Kako zamijeniti plutanu drsku tj Cork na stapu?

simpson_H

Hero member
Učlanjen(a)
13.05.2007.
Broj reagovanja
6
neba je napisao(la):
nisam ni zapazio da Aleksandar trazi impregnator
sve u svemu i jedno i drugo su privremena resenja i cisto bacanje para,inace bas od impregnatora malo i potamni pluta

jedini pravi lek je da se izdvoji oko 25e za flor grade plutu (koga zanima rado cu podeliti info) i nekom jos max 15 e za ruke
i imate trajno resenje da vam nece ispadati parcici plute  :D

Ono bas i nije tako, mozda najbolja stvar sa kojom sam se sreo. I ne da nije privremeno resenje vec je totalno trajno. Pluta ostaje kao nova. Potamni toliko da ne izgleda neprirodno belo, nesto kao kad pokvasis  novu plutu. I ne menja boju, nema stroke u porama, nema pora uopste, pluta je uvek kao nova. Naravno najbolje je namazati novu netaknutu plutu ali ako se stara sredi kako treba postaje kao nova.

P.S. Ne postoji pluta tog kvaliteta da ne otpadnu parcici tokom vremena, ne postoji pluta kao trajno resenje u smislu da uvek bude kao nova. Naravno ako se stap koristi. Svaka pluta bilo koje gradacije kada se sredi prvo sa filerom, presmirgla, tretira cork sealom, trajno ostaje takva. Neuporedivo lakse se pere i odrzava.

neba

Full member
Učlanjen(a)
01.02.2014.
Broj reagovanja
102
ivke037 je napisao(la):
25+15=40 + jos20 ak i eto pristojnog stapa za pecanje.

eh sad  :D pa tolko koliko si ukupno sabrao me je izasao halter za stap samo  :hammer:

Simspone ne postoji nista sto ce izgledati kao novo !

ivke037

Hero member
Učlanjen(a)
11.06.2009.
Broj reagovanja
270
Ne valja prati plutu, narocito trljati je nekom cetkicom. Moze se presmirglati nekom sitnom smirglom i bude kao nova, naravno, ako vam smeta prljava.

simpson_H

Hero member
Učlanjen(a)
13.05.2007.
Broj reagovanja
6
Tretirano cork sealom mozes da peres 3x dnevno ako volis i da trljas onom zelenom stranom sundjera mada realno nema potrebe jer se lako pere samo magicnom krpom i sapunicom.

simpson_H

Hero member
Učlanjen(a)
13.05.2007.
Broj reagovanja
6
neba je napisao(la):
Simspone ne postoji nista sto ce izgledati kao novo !

Ja ti kazem da postoji. Samo sto nema boju onako svetlu. Eno ti moj bivsi Helios, promenio 4 vlasnika, pluta kao sad izasla iz radnje (sem te boje koju vec pomenuh).

Evo koliko potamni kad tretiras cork sealom (vidi se samo deo), slikano je krajem avgusta 2009. takva je i danas.

1.jpg

neba

Full member
Učlanjen(a)
01.02.2014.
Broj reagovanja
102
Evo ajd donesi ti lepo plutu tretiranu cork sealom da je operemo abrazivnom stranom sundjera da vidimo sta ce da ispadne
pluta na heliosu je vrhunska i sama po sebi uz malo odrzavanja odlicno izgleda
Plutu ni ne treba prati sapunom ima daleko bolje resenje i mnogo zdravije po istu

simpson_H

Hero member
Učlanjen(a)
13.05.2007.
Broj reagovanja
6
Nebo bre zasto sumnjas u ono sto sam uradio makar 30x. Pricas o necemu sto nisi probao i toliko si oko toga tvrdoglav da je prosto neverovatno. Plutu tretiranu ovim sredstvom mozes da peres cime pozelis, sapunom, samponom, arielom, tecnoscu za sudove,... Jednostavno deterdzent vise i ne dopire do plute pa je sasvim nebitno cime je peres.
Jedina mana cork seala je sto se stegne i propadne kad ga kupis za sebe. Jer retko ko ima dovoljno stapova da ga potrosi brzo.

Sent from my HTC One using Tapatalk

maxfly

Senior member
Učlanjen(a)
22.10.2010.
Broj reagovanja
13
Simpsone, znači kad prešmirglam plutu onda da ju premažem sa cork seal?

simpson_H

Hero member
Učlanjen(a)
13.05.2007.
Broj reagovanja
6
Tako je, presmirglas, provuces vlaznom krpom da pokupi svu prasinu sitnu, ostavis da se osusi, uzmes cetkicu za likovno i premazes plutu do najsitnijeg detalja.

simpson_H

Hero member
Učlanjen(a)
13.05.2007.
Broj reagovanja
6
Jesi li ti i citao thread? Ko je bilo gde pomenuo lakiranje plute, o cemu bre bulaznis Maricu? Cork seal nema dodirne tacke sa lakom niti gubis barsunast osecaj plute u ruci. Nemoj bre da si takav ceo zivot, makar malo promisli pre nego sto nesto napises na forumu. Ej bre pisana rec ostaje za tobom trajno...

Lak na pluti ne samo da seljacki izgleda nego pluta ispod satruli samo tako.

maric

Hero member
Učlanjen(a)
11.05.2009.
Broj reagovanja
413
Xaxaxxaxaxa ok Simpsone ja sam napisao ne volim lak na pluti, nisam spominjao ni Cork seal niti ista.

simpson_H

Hero member
Učlanjen(a)
13.05.2007.
Broj reagovanja
6
Ja ti objasnih da si isuvise brz , niko do tebe nije pomenuo lak a onda ti uletis sa onakvim komentarom. Znaci kao da si rekao "ne volim burek sa sirom" u threadu o podmornicama.

neba

Full member
Učlanjen(a)
01.02.2014.
Broj reagovanja
102
a ne truli ispod cork seal-a ?  :D

Vrh Dno