kako smo prosli 1. marta

becko

Full member
Učlanjen(a)
07.11.2006.
Broj reagovanja
26
Kako je pocela sezona? Pa onako nije lose , jedna potocara od 26 cm , ali ni ova voda gde sam bio jutros nije nesto , jedini kvalitet joj je sto mi je na 300m od kuce .  Pravo ,,otvaranje '' na Djetinji za vikend . Bistro svima!

Prilozi

• otvaranje 2007.jpg
    otvaranje 2007.jpg
    91,5 KB · Pregleda: 246

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Broj reagovanja
7
lepo šare...a ja ču da čekam po svemu sudeči april ili čak maj :-(

witch

Hero member
Učlanjen(a)
23.11.2005.
Broj reagovanja
6
Lep dan i dobra voda na našem novom mušičarskom revirčiću omogućili su prve ulove. Kamere i foto-aparati raznih televizija i novina su nas snimale. Naravno, ja uvek uzivam u toj ulozi.
Pale su i krupne pastrmke. Međutim, kratak je revir i u strahu da će se sjatiti prevelik broj mušičara, ja, Kuzma, Profa i Žakula, prešli smo na... drugu reku.

MMartic

Hero member
Učlanjen(a)
16.05.2006.
Broj reagovanja
136
Bili smo na Gradcu, Bane, DamirKa (novopečeni mušičar Pančevac koji je uhvatio svoje prve pastrmke - čestitamo) i ja. Možda je bolje da ne pišem ali uhvatio sam 50-tak!!! sitnih pastrmki (od 10 do 25 cm). "Sreća Sreća Radost" što bi rekao Sunđer Bob Kockalone :). Divan dan, nezapamćeno dobar vodostaj za 1. mart (malo viša, jaka i bistra voda) i raspoložene sitne pastrmke. BH March Brown nimfa na 8-ici se pokazala kao pravi ubica. Nekoliko riba sam uhvatio i na wolly buggera, nekoliko na cased caddisa a upisao sam i 2 pastrmke na suvu muvu (CDC petljica No14 oko 13h je bilo slabog rojenja). Najveću ribu je uhvatio Bane (31cm do korena repa) na graševca.
Šta reći za kraj sezona je otvorena, a u Gradcu nedostaje ipak krupnijih riba koje su definitivno jako retke jer su desetkovane (krivolovom) poslednjih sezona.
P.S. Ima par sličica u mojoj galeriji

witch

Hero member
Učlanjen(a)
23.11.2005.
Broj reagovanja
6
"Neko je već izgazio mesta..."- ja i Žakula pristižemo na Moravicu.

Prilozi

• MIX i ZAKULA.jpg
    MIX i ZAKULA.jpg
    25,9 KB · Pregleda: 296

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Broj reagovanja
7
nije valda samo milanče napravio fotke sa ribama i lepom prirodom? ajt'e ako imate šta dajte još malo za nas koji nismo mogli na vodu prvog marta. kod mene se da sada samo na radovnu i savu...bohinjka je tek od aprila a tako i dolinka koliko znam... mozda odem posle 15. marta na savu ako budu prilike na vodi kako treba! nadam se da cu napraviti neke lepe fotke samo za ovo nase lepo drustvo!!! ;-)

witch

Hero member
Učlanjen(a)
23.11.2005.
Broj reagovanja
6
Nas su televizije i novine snimale i slikale. Polako, dobicemo fotke.

sumadinac

Hero member
Učlanjen(a)
30.01.2006.
Broj reagovanja
105
Ma Mixe ne interesuje me poziranje, zabacivanje, interesuju me ribe, gde su ribe!!!

forelle

Junior member
Učlanjen(a)
19.11.2006.
Broj reagovanja
0
Sumadinac dzabe trazis od manekena sveze slike(verovatno nisu nista ni upecali-mozda Mix posalje naknadno neku od prosle godine da ne ispadne bruuuuka), zato je forelle danas otvorio sezonu na Moravici i pored velike guzve ipak sam uspeo da prevarim nekoliko komada...

Prilozi

• sa moravice.jpg
    sa moravice.jpg
    23 KB · Pregleda: 259

witch

Hero member
Učlanjen(a)
23.11.2005.
Broj reagovanja
6
Nisam znao da vas toliko interesuju bas moji rezultati. Ako ih budete stalno trazili na uvid, bice mnogo problema jer, kad vracam ribe, kazu da ih maltretiram a, kad ih nosim, onda ih masakriram. No, da ublazimo znatizelju oko 1. marta:
Za par sati na reviru Moravica ulovio sam jednu krupnu i 5-6 sitnijih pastrmki, iako sam veci deo vremena stvarno pozirao kamermanima i foto-reporterima, kaskajuci iza desetak musicara. U stvari, ne bih ni dosao na otvaranje, da nije bilo TV kamera i obaveznog intervjua sa mnom. Izgleda da su oni koji su zauzeli sve dobre virove u reviru u osvit zore "bolje" prosli od nas, koji smo pecali u "oranom".
Nakon kratkog zadrzavanja u reviru, po ranijem planu, presli smo na potpuno miran (nenapadnut i vecini potpuno nepoznat) pastrmski tok, gde sam se mnogo lepse proveo, iako bez ulova, provaljujuci mesta gde cu tek da lovim, bez strepnje da ce mi neki "tenk" preorati vir. I dalje su reviri za mene samo krajnja nuzda, zajebancija ili mesta gde cu upoznati ili obucavati musicare-pocetnike. Prevelika guzva nikad nije privukla ljubitelja mira, prirode i mesta koja jos nisu "djanisana".
Foto-aparat nisam nosio u poslednjih petnaestak godina u ribolov, jer ne vidim kako bih sam sebe sa ribom mogao da slikam. Dok pecam, rasterujem i zaobilazim sve krupnije ptice i sisare, kao i ljude na par stotina metara, tako da mogu da slikam samo ubijene ribe, a to, kazu, nije lepo.

oldsurehand

Full member
Učlanjen(a)
10.01.2006.
Broj reagovanja
357
Puno se prica o reviru Moravica, a bilo bi lepo da neko okaci sliku vode, da je vidimo.

Ovde kod mene je preko noci palo izmedju 60-70cm snega. Od ribolova nista za sad.

witch

Hero member
Učlanjen(a)
23.11.2005.
Broj reagovanja
6
Evo Moravice, slikane 1. marta.

Prilozi

• Moravica.jpg
    Moravica.jpg
    42,3 KB · Pregleda: 293
Vrh Dno