Kako se testira štap

pedjabg

Hero member
Učlanjen(a)
31.05.2007.
Broj reagovanja
5
Dakle, prema dvostrukim arsinima na koje pokusavam da upozorim, obrisan je post u kome sam skrenuo paznju na to da Ivan Randjelovic Sr. pokusava da natura srpski jezik sa pogrenim tumacenjima ispred siroko usvojeng stranog termina testiranje  namece Vujakliju kao jedinu referencu, za sta sam ponudio alternative.
Jezicko prisiljavanje nije obrisano kad je postavlano, ali se suprostavljanje tome brise. Zasto? Ili su oba off topic, ili nijedan.
Takodje, uputio sam i na niz pravopisnih gresaka cistunaca srpskog jezika, kao dodatni argument bespredmetnosti prigovora na rec "testiranje", uobicajenu u srpskom jeziku, a i na unverzitetu, gde, kako sam napisao "testiram", a ne "probam" studente stalno.
Pozivam moderatora da vrati obrisani tekst u kome se osudjuje postupak Mixmastera; u suprotnom, nema vise potrebe da se gubi vreme ovde.

lazza

Administrator
Urednik
Učlanjen(a)
06.12.2005.
Broj reagovanja
2
Pisite jos malo i ova tema ce da bude premestena u spansku musicu ili ce cela da bude obrisana. Tako da ce svi ti postovi oko pismenosti, elokventnosti, gramatickim ili govornim greskama i srpkom jeziku biti obrisani. Postovi se nece vracati pedjabg.

witch

Hero member
Učlanjen(a)
23.11.2005.
Broj reagovanja
6
Iste priče, opet od istih ljudi!

Štap se može ispitati samo tako što će se probati.
Ako reč testirati na nečijem jeziku znači ispitati, ni to se ne može sprovesti u delo na jednom predmetu poput mušičarskog štapa bez probe. To nije čovek da mu se upućuju pitanja. Jedini način je "fiju fiju" u rukama nekog od majstora.

NAJBOLJI MOGUĆI TEST

Štap je proizvod neke firme koji izlazi na tržište sa jednim jedinim ciljem- da se što skuplje proda i donese zaradu onom ko ga proizvodi i trguje njime. U okviru uloženog truda da dođe do tolike koristi, pišu se razne izmišljotine, poput "Najbolji", "Najnapredniji", "Tehnički", "Najpouzdaniji"..., koje osmišljaju ljudi koji su plaćeni da ubrzaju prodaju.
Mi, kupci i potrošači, bi trebalo da budemo što naivniji, kako bi se naum proizvođača i trgovaca ostvario. Oni stvaraju i "Čuvene" mušičare, "eksperte", instruktore, manekene... koji rade za njih. Brza trka do potrošača dovodi ga u stanje potpune zbunjenosti, iz koje je jedini izlaz kupovina najreklamiranijeg i najpopularnijeg proizvoda.
Nameštaju se i testiranja i kritike u magazinima i Internet sajtovima. Reklama uvek nađe svoj put do potrošača.

Zbog svih ovih zamki koje vrebaju mušičare, najbolji test štapova može napraviti grupa dobrih, uspešnih, mušičara, koji ne rade ni za jednu mušičarsku trgovinu, niti gaje posebne simpatije prema bilo kojoj firmi iz materijalnih pobuda.
Ono što smo mi uradili pre neki dan na Nišavi je najbolji mogući i najrealniji test štapova, pa bih ja ono "Best In Test 865", protumačio na još bolji način, kao "Najbolji na testu 865", jer među nama je bilo vrsnih mušičara, čiji je jedini i iskren motiv bio da zaista ocene štapove. To ih čini boljima od bilo kog čije dupe sedi na stolici neke mušičarske firme.

vlajkoni

Senior member
Učlanjen(a)
14.06.2007.
Broj reagovanja
2
Testiranje - test
Mislim da je sam izraz nastao tako sto su se clanovi senata u starom Rimu zaklinjali (valjda imperatoru) drzeci se za testise. To im je valjda bio najvazniji organ.
Znaci u prevodu na srpski to bi bilo MUDrOvanje :bleh:

Sjekloca

Full member
Učlanjen(a)
01.10.2007.
Broj reagovanja
0
:D :D :D :D :D :D

Posteno... lepo je Miks pominjao zajebanciju :doh:
... a ja, budala, primio se k'o baba na saucesce!

100ka

Hero member
Učlanjen(a)
27.06.2007.
Broj reagovanja
27
Vlajko bio si blizu, prica je vrlo slicna. Jedan papa, ne znam koji tacno ali mogu da saznam, je bio zena, naravno premaskirana i to niko nije znao sve do njegove/njene smrti. Posto je izbio skanadal svaki sledeci papa kad dolazi na tu poziciju mora clanovima papskog senata ili kako se to vec zove da pokaze svoja jajca ili ti testise. Otud rec test odnosno testirati ;) :D

Vrh Dno