Kako preparirati ribu u kućnoj radinosti bez kemikalija

Gogo

Hero member
Učlanjen(a)
26.08.2008.
Broj reagovanja
1
Prije par godina gledao sam kako mi jedan prijatelj "obrađuje" somovsku glavu, učinilo mi se jednostavnim (što i jeste) pa sam i sam uskoro napravio par štučijih glava. Svidjelo se to meni, pa sam počeo i o tome fantazirati kako bi bilo da pokušam sa cijelom ribom. Ta ideja mi se mota već dugo po glavi, a evo konačno sam je i prenio u stvarnost. Prvi preparat mi je bio balin od 3 kg, budući da mi je on ujedno bio i među prvim većim fly ulovima odlučih da ga pokušam preparirati. Patio se ja s njim 5-6 sati , napravio ga (i nije baš za izložbu al... negdje se mora početi),a potom i štukicu, pa dva smuđa, dve pastrve, bandara i crveperku. U stvari nisu još gotovi , ostalo mi da neke od njih prelakiram, neke da na dasku nabacim, a neke još da malo popravim. No da ne dužim. Planirao sam u ovom topicu opisati kompletan postupak, a pošto je predugačko, ima previše i fotki o fazama rada obradio sam tu temu na svojoj web stranici, pa da  se ne dupliram i tu i tamo koga zanima neka pogleda a pitanja i rasprave možemo nastaviti u ovom topicu.

Link:  http://www.gogoribolov.hr/prepariranje_cijele_ribe.htm

Djole Nis

Hero member
Učlanjen(a)
24.10.2007.
Broj reagovanja
1
:respect1: Pogledao sam i ceo sajt. Jel to imas i rodjenog burazera. Ima jedna slka TROJKA.

Gogo

Hero member
Učlanjen(a)
26.08.2008.
Broj reagovanja
1
Djole je napisao(la):
:respect1: Pogledao sam i ceo sajt. Jel to imas i rodjenog burazera. Ima jedna slka TROJKA.
Imam Djole, al to mi ja na slici stric (tatin bratić) a on je i glavni "krivac" što sam se uvalio u mušičarenje.

Gogo

Hero member
Učlanjen(a)
26.08.2008.
Broj reagovanja
1
Milanče je napisao(la):
Vrlo dobar 4+
Dobio bi i 5 da sam ga probao :D
Milanče je napisao(la):
Vrlo dobar 4+
Dobio bi i 5 da sam ga probao :D
Čekaj, čekaj, stariji brat mu je u izradi pa za koji dan imaš vremena da mi daš peticu  ;), sutra možda i Kalifica bude na tapeti ...ako stignem završiti dasku. Nisam baš zadovoljan sa pozadinom-daskom al za sada tako, pa ako uspijem naći na Dunavu neki lijep panjčić sa korjenjem staviću ga na to, e tad će biti za peticu  :bye:

Djole Nis

Hero member
Učlanjen(a)
24.10.2007.
Broj reagovanja
1
Vidim ja ti da ces sve to u kofer pa kad u Nisu bude i ako bude dogodine Izlozba musica da ti damo poseban deo izlozbu ribolovacko - musicarskih trofeja. Pa ti sad spremaj zalihe.

Gogo

Hero member
Učlanjen(a)
26.08.2008.
Broj reagovanja
1
Djole je napisao(la):
Vidim ja ti da ces sve to u kofer pa kad u Nisu bude i ako bude dogodine Izlozba musica da ti damo poseban deo izlozbu ribolovacko - musicarskih trofeja. Pa ti sad spremaj zalihe.
Malo mi je kasno za tako što, no do 2010.-te možda i uspijem kompletirati gro vrsta koje se daju mušičariti i u našim barama i rijekama pa onda zaokruženu cjelinu mogu pokazati...a za dogodine Niš, e lako može biti da vas dođem posjetiti i bez trofeja, volio bih to vidjeti izbližega, sigurno imate što pokazati. :tbumb:

strelac

Moderator
Urednik
Učlanjen(a)
19.05.2007.
Broj reagovanja
339
...izložba mušica...
Na sledećoj eto i mene...
Izvinjavam se za offff

zvezdan

Hero member
Učlanjen(a)
12.02.2008.
Broj reagovanja
18
Svaka čast Gogo, cenim kod ljudi koji imaju dara što ga neguju i koriste. :tbumb:

Gogo

Hero member
Učlanjen(a)
26.08.2008.
Broj reagovanja
1
zvezdan je napisao(la):
Svaka čast Gogo, cenim kod ljudi koji imaju dara što ga neguju i koriste. :tbumb:
Al me nahvaliste, sav sam pocrvenio...ma ljudi ja to vama pokazujem da vidite kako se može i sa malo truda, nešto materijala napraviti ama baš sve.
Pa zar i vi sami neraditi prelijepe mušice, lovite na mjestima gdje mnogi ne bi ni zastali a kamoli zabacili i ulovili ribu. Sve je to dar, svi smo mi sposobni za lude stvari ako to želimo, meni eto ponekad fali baš sama ideja za stvaranje, imitator sam dobar tu nema priče, a ovdje među vama ima puno majstora kojima su baš te ideje veličina koju opet ja nemam. Pročitao sam ( i primjenio) jako puno novih stvari sa foruma, na nekima se i začudio kako se ja toga nisam sjetio a tako je jednostavno. Zato smo tu da se dopunjavamo ...  :bye:

Vrh Dno