Kako zamijeniti plutanu drsku tj Cork na stapu?

maxfly

Senior member
Učlanjen(a)
22.10.2010.
Broj reagovanja
13
Imam štap Vision GT Four #5 Line - 9' na kojem mi se nakon dužeg korištenja malo oštetila plutana drška.
Interesuje me kako ja to sam mogu zamijeniti i šta mi treba od alata. Naravno ineresuje me i koji Cork mi treba..
Unapred hvala svima.

Prilozi

• IMAG1674_1.jpg
    IMAG1674_1.jpg
    169,4 KB · Pregleda: 139

neba

Full member
Učlanjen(a)
01.02.2014.
Broj reagovanja
102
sam da menjas ti nikad nije dobro resenje imas dosta dobrih majstora za stapove
jedina opcija da zamenis taj deo samo jeste da uzmes i skines polako skalpelom taj deo pa uzmes jedan prsten plute i raseces da mozes da ga navuces preko tog dela,da izmeris sa jedne strane taj deo haltera koji se upusta u plutu a sa druge debljinu blanka al to nece najbolje izgledati,jer bi morao da raseces prsten sa jedne strane makar da bi ga namestio
dakle da bi bilo bas dobro treba celu plutanu drsku da zamenis,cena plute ti ide od 10 do 25(ima i skupljih naravno) evra za vec obradjenu drsku zavisno od kvaliteta,dakle treba ti ona za koju hoces da se otvoris novcano

usput ti treba lepak,epoxy,skalpel, busilica,mirna ruka
ne vredi to cimanja,nego lepo kod majstora

simpson_H

Hero member
Učlanjen(a)
13.05.2007.
Broj reagovanja
6
To sa rasecanjem prstena nece da moze, puci ce svaki prsten koji rastegnes da moze da prodje blank. I obavezno moras da skines prvu kariku na blanku jer se pluta navlaci odozgo.

A kako ti je ostecena pluta? Bolje postavi sliku. Ako mislis na one brazde i rupe, sve se to zapuni cork fillerom da bude kao nova, presmirgla se i na kraju premaze cork sealom kao trajno resenje. Niti ce da ispada filer niti ce ikada vise da se pojave rupe.

maxfly

Senior member
Učlanjen(a)
22.10.2010.
Broj reagovanja
13
Upravo sam na te brazde mislio.
A gdje ima da se kupi taj cork filler?

simpson_H

Hero member
Učlanjen(a)
13.05.2007.
Broj reagovanja
6
http://www.mgservis.com/index.php/oprema-stapova-3/prateca-oprema

Ali ti isto pomaze bilo koji wood filler iz farbara.

Aleksandar871

Senior member
Učlanjen(a)
29.11.2013.
Broj reagovanja
55
Gde ima cork seal da se kupi ocajnicki mi treba[emoji25]

Послато са GT-I9300

neba

Full member
Učlanjen(a)
01.02.2014.
Broj reagovanja
102
evo imas u MG servisu,link gore,nazovi ih nece biti problem ni da ti posalju  :D

Aleksandar871

Senior member
Učlanjen(a)
29.11.2013.
Broj reagovanja
55
Kolko vidim imaju kit a ulje mi je promaklo ili nemaju

Послато са GT-I9300

neba

Full member
Učlanjen(a)
01.02.2014.
Broj reagovanja
102
Koliko znam cork seal ti jeste kit ,a za ulje nisam ni cuo. preptostavljam da se stavlja da bi osvezilo boju i izgled plute

maxfly

Senior member
Učlanjen(a)
22.10.2010.
Broj reagovanja
13
simpson H je napisao(la):
http://www.mgservis.com/index.php/oprema-stapova-3/prateca-oprema

Ali ti isto pomaze bilo koji wood filler iz farbara.
Hvala Simpsone !!!  :tbumb:
Ja već htjeo da naručim drugi Cork.. :D I još kontam ako mijenjam Cork promijeniću i držač čekrka. To bi me sve izašlo 40-50€ cca.. Ovako ću dobro proći.  ;)
Odoh sad u Bauhaus da kupim wood filler
@ neba Hvala na savjetu ali ja živim u Austriji tako da mi je lakše da to ovdje negdje kupim.

simpson_H

Hero member
Učlanjen(a)
13.05.2007.
Broj reagovanja
6
neba je napisao(la):
Koliko znam cork seal ti jeste kit ,a za ulje nisam ni cuo. preptostavljam da se stavlja da bi osvezilo boju i izgled plute
Cork seal nije kit. To je tecnost koja impregnira plutu, ne dozvoljava da ispada filer i stiti je od svih spoljnih uticaja bez bojazni da pluta budja ili truli ispod kao u slucaju laka. Proizvodi firma U-40.

Nisam probao ali sam 99% siguran da je isto sto i podloga za zidove pre krecenja. Potpuno identicno pod prstima i isti miris.

Sent from my HTC One using Tapatalk

Aleksandar871

Senior member
Učlanjen(a)
29.11.2013.
Broj reagovanja
55
Treba probati
Ako ima neko da hoce da rizikuje

Послато са GT-I9300

tommylee

Hero member
Učlanjen(a)
13.03.2008.
Broj reagovanja
269
Ili nađi parše plute izmrvi i pomješaj sa nekim lipkom za drvo.Napuni pore i kada se osuši sitnom smirgloj poravnjaj.Moje jedan drug je ovo radio.Ja nikad jer sam lijen  :doh:

neba

Full member
Učlanjen(a)
01.02.2014.
Broj reagovanja
102
nisam ni zapazio da Aleksandar trazi impregnator
sve u svemu i jedno i drugo su privremena resenja i cisto bacanje para,inace bas od impregnatora malo i potamni pluta

jedini pravi lek je da se izdvoji oko 25e za flor grade plutu (koga zanima rado cu podeliti info) i nekom jos max 15 e za ruke
i imate trajno resenje da vam nece ispadati parcici plute  :D

ivke037

Hero member
Učlanjen(a)
11.06.2009.
Broj reagovanja
270
neba je napisao(la):
nisam ni zapazio da Aleksandar trazi impregnator
sve u svemu i jedno i drugo su privremena resenja i cisto bacanje para,inace bas od impregnatora malo i potamni pluta

jedini pravi lek je da se izdvoji oko 25e za flor grade plutu (koga zanima rado cu podeliti info) i nekom jos max 15 e za ruke
i imate trajno resenje da vam nece ispadati parcici plute  :D
25+15=40 + jos20 ak i eto pristojnog stapa za pecanje.

Vrh Dno