Jedno prosto pitanje

pedjabg

Hero member
Učlanjen(a)
31.05.2007.
Broj reagovanja
5
Da li zaista tako mislis o akademskom zvanju Lucky? Da li si svestan da ces mozda preuzeti odgvornost za koju mozda i nisi spreman, tj.  sposoban, sudeci po jasno malopre iznesenom stavu i vec duze vreme pokazanom autokratskom i neobjektivnom ponasanju? Da li mislis da ti se obracaju ljudi bez akademskog zv(n)anja kad ti skrecu paznju na neprilicno postupanje?
Ako si dobar naucnik u Americi (sto nema nikakve veze sa niskim univerzitetom i tobom, posto jos nisi ni poceo) mozes da dolazis go na posao samo ako je posao tudj, a ti se kod zaposlenog lecis od mentalnog oboljenja. Inace, ni tamo, ni ovde naravno ne moras da odlazis na posao opremljen kako si napisao, ali MORAS DA SE PONASAS AKADEMSKI, ne FORMALNO, vec SUSTINSKI. To proizilazi iz autonomije i opste uloge koju bi univerzitet trebalo da ima, a koja povlaci sa sobom i IZUZETNO VELIKU odgovornost i spremnost na DRUSTVENI (SOCIJALNI) i JAVNI, a ne puki uskogrudi LICNI (PERSONALNI) rakurs pri gledanju na stvari. Jeste ovaj sajt nemerljiv i neporediv sa univerzitetom, ali kao mali indikator mentalnog sklopa je izvrstan. Takodje, ima clanova foruma koji su ga shvatili ozbiljno i kojima je drag, te im je zaista zao sto si sa svojom ekipom dopustio da do ovoga dodje i nisu spremni da trpe sikaniranja i izivljavanja od strane jedne osobe i njenih satelita. SVe ove napomene i pokusavaju da ti objasne koliko je tim ljudima do forumskog druzenja stalo, ali mislim da to, na zalost, tebi ne prilazi saznanju, ne mozes da pojmis, izgleda, jednostavno, jer su u tvojoj (i ostalim) glavama socijalni prioriteti i feeling ocigledno bitno drugaciji. OK, sta da se radi...
Sve ovo pisem jer na pm od juce nisam dobio odgovor, sto bi bilo red i za ocekivati.
Ne bi bilo lose da shvatis koliko si daleko otisao i da pocinjes i najdobronamernija upozorenja da "castis" vredjanjem, odgovorima van konteksta i slicnim akcijama koje pokazuju da postoji neki ocito bitan problem. Tvoje postupanje s Bokom koji je covek istancanog osecaja za pravicnost i sa puno takta samo govori u prilog tome. Nece te niko psihicki "silovati" da postanes administrator za sve clanove foruma, nastavi da budes ako smatras da treba administrator kao do sad, samo za malobrojne (u jednini). Tvoj izbor. I najdobronamerniji pozdrav.

witch

Hero member
Učlanjen(a)
23.11.2005.
Broj reagovanja
9
Mogu li ja malko da se umešam, bez želje da prekršim bilo koje pravilo.
Pitam se, čime doprinosi Sjekloca, na ovom sajtu. Pročitao sam sve njegove postove i došao do nedvosmislenog zaključka, da služi da smeta. Ne meni, jer to je nemoguće, već mušičarskom imidžu ovog sajta.
Mislim da se radi o donekle inteligentnom čoveku, koji to namerno radi. Moje mišljenje je da bi on voleo da utiče na rukovođenje ovim ili ovakvim sajtom, na šta nedvosmisleno upućuju njegova uputstva koja često upućuje i prečesto isčuđavanje skoro svim odlukama site crewa, ali i najaktivnijim članovima foruma.
Uverio sam se da Sjeklocu ne interesuje učestvovanje u normalnoj mušičarskoj razmeni iskustava i da to izbegava, kao da mu sve što je normalno smeta. Njaradije skreće sa naslovljene teme i pretvara ih u sprdnju, čiji jedini mogući cilj može biti omalovažavanje sajta i njegovih željenih učesnika, aktivnih mušičara.
Ubeđen sam da se pridružio ovom forumu sa namerom da potpuno promeni imidž ovog sajta i umeša svoja razmišljanja, interese i ideje kako bi uništio imidž koji je u to vreme postojao. U toj nameri je privremeno i uspeo, zloupotrebljavajući potpunu otvorenost ovog foruma, ali moje mišljenje (koje ne namećem upravi) je da bi ovaj sajt, bez njega, vrlo brzo povratio staru slavu, koju je imao pre pojave ovog člana.
Verujem da u svojoj nameri i radnjama koje preduzima ima i saradnike, na koje je par puta nedvosmisleno ukazivao, kojima smeta postojanje ovakvog sajta. U stvari, meni je jasno da ništa ne može sprečiti Sjeklocu da za svog prijatelja dovrši posao koji je započeo. Prijatelja, kome smeta dobar mušičarski sajt, na kome ga niko ne pominje, niti je to zaslužio.
Nemoguće je urazumiti ćoveka, koji nije ovde zbog razumne stvari i kome je na neki način naručeno da uništi ovaj sajt. Od onih koji su to do sada pokušavali, Sjekloca je najveštiji.

Ovaj PedjaBG je ovde samo zato što su ga izjurili sa sajta-dvojnika i ni zbog čega drugog. Nije se on ovde registrovao zbog poštovanja prema nama, nego zato što je sprečen da ometa taj forum. Tamo ga je strogi gazda po kratkom postupku najurio i on je ovde došao da leči bolne rane. U prvo vreme se pravio fin, ali vrlo brzo se ispoljilo ono što ga zaista muči.

Nadam se da sam ovo svoje iskreno razmišljanje i zaključke koje sam izvukao, prateći ponašanje i sve postove ovih posetilaca, izneo u skladu sa pravilima. Mnogo sam se trudio da bude tako.

lucky

Founding father
Urednik
Učlanjen(a)
14.11.2005.
Broj reagovanja
3
pedjabg je napisao(la):
Da li zaista tako mislis o akademskom zvanju Lucky? Da li si svestan da ces mozda preuzeti odgvornost za koju mozda i nisi spreman, tj.  sposoban, sudeci po jasno malopre iznesenom stavu i vec duze vreme pokazanom autokratskom i neobjektivnom ponasanju? Da li mislis da ti se obracaju ljudi bez akademskog zv(n)anja kad ti skrecu paznju na neprilicno postupanje?
Molim te samo mi kazi, ko tebi daje za pravo da komentarises moje sposobnosti. Daj covece umi se malo hladnom vodom, isamaraj se ispred ogledala, molim te nemoj da me provociras, jer vec ulazis u licne stvari koje su od velike vaznosti za moj zivot, a u takvoj situaciji sam veoma nepredvidiv. Molim te, ali te molim da ne dodje to situacija koje su veoma neprijatne.

Sjekloca

Full member
Učlanjen(a)
01.10.2007.
Broj reagovanja
0
Mixmaster je napisao(la):
Mogu li ja malko da se umešam, bez želje da prekršim bilo koje pravilo.
Pitam se, čime doprinosi Sjekloca, na ovom sajtu. ...
Mislim da se radi o donekle inteligentnom čoveku...

A ti si, verovatno, ODNEKLE inteligentan....

E, pa Laki, ja ovo ipak ne shvatam kao uvredu.... stvarno. Da bi me neko uvredio, treba da bude ili meni blizak ili bar blizu nivoa moje inteligencije. A Miks se ne uklapa ni u jednu od te dve kategorije.... :D :bleh:

pedjabg

Hero member
Učlanjen(a)
31.05.2007.
Broj reagovanja
5
Dakle, postovano drustvo koje je volelo da se dopisuje i bavi musicarskim temama, zelim vam odsad sve najbolje na forumu i nadam se da ce on nastaviti da napreduje mnogo bolje i brze, da doprinosi razvoju musicarenja u Srbiji (i sire, naravno) i da kod musicara izgradjuje svest o njihovom zajednistvu i o narocitim osobinama koje treba da ih krase.
Ja ne zelim da preuzimam ni delic odgvornosti za buducnost ovog sajta i foruma sa sadasnjim stanjem.
Lucky, sve najbolje, i poslovno i privatno u Novoj Godini i zeklim ti ugodne Bozicne praznike.

vlajkoni

Senior member
Učlanjen(a)
14.06.2007.
Broj reagovanja
2
Da li bi i mi ostali mogli da znamo zbog cega je "Boko" odstranjen na nedelju dana?
Meni je post obrisan zato sto sam ukazivao na neke nelogicnosti oko "NOVO PRAVILO" rules. Malo sam kritikovao nacin pisanja "NASEG NAJZASLUZNIJEG CLANA" koji je vredjao nekog neimenovanog ribolovca.
Nakon toga (dok nije obrisano) je neko odgovorio da je sajt super radio dok se Beogradjani nisu javljali.
Ako ovo treba da bude lokalpatriotsko pisanje iz Nis OK. Licno meni je majka iz Nisa a otac iz Kraljeva, nazalost ja sam rodjen u BG. Jednako sam ponosan i na jedno i drugo i na trece. Sta mislite da li volim da dodjem u Nis gde mi zive brat i sestra sa porodicama. Ako zelite da ovde vlada jednoumlje (sto vise, TRTI, TRTI - BAMBULA) onda lepo napisite.
Posto je nas dragi gazda bolestan ja bih voleo da cela ova glupost STANE.
Ovo pomalo lici na grupni seks sa Mujom..................
Pozdrav svima Vlada

vlajkoni

Senior member
Učlanjen(a)
14.06.2007.
Broj reagovanja
2
Na zalost izgeda svako od nas - po malo -
"vec treci put pusim"

Sjekloca

Full member
Učlanjen(a)
01.10.2007.
Broj reagovanja
0
Pa, iskreno... nimalo se ne osjecam kao Mujo... Al ipak osjecam kako bi ovdje neki da siluju, ama nece moci. Nekad sam ovdje imo neki post o cojstvu i junastvu, no mi se cini da je taj post odavno deplasiran.

A da: zasto je boko banovan (ja tvrdim - obrisan):
dr.lucky je napisao(la):
Dosadni ste, pa cu da odgovorim.
Boko je banovan na nedelju dana. Nazalost, jer verujem da je covek sasvim OK. Neznam sta se desilo i ko je i da li mu je napunio usi, ali secam se njegovih pohvala sajtu od pre svega mesec dana. Znaci nesto nije uredu, verovatno samnom, ali opet mozda i sa nekim drugima.
Zasto je boko banovan? Posto sam ga lepo upozorio da ne pise dalje ono sto je pisao, on je poceo da mene upozorava i da dalje pise nakon upozorenja. Zalosno ali morao je da padne kao prva zrtva pravilnika. Nazalost smatram neduzna, jer ponavljam njegovi postovi od pre mesec dana su bili skroz drugaciji. Druze boko, ako ovo citas molim te se zapitaj zasto je odslo do ove i za tebe i za mene neprijatne situacije.
Medjutim kako je to prvi ban, on traje nedelju dana. Nakon toga boko je dobrodosao na sajt, ali molim da se postuju pravila. Sa osobitim zadovoljstvom zaboravicu ovaj mali incident i tako to.
I tako dolazimo do Sjekloce koji kao nije imao pojma, uh...
Sjekloca ti mi nisi odgovorio na jos jednostavnije pitanje i nadam se da cu sa mojim odgovorom da te odobrovoljim
zasto su ti kose pobele druze?

I, jel ti sad malko jasnije?

lucky

Founding father
Urednik
Učlanjen(a)
14.11.2005.
Broj reagovanja
3
Zahvalicu se prvo Vlakoniju koji je jedini imao obzira prema mom fizickom stanju. Nisam seka persa, ali kombinacija oboljenja deluje lose, samo fizicki, mentalno sam doboro cuvan. Ali i to prolazi. Saslusacu Vase dobronamere savete i necu vise da se ukljucujem u polemike bezkraja. Ako i bude odgovora oni ce biti na akademskom nivou u skladu sa sadasnjim i buducim sopstveni akademskim dostignucima, na koje sam sa potpunim pravom veoma ponosan. Odrzavacu red na pravedan nacin, iako mnogi misle da nije tako. Nebranim im, um je najlepsa igracka, bolja od penisa, ali treba znati kako da je upotrebite. Zato zakljucite kao Vam je volja. Ja tu nemogu da promenim nista.

vlajkoni

Senior member
Učlanjen(a)
14.06.2007.
Broj reagovanja
2
Ja prvi cu se bunim oko stvari koje ne stoje.
Laki nije mi namera da tebe zajebavam.
Za mene je ribolov svetinja, i kad neko napise da trti ribu, izvini, smem da reagujem.
Nadam se da ces uskoro biti OK, pa da uhvatis dizgine ovog sajta.
Sa puno postovanja Vladimir Nikolic

lucky

Founding father
Urednik
Učlanjen(a)
14.11.2005.
Broj reagovanja
3
Postoji lepa izreka Pametan uci na tudim, a budala na svojim postupcima. Na ciklidi.org postoji lepo pravilo da poruke kojima nije mesto, neko vreme provedu u posebnom delu foruma koji je vidljiv samo za upravu sajta. Na taj nacin ako neko bas zeli da sazna zasto je necija poruka brisana, ona moze da se izvuce i da se pokazu razlozi. Ja sam to dobor znao, ali kombinacija dogadjaja je uticala da pribegnem jednostavnijem resenju, a to je momentalno brisanje poruka. Izgleda da nije dobro, jer evo sada ja bivam prozivan. Dajem informacije o tome, ali mi ne verujete. To mi je sasvim razumljivo i ja ga prihvatam. Postovani sjekloca, bez ikakve zelje da Vam idem na zivce, misli mda nemate iskustva sa php forum skriptama. Ja kazem da je boko, nazalost, uklonjen na nedelju dana. Sacekaj i videces da ce da se pojavi kroz 4 dana. Zasto ides odmah nogom na mene? Ako ja kazem da je samo sklonjen na nedelju danan, zasto sumnjas u moje reci. Nisi mi dao ni jedan razlog da poznajes forumske skripte. Ako ih poznajes super, drago mi je, ako ne molim te nemoj da kometarises nesto sto ti niej poznato. Deluje veoma lose. Kao da namerno bacas prasinu. Da li gresim druze? Zasto ta tvoja zelja da budes forumski policajac? Da li zasita mislis daje to potrebno?
Postovani clanovi ovog pre svega cudnog sajta, kao i gosti. Postavicu Vam jednostavno pitanje. Da li zelite dacitate ovakve stvari. Zasto se ne okrenemo onome zbog cega smo ovde. Da pisemo o musicarenju, pa valjda nas ista ljubav povezuje. Ako nekome smeta sajt, zasto ga jednostavno ne zaobidje? Okremimo se musicarenju. Nemojmo gledati musicara, vec ono o cemu pise. Da li znate koliko prelepih tema nismo ni zapoceli, a koliko ovakva situacija smara i odbija ljude. Nemojom da govorimo o doboro namernosti, veoma je nezahvalno o otme govoriti. Najbolje da se okrenemo musicarenju, sto cu ja i uciniti. Neverujem da ce te citati toliko cesto moje postove u ovakvim temama. Nabavio sam brdo materijala, pravi mmuve i jedva cekam da o tome pisem

witch

Hero member
Učlanjen(a)
23.11.2005.
Broj reagovanja
9
Mene ne interesuje zbog čega je neko onemogućen da piše na forumu, ali naglasiću da je obrisan veoma veliki broj mojih reči i postova i da ja, koji najčešće koristim reči "trtiti", koja mi je jako simpatična, samim tim nisam povlašćen. Onaj ko razume mušičarski žargon, neće se ljutiti zbog takvog rečnika. Ja neću menjati svoj rečnik zbog nekolicine novajlija koji ga ne razumeju.
Ovo sa BG om nisam pročitao. Moje lično mišljenje je da Beograđani imaju mnogo da nauče o mušičarenju od ljudi iz provincijskih krajeva, jer je na toj strani znanje i tradicija. Beogradski mušičari su u fazi proučavanja mušičarenja i većina još uvek ne zna ni šta znači ta reč. Ne vređam, već iznosim svoja iskustva iz istorije srpskog mušičarenja. Problem nastaje kada Beograđani, navikli da budu najistaknutiji i prvi u svemu, shvate da je njihov grad na mušičarskoj mapi obično selo, manje od Vranja, Pirota, Kruševca, Užica...a Niš tu dođe nešto kao metropola
Ovde su oni jednako dobrodošli kao i stanovnici bilo kog sela ili grada zemaljske kugle i ne treba ih izdvajati, jer to ničim ne zaslužuju.
Samo za kraj:
Ja veoma često trtim ribe. Nikada neću prestati da koristim ovaj simpatičan izraz, pa makar neko ko ga ne razume umro zbog toga.
E, sad, pre neki dan je jedan član koji i u nadimku ističe BG, napisao da je normalno bombardovati moju zemlju. To nije nimalo zasmetalo ovom što se žali na reči "trtiti ribe".

Sjekloca

Full member
Učlanjen(a)
01.10.2007.
Broj reagovanja
0
dr.lucky je napisao(la):
Postovani sjekloca, bez ikakve zelje da Vam idem na zivce, misli mda nemate iskustva sa php forum skriptama. Ja kazem da je boko, nazalost, uklonjen na nedelju dana. Sacekaj i videces da ce da se pojavi kroz 4 dana. Zasto ides odmah nogom na mene? Ako ja kazem da je samo sklonjen na nedelju danan, zasto sumnjas u moje reci. Nisi mi dao ni jedan razlog da poznajes forumske skripte. Ako ih poznajes super, drago mi je, ako ne molim te nemoj da kometarises nesto sto ti niej poznato. Deluje veoma lose. Kao da namerno bacas prasinu. Da li gresim druze? Zasto ta tvoja zelja da budes forumski policajac? Da li zasita mislis daje to potrebno?

Laki, gazda... jel ti ovo "postovani" posle onakvih tvojih odgovora meni ne zvuci cinicno? Pa nisam bre ja klinac, nemoj tako - nemas potrebe za tim, vise cu te postovati ako budes iskren, nego ovako u celofanu. Drugo, gore lepo sam kazes ...da je boko, nazalost, uklonjen na nedelju dana. Pa i ja to kazem: uklonjen, obrisan... na koliko, vidjet cemo. Nogom na tebe ne idem, samo racunam da u tebi treba da imam dostojnog sagovornika, a ne nekog ko ce da pljuje po meni. Ja ne pljujem ni po kome, samo kritikujem i ukazujem na greske i ono sto mi se ne svidja.... a ne vrijedjam i ne pljujem, to te neko dobro laze. Uostalom, imas sve moje postove (i one koji su obrisani) procitaj, pa vidi... bez obaveze da mi objasnjavas, ukazujes ili se pravdas.

Nisam ti dao nijedan razlog da poznajem forumske skripte iz prostog razloga jer ih i ne poznajem. A i da ih poznajem, neznam kako bih mogao da ih vidim i cemu bi mi to trebalo? Pa nisam ja, kako ti velis, forumski policajac (odakle ti ta ideja- stvarno mi nije jasno), ja sam samo obican clan ovog foruma, ali clan koji zna sta je lijepo ponasanje i civilizovani dijalog. Ono sto je Miks baljezgao o tome da sam  "poslat" da rasturim forum - ne vidim da je bilo ikakve reakcije s tvoje strane. Jel to znaci da i ti delis to misljenje? Pa stvar je prosta: nije mene niko poslao da rasturim ovaj forum, kunem ti se (veruj ili ne - tvoja stvar). Ako malo bolje pogledas, ovaj forum ce se, ako nastavite s ovakvom uredjivackom politikom, ugasiti sam sebe (ionako se polako svodi na desetak clanova koji ponesto napisu, a u zaglavlju stoji 350 clanova.... pa gdi je ostalih 330? Pa nisam ih ja valjda odgovorio da vise ne dolaze na ovaj forum?)... nema potrebe niko da rusi ovaj forum, vjeruj mi.... osim jedne ili dvije osobe, ali to je vec prica za sebe.

I vise mi se ne obracaj sa "druze" , nismo ti i ja drugovi nit bi ikako mogli biti. To je opasan recidiv iz komunisticko-socijalistickog sistema, u kome profesori i akademici nose kravatu i odijelo, a ne dolaze gologuzi na poso.  :D

Vrh Dno