zvezdan
Hero member
- Učlanjen(a)
- 12.02.2008.
- Broj reagovanja
- 18
Čitajući jutros neke starije postove, video sam da je Milanče opisao način izvlačenja ribe mušičarskim priborom.Naravno da je to potpuno individualna stvar,ali neka ustaljena pravila postoje.Kad zakačim bucova obavezno ga ostavim da ispumpa prvu seriju,svo vreme manipulišući levom rukom i strunom,čim osetim slabost kod ribe,namotam ostatak strune ali i dalje levom rukom privlačim ribu,nekako ne volim čisto namotavanje,suviše mi je varaličarski,mada volim ponekad da pustim dril da izvadim mast okolnim ribolovcima :
Uh,kad zakrči čekrk a oni kao u tenisu,svi glave na jednu stranu.Smuđa pak,pokušavam da odmah dignem gore.Na mušičarskom priboru smuđ može biti jako nezgodan protivnik ako se koristi primeren pribor.Hoće, kad oseti površinu, da se protrese kao struja i tada postoji velika mogućnost da ošteti strunu.Mada čim ga vidim da je zinuo,gotovo je.Štuku isto kao i bucova,ali sa dosta manjim popuštanjem zbog nezgodnih terena.Protfiš mi je ostao u sećanju kao fantastičan borac na mušičarskom štapu,možda nezgodniji od ostalih.Jaka,široka riba,komad od 1.5kg je strahovit borac,zna da nabije štap kao šaran,a hoće i da kuva po površini.Ove godine čekam komad preko 2kg.