učlanjen(a)
31.05.2007.
Broj reagovanja
5
Joca gumica  :D.
Gumenjak je teeeezak, a neopren je leti prevruc, sem na ekstremno hladnim vodama. Ja za letnje gazenje vise volim cizme do kukova, "Tigrove", naravno, nego "disuci" kombinezon, kojeg nosim samo s proleca pri velikim vodama i na vodama gde ima dubine. Sa dobrom odgovarajucom odecom ispod on, medjutim, moze da posluzi i leti i zimi, i u hladnom i u toplom, ali muski kosta i tesko se uspesno krpi ako se probije (Lazza je budan moderator, pa necu lajem o probijanju kombinezona i mestima gde se to najlakse cini). Ako su duboke vode u pitanju, on je naunverzalnije resenje (delimicno i zato kosta), ako se dugotrajno stoji u hladnom resenje je neopren, sto deblji, stockinggfoot + wading boots, to ne mora mnogo da kosta a daje moguncost da bude udobno. AKo se gazi leti, ni cizme nisu lose.
I ako kupujes neki "disuci", kupi ISKLJUCIVO novi i ne zali para, ali ih i ne bacaj na glupsti (tipa slic i rajsferslusi) ili na jeftinije modele (pre, redje kasnije, proure nezalecivo). Dakle, SIMMS, Patagonia, najkvalitetniji Orvis i Scierra, iskustva su koja imam iz okruzenja. Gledaj da i neopren bude firmiraniji, mada nije obavezno, ako imas pouzdanu garanciju. I da te vidim koje ces kratke cizme sem "Tigrovih" da nadjes! :D

zivojin.span

Junior member
Učlanjen(a)
26.05.2009.
Broj reagovanja
0
I Više od toga. Nedavno sam iskusio na vision kombinezonu ,tako da sam potpuno pokisao po drugi put. Mislim da sam jednom o tome pisao.
Molim , nekoga ko ima malo više iskustva , koji kombinezon u visini do 200 E odgovara prilikama i uslovima mušičarenja na Južnoj Moravi i okolini, a da posle 1,5 meseci ne pokisnete ponovo sa novim kombinezonom koji košta 172 E, pod uslovom da kombinezon savršeno čuvate od trave, pruća , granja i ostalog, samo ne od talasa vode?

100ka

Hero member
Učlanjen(a)
27.06.2007.
Broj reagovanja
27
zivojin.span je napisao(la):
Molim , nekoga ko ima malo više iskustva , koji kombinezon u visini do 200 E odgovara prilikama i uslovima mušičarenja na Južnoj Moravi i okolini, a da posle 1,5 meseci ne pokisnete ponovo sa novim kombinezonom koji košta 172 E, pod uslovom da kombinezon savršeno čuvate od trave, pruća , granja i ostalog, samo ne od talasa vode?
NA pomenuto granje i ostalo $ranje ćeš pocepati svaki kombinezon sem gumenog (tipa Tigar).

ekoljuba

Full member
Učlanjen(a)
16.08.2007.
Broj reagovanja
0
Evo mog iskustva sa kominezonima i cizmama. Posedujem jedan Cabelasov disuci najefetiniji model, Berov(kinez) kombinezon od neoprena 5 mm i cizme od neoprena isto Berove. Cabelasov kombinezon sam zimus nabavio a na Drini ne izlazim iz njega(jedno 5-6 vikenda) i par dana na Gradcu i Zapadnoj Moravi u istom, za sad  ni kap vode nije pustio. Berov kombinezon nosio sam ga dvadesetak puta i to uglavnom gde ne moram da pesacim puno ali ga ne stedim ni malo. On mi je opcija kada se provlacim kroz neku dzunglu a dublje se gazi i za sad je ceo ne pusta ni malo.  Cizme imam vec 4 ili pet godina i njih besomucno trosim i ne stedim ih, od vralicarenje na Dunavu, Tamisu itd., rada na terenu u naucno istrazivacke svrhe, musicarenja na manjim rekama, barama i kanalima. Trnje, granje i ostalo "sranje" ne predstavlja nikakvu opasnost za njih verovatno zbog debljine neoprena od 5 mm. Meni je neverovatno koliko su ove cizme izdrzljive i skoro uvek su mi u gepeku od kola.
Ako ti treba kombinezon da puno pesacis po reci i pored reke pravi izbor ti je verovatno disuci, viseslojni, kvalitetniji kombinezon, mislim da mozes naci neki takav za 200-250e.

ekoljuba

Full member
Učlanjen(a)
16.08.2007.
Broj reagovanja
0
E da i obavezno nabavi aquaseal ili neki slican "lepak", cija je namena bas krpljenja kombinezona od neoprena i onih disucih. Mocna stvar kojom se lako i dugotrajno resava problem busnih kombinezona.

tommylee

Hero member
Učlanjen(a)
13.03.2008.
Broj reagovanja
258
Neopren i hodanje,nikako! Ja imam neoprenski kombinezon i bez obzira na vanjsku temperaturu morate se oznojiti.Kada ga skinem budem potpuno mokar.problem sa krpljenjem sa riješio uz pomoć bisonovog dvokomponentnog lijepka.To je u stvari neka tečna guma koja mora da se suši 48h.

ekoljuba

Full member
Učlanjen(a)
16.08.2007.
Broj reagovanja
0
AQUASEAL i slicni lepkovi koji su ustvari istog sastava samo od drugih proizvodjaca je neprevazidjena stvar koja je nameski napravljena za krpljenje neoprena i disucih materijala tipa goro-tex! Najcesce nisu porebne ni flekice pri koriscenju ovog ovog lepka.

ekoljuba

Full member
Učlanjen(a)
16.08.2007.
Broj reagovanja
0
http://www.mcnett.com/Aquaseal-Urethane-Repair-Adhesive-Sealant-P320.aspx

ekoljuba

Full member
Učlanjen(a)
16.08.2007.
Broj reagovanja
0
E ima druge marke ali ista stvar u Peruccu ali mislim da to uvozi eurofish iz cacka ali nisam siguran provericu pa cu ti javiti!

Markovic

Full member
Učlanjen(a)
11.02.2008.
Broj reagovanja
0
Ja sam ga nabavijo preko http://mistpool.com/product_info.php?products_id=827 kada se logujes na sajt cenesu onda nize , dosad sve sto san narucivao sa ovog sajta je stizalo bez problema. Jos jedna lepa pogodnost ovog sajta je sto nema ama bas nikakve postarine i nema limita sto se tic velicine racuna tako da moze da se poruci i samo jedan proizvod
Pozdrav Vladimir

Vrh Dno