E moj Los Pecarosu ...Los_Pecaros je napisao(la):Drzava propisuje Zakone. Boljeg instituta covjecanstvo (jos uvijek, na zalost) nema. Ona u kojoj ja zivim propisuje da ne smije biti "C & R" (izuzev riba isod mjere). Stvar je svakog ponaosob da te Zakone postuje kao civilizovan covjek.
Danas sam na jednoj rijecici ulovio 30-tak pastrmki... i odnio (propisanih) ... 5 komada. Evo jedne.
Sa pretpostavkom da je tvoja država Nemačka znači 25 si pustio ,znači ipak nije zabranjen C&R u toj državi ili kršiš debelo zakon ,koji inače (kako reče ranije) poštuješ ?
Los_Pecaros je napisao(la):Problem je sto se previse ljudi (za razliku od prije par decenija) bavi ribolovom... i to je ugrozio ihtiofaunu zestoko. Zato treba strogo postovati pravila o broju ulovljenih riba.
znači kažeš da treba poštovati ?
Los_Pecaros je napisao(la):pronicljivo si "gadjao"!Iskreno, dvosmisleno napisao bilo... ono kako postujem Zakone Drzave.
Ne, nijesu sve bile ispod mjere. Moja odluka je bila da vratim one koje mi nijesu trebale. Mjera je to koju (uvijek) koju JA sebi odredjujem kao samosvjesno i slobodoumno bice. Inace, rodjeni sam anarhist & hedonist. Gradjanin svijeta. Kosmopolit. Slobodan covjek.
odgovor koji si dao je samo pokušaj da se izvučeš iz nebranog groždja u koje si se sam uvalio ili pak sebe smatraš za necivilizovanog čoveka ili kontradiktornog ?
Inače Pretpostavljam da postoji i dnevna kvota koliko uopšte riba sme da se upeca tj kad upecaš 5 moraš da prestaneš sa ribolovom ,ili grešim ,ehhh ...ali da anarhija je u pitanju....
eh da..
p.s pretpostavljam da si na mušičarski štap ulovio sve te ribe ?