kamera - live video stream

compshop

Hero member
Učlanjen(a)
09.07.2007.
Broj reagovanja
2
Evo, posto zivimo u post-komunistickoj, rano-kapitalistickoj, trajno-traumatizovanoj, politicki ljigavoj, birokratijom zatrovanoj, tradicionalno nebuloznoj drzavi......u kojoj se novac presipa iz resora u resor i obavezno potrosi na nagluplji moguci nacin, ja sam resio da ulozim ogroman kapital u kolosalni projekat a za dobrobit svih nas . Djelic i Dinkic su me zamolili da im zavrsim beskamatni kredit da iscupaju magare iz blata, a svi znamo sta se magaretu radi dok su mu noge u blatu. Jos bi jedan od njih da se odseli od tetke posto je gospodja krajnje netolerantna na kasne dolaske kuci, dlake na sapunu i trosenje tople vode.  E nema! Sve pare ulazem u tehnoloski poduhvat veka. Angazovao sam strucni tim sacinjen od vrsnih hakera, sve moj do moga, koji su se vesto borili sa pentagonom i britanskim obavestajcima u toku akcije "milosrdni andjeo  :doh:", saljuci im antrax putem mnogobrojnih web mailova. Elem, ti profesionalci su pronasli Amerikanski server u Mexiku koji ce omoguciti multipliciranje zeljenog video signala ka neogranicenom broju korisnika, kojima cu opet svemoguci ja kao sekretar zlocinackog udruzenja dati potrebne parametre za pristup. I opet sjebasmo amere!
A sad sta snimamo? Vrlo poverljiva informacija i delim je iskljucivo sa vama, pa je krajnja konspirativnost preporucena. Snimacemo i u realnom vremenu prenositi vaznu geografsko stratesku poziciju >> Reka Drina Nizvodno Od Perudje , sifra kiseli kupus sa alevom paprikom<< 

Dakle dobri ljudi, ako neko ima kucu, vikendicu, garazu, stalu sa pogledom na reku Drinu i nedaj boze internet a da nije dialup u pitanju, poklanjam mu bezicnu kameru, prijemnik, pci dekoder za racunar, program za emitovanje i svu mogucu podrsku u vezi iste opreme. 
Da pojasnim,
u pitanju je upload (slanje informacija ka serveru a ne primanje informacija), sto nece zagusiti vas dolazni saobracaj sa www-a ako ste prosecan korisnik, ako niste nema potrebe za daljim objasnjenjima.
Isto se moze odraditi sa bilo kojom kamerom, web kamera, kucna kamera, digitalni fotoaparat sa usb konekcijom.....pitanje je samo brzine protoka i kvaliteta slike. Ni to nije bitno, lak pogled ka reci i reper koji ce se postaviti u blizini vode a u vidokrugu kamere ce jasno govoriti o visini vode. Moze se sa dobrom opremom cak uociti i aktivnost ribe na povrsini a i videti ko peca na tirolac, ko varalicari a ko mase, ko vraca ribu a ko krade....
Adresa servera ce biti na forumu i kameri ce moci da pristupi svako lice koje procita adresu.

savet svima koji zive pored neke reke i poseduju potrebna tehnicka sredstva (komp, net, kamera), da podele pogled na reku sa kolegama.

U vezi servera i programa za emitovanje, PM 

simpson_H

Hero member
Učlanjen(a)
13.05.2007.
Broj reagovanja
6
Jovanča (formerly known as Compshop) je napisao(la):
Evo, posto zivimo u post-komunistickoj, rano-kapitalistickoj, trajno-traumatizovanoj, politicki ljigavoj, birokratijom zatrovanoj, tradicionalno nebuloznoj drzavi......u kojoj se novac presipa iz resora u resor i obavezno potrosi na nagluplji moguci nacin, ja sam resio da ulozim ogroman kapital u kolosalni projekat a za dobrobit svih nas . Djelic i Dinkic su me zamolili da im zavrsim beskamatni kredit da iscupaju magare iz blata, a svi znamo sta se magaretu radi dok su mu noge u blatu. Jos bi jedan od njih da se odseli od tetke posto je gospodja krajnje netolerantna na kasne dolaske kuci, dlake na sapunu i trosenje tople vode.  E nema! Sve pare ulazem u tehnoloski poduhvat veka. Angazovao sam strucni tim sacinjen od vrsnih hakera, sve moj do moga, koji su se vesto borili sa pentagonom i britanskim obavestajcima u toku akcije "milosrdni andjeo  :doh:", saljuci im antrax putem mnogobrojnih web mailova. Elem, ti profesionalci su pronasli Amerikanski server u Mexiku koji ce omoguciti multipliciranje zeljenog video signala ka neogranicenom broju korisnika, kojima cu opet svemoguci ja kao sekretar zlocinackog udruzenja dati potrebne parametre za pristup. I opet sjebasmo amere!
A sad sta snimamo? Vrlo poverljiva informacija i delim je iskljucivo sa vama, pa je krajnja konspirativnost preporucena. Snimacemo i u realnom vremenu prenositi vaznu geografsko stratesku poziciju >> Reka Drina Nizvodno Od Perudje , sifra kiseli kupus sa alevom paprikom<<   

Dakle dobri ljudi, ako neko ima kucu, vikendicu, garazu, stalu sa pogledom na reku Drinu i nedaj boze internet a da nije dialup u pitanju, poklanjam mu bezicnu kameru, prijemnik, pci dekoder za racunar, program za emitovanje i svu mogucu podrsku u vezi iste opreme. 
Da pojasnim,
u pitanju je upload (slanje informacija ka serveru a ne primanje informacija), sto nece zagusiti vas dolazni saobracaj sa www-a ako ste prosecan korisnik, ako niste nema potrebe za daljim objasnjenjima.
Isto se moze odraditi sa bilo kojom kamerom, web kamera, kucna kamera, digitalni fotoaparat sa usb konekcijom.....pitanje je samo brzine protoka i kvaliteta slike. Ni to nije bitno, lak pogled ka reci i reper koji ce se postaviti u blizini vode a u vidokrugu kamere ce jasno govoriti o visini vode. Moze se sa dobrom opremom cak uociti i aktivnost ribe na povrsini a i videti ko peca na tirolac, ko varalicari a ko mase, ko vraca ribu a ko krade....
Adresa servera ce biti na forumu i kameri ce moci da pristupi svako lice koje procita adresu.

savet svima koji zive pored neke reke i poseduju potrebna tehnicka sredstva (komp, net, kamera), da podele pogled na reku sa kolegama.

U vezi servera i programa za emitovanje, PM 

Jovane u toku je MFS akcija za revir u Peruccu i reku Vrelo. Radi se o 5+1 kameri stim sto je ova poslednja namenjena iskljucivo za revir sa sirokougaonim objektivom i 22x uvecanjem. Ideja je odlicna i mislim da je pri kraju da se realizuje.

MM

Hero member
Učlanjen(a)
14.02.2009.
Broj reagovanja
639
A da nije to malo bolesno?  ???
Kao otisao si u prirodu, sami ti i reka...
Kad ono -  Veliki Brat.    :doh:

sasats

Hero member
Učlanjen(a)
18.12.2008.
Broj reagovanja
26
MM je napisao(la):
A da nije to malo bolesno?  ???
Kao otisao si u prirodu, sami ti i reka...
Kad ono -  Veliki Brat.    :doh:
jos ako naprave ispovedaonicu..... :hammer: :hammer: :hammer:

compshop

Hero member
Učlanjen(a)
09.07.2007.
Broj reagovanja
2
Simpson,
hvala na informaciji ulepsa mi dan!
MM,
Bolesno je samo ako na vodi radis bolesne stvari

A ponuda za kameru i dalje stoji, za bilo koju reku. Moze i gradac u gradskom delu ili sta ja znam

MM

Hero member
Učlanjen(a)
14.02.2009.
Broj reagovanja
639
Sto vise razmisljam o ovome ideja mi se sve manje dopada.
U ribolov se ide da se pobegne od civilizacije, u prirodu...
Kamere ?!
Posebno mi nije jasno postavljanje kamera na Vrelo ( Godinu ).
Pa ljudi, ta reka nije dugacka ni 400 metara, ako kao takva nije u stanju da se cuva bez
kamera i DB tehnologije ... ne znam gde mi onda zivimo.

Moze da se uvede i jedna atrakcija: Narezujemo vas ribolov na DVD.    :hammer:

simpson_H

Hero member
Učlanjen(a)
13.05.2007.
Broj reagovanja
6
MM je napisao(la):
Sto vise razmisljam o ovome ideja mi se sve manje dopada.
U ribolov se ide da se pobegne od civilizacije, u prirodu...
Kamere ?!
Posebno mi nije jasno postavljanje kamera na Vrelo ( Godinu ).
Pa ljudi, ta reka nije dugacka ni 400 metara, ako kao takva nije u stanju da se cuva bez
kamera i DB tehnologije ... ne znam gde mi onda zivimo.

Moze da se uvede i jedna atrakcija: Narezujemo vas ribolov na DVD.    :hammer:

Nije moguce sacuvati onu kolicinu ribe nocu ni na tih 365m! Da se MFS a posebno Sena ne trude toliko reka bi bila kao i pre dve god. Prazna! Ovako znam da cu klinca da zarazim musicarenjem vrlo brzo. Ili je mozda bolja metoda da ga vodam po devastiranim nasim rekama i ogadim mu musicarenje za ceo zivot.

MM

Hero member
Učlanjen(a)
14.02.2009.
Broj reagovanja
639
OK, ako mora tako jebiga, sta da se radi...
Mozda gresim, ali zadrzavam pravo da se o ovoj ideji izrazim negativno.
Postujem svaciji trud ulozen u cuvanje i oporavak nasih voda.
Planiram da po prvi put posetim Vrelo, i pomalo cu se glupo osecati znajuci da me gleda
svevidece oko.
Simpsone, ovo oko klinca si 100% u pravu.

Ipak...
Ne videh bogatiju salmonidnu vodu od Ribnika, koji je 10 X duzi od Vrela.
Tamo kradje nema jer ima cuvara, a oni svoj posao rade.
A od para od dozvola bi mogli da kupe ne kamere, nego bezpilotnu letilicu.   8)

simpson_H

Hero member
Učlanjen(a)
13.05.2007.
Broj reagovanja
6
MM je napisao(la):
OK, ako mora tako jebiga, sta da se radi...
Mozda gresim, ali zadrzavam pravo da se o ovoj ideji izrazim negativno.
Postujem svaciji trud ulozen u cuvanje i oporavak nasih voda.
Planiram da po prvi put posetim Vrelo, i pomalo cu se glupo osecati znajuci da me gleda
svevidece oko.
Simpsone, ovo oko klinca si 100% u pravu.

Ipak...
Ne videh bogatiju salmonidnu vodu od Ribnika, koji je 10 X duzi od Vrela.
Tamo kradje nema jer ima cuvara, a oni svoj posao rade.
A od para od dozvola bi mogli da kupe ne kamere, nego bezpilotnu letilicu.   8)

Da ali ta Bosna ima zakon o koncesijama pa kad probas da ukrades ribu u Ribniku odgovaras i za provalnu kradju.
I koju vajdu od Ribnika ima moj klinac kada bi me 28x pitao kad stizemo. Preseo bi mi i put i pecanje, a posebno sto nisam rad jos uvek da ga pustim da se setka po vodi. Iz perspektive oca maloletnog deteta Vrelo i kasnije Gradac su idealna mesta da dete promusicari.
Licnio mi je odvratno pecanje na Vrelu, osecam se kao u javnoj kuci ali dobro dodje da se prekrati vreme kada je Drina ogromna. Bili smo prosli vikend super se odvalili od rostilja, probali stapove i strune a pecanje na Vrelu mi je poslednja rupa na svirali. Ali je stvarno milina stati na most i gledati one debeljuskaste ribe kako jedu.

MM

Hero member
Učlanjen(a)
14.02.2009.
Broj reagovanja
639
Aha  :yeswink:  ZAKON! Pa jos ako se postuje... E to je sustina.
Kakvo je stanje u nasem sudstvu, nisam siguran da ce i kamere pomoci.

Nije valjda Vrelo bas tako grozno ?
Nikad nisam bio a mnogo se palim na manje reke.  :drool:

simpson_H

Hero member
Učlanjen(a)
13.05.2007.
Broj reagovanja
6
MM je napisao(la):
Aha  :yeswink:  ZAKON! Pa jos ako se postuje... E to je sustina.
Kakvo je stanje u nasem sudstvu, nisam siguran da ce i kamere pomoci.

Nije valjda Vrelo bas tako grozno ?
Nikad nisam bio a mnogo se palim na manje reke.  :drool:

Cista prostitucija za neozbiljne. Kapiram za zezanje neko ok, ali da se ciljno peca ono je realno sramota. Normalnog coveka prodje zelja posle 10min

ekoljuba

Full member
Učlanjen(a)
16.08.2007.
Broj reagovanja
0
Ko kaze da se ne krade na Ribniku!? Licno sam pronasao kalifu od jedno 2kg koju je verovatno neki lokalac pokusao da mazne ali je naisao cuvar pa je morao da se otarasi plena! :whistle: E sad verovatno da je to klepanje svedeno na minimum.

MM

Hero member
Učlanjen(a)
14.02.2009.
Broj reagovanja
639
ekoljuba je napisao(la):
Ko kaze da se ne krade na Ribniku!? Licno sam pronasao kalifu od jedno 2kg koju je verovatno neki lokalac pokusao da mazne ali je naisao cuvar pa je morao da se otarasi plena! :whistle: E sad verovatno da je to klepanje svedeno na minimum.

Podvukoh najvaznije. A na Ribniku je dozvoljeno poneti kalifu.   :yeswink:

ekoljuba

Full member
Učlanjen(a)
16.08.2007.
Broj reagovanja
0
MM je napisao(la):
ekoljuba je napisao(la):

Podvukoh najvaznije. A na Ribniku je dozvoljeno poneti kalifu.   :yeswink:

Znam!  :yeswink:

Vrh Dno