Iskoristiv li je stap AFTMA 7/8?

Koji pribor

• Koji pribor

Glasovi: 4 66,7%
  • za klena

Glasovi: 3 50,0%

• Ukupno glasača
    6

sickohn

Newbie
Učlanjen(a)
23.05.2016.
Broj reagovanja
0
Zdravo narode!
Godinama pecam iskljucivo klena na brzi pec, na skakavca.Imam stam AFTMA 7/8, duzine 2,70.Moje pitanje je, posto bih probao musicu, a i posto na pecanje odem desetak puta godisnje (dok je toplo, dok moze da se gazi) da li da probam da kupim konac wf 7 f ili je to bacanje para.Tacnije da li je pametnije da odmah pazarim i stap i sve ostalo sa manjim brjem AFTMA,ako je "nemoguce" da se musicari klen na ovom sto imam. Procitao sam gomilu postova ,a li odgovor na ovo nisam nasao , jer vidim da se pominju iskljucivo 5 ili 6

smoker13

Senior member
Učlanjen(a)
10.09.2012.
Broj reagovanja
22
Mislim da se neki ljudi ne bi slozili samnom ali po meni mozes koristiti i taj sto imas ako bas nije neka motka. Uzmes neki dobar kanap i pici... :)

strashni

Hero member
Učlanjen(a)
07.06.2008.
Broj reagovanja
202
pa da osim sto ces zbog puno pokreta imati bolove u rukama...ali generalno moze

gegula

Hero member
Učlanjen(a)
14.10.2009.
Broj reagovanja
0
dobar da treses oraje sa njim....izvini ali motka za nase prilike i ribe...

simpson_H

Hero member
Učlanjen(a)
13.05.2007.
Broj reagovanja
6
sickohn je napisao(la):
Zdravo narode!
Godinama pecam iskljucivo klena na brzi pec, na skakavca.Imam stam AFTMA 7/8, duzine 2,70.Moje pitanje je, posto bih probao musicu, a i posto na pecanje odem desetak puta godisnje (dok je toplo, dok moze da se gazi) da li da probam da kupim konac wf 7 f ili je to bacanje para.Tacnije da li je pametnije da odmah pazarim i stap i sve ostalo sa manjim brjem AFTMA,ako je "nemoguce" da se musicari klen na ovom sto imam. Procitao sam gomilu postova ,a li odgovor na ovo nisam nasao , jer vidim da se pominju iskljucivo 5 ili 6

Druze, za desetak pecanja godisnje ne treba ti drugi stap i bilo bi potpuno neracionalno kupovati ga kad vec imas nesto. Nemam pojma koji je stap u pitanju ali ako je neki malo meksi starije generacije, sigurno ce ti zavrsiti posao za toliko. Pa ako se bas primis na musicarenje (a ne sumnjam da hoces) onda ima vremena i za drugi stap. Polako nauci da mases sa tim sto imas, kupi neki solidan kanap WF i uzivaj.

dzolix

Full member
Učlanjen(a)
24.02.2016.
Broj reagovanja
0
Za klena  ti je generalno bolji 4 5 6 ili 7 nego 78  moze se loviti bez problema i 78    ja sam  ponekad i sam lovio  klena sa 78 i nije bilo problema i bilo je zabavno pogotovo ako koristis vece cupave  muhe ,,  Koji ti stap treba zavisi od rijeke i terena i koje jos ima ribe tu  kod tebe u okolini mozda ako se zagrijes za ff  onda uzmes drugi za klena a taj  78 onda mozes za  stuku pastrmku smudja i ako uzmes drugi za klena  opet taj 78 mozes ponekad koristiti    kao sto sam naveo  ,,78 nije bas za  potoke ali za veca jezera ili rijeke ili ako bacas sa tonucom snjurom na strimera za klena mozes cak biti i u prednosti ,,

sasats

Hero member
Učlanjen(a)
18.12.2008.
Broj reagovanja
26
neces nikako da se zajebes ako poslusas sta ti je simpson napisao . bolji savet nisi mogao da dobijes  :tbumb:

simpson_H

Hero member
Učlanjen(a)
13.05.2007.
Broj reagovanja
6
Ovo bas i nece na dobro da izadje. :)

Sent from my Nexus 5 using Tapatalk

sickohn

Newbie
Učlanjen(a)
23.05.2016.
Broj reagovanja
0
Hvala svima na savetima!
Ma bolova ne verujem da ce biti, navikao sam ja na njega, jer pecam na pec vec 20 godina tim stapom.
Stap je silstar 3700, aftma 7/8,2,70. Za brzi pec je sasvim dobar, za musicu pojma nemam , jer nikada nisam probao.
Na Zapadnoj Moravi jurim klena inace, a vremena za pecanje nemam puno, zato i kazem da i pored najbolje volje mogu da stignem desetak puta, ali i to mi bude dovoljno da zadovoljim dusu.Inace, na plovak nisam pecao ne pamtim od kada, to mi i nije zanimljivo, ali verujem da ce mi se musicom jos vise svideti od ovoga sa skakavcima sto sada radim. Kupujem neki konac i proba.Pa cemo videti dalje.Jos jednom hvala svima

dzolix

Full member
Učlanjen(a)
24.02.2016.
Broj reagovanja
0
Ako ces samo za klena a imas taj stap onda bolje uzmi shnjuru 6 aftma ili 7  jer ce ti 8 a biti prejako za klena evo i,, sasats,, se slaze sa tim  :D

sasats

Hero member
Učlanjen(a)
18.12.2008.
Broj reagovanja
26
ne slaze se  :nowink: :D kanap se ne bira prema ribi vec prema stapu koji ga nosi . 
sickohn , gde pecas na moravi?

sasats

Hero member
Učlanjen(a)
18.12.2008.
Broj reagovanja
26
dobra je obrva za musicarenje  :) evo jednog video snimka od pre nekoliko godina iz obrve . mozda mozes da prepoznas teren?

https://youtu.be/VVBFKtt22_w

Vrh Dno