e zvezdane svaka ti cast za naziv teme, al sta ces kad je tako...

ja imam lek za tebe

evo cuj pricu...vec sam je jednom ovde malo ispricao, mada povrsno....
Tada sam bio jos srednjoskolac. Avgust, ferije, nema skole, cista milina. Posle rucka oko 2h popodne ja kupim moj varalicarski pribor ali i dubinca s kojim se mislim igrati dok se ne smraci pa onda na smuđa. Naravno tu je bila i puna kantica glista, sveže izvađenih

. Lepo ja sve to na bicikl i ajmo na Dunav.

Moja omiljena mesta sva prepuna ribolovcima ili kupačima. Idem dalje i vidim beton ispod kojeg teku sveza gradska govna direkt u "lepi plavi" Dunav. E reko' ja, predivnog li mesta

tu cu ja da lovim. Zabacim ja tu dubinku i tako dok ja cekam da nesto drmne igram se sa drugim stapom sto mi se zamrsio. Drmne, stap krene u vodu, zategne a ono ko da drzim celo dno dunava. No da skratim, ta riba je bila mrena od oko 8 kila po proceni ostalih ribolovaca koji su dojurili gledati borbu od pola sata, da bi mi ta ribetina pod nogama opet zatutnjala u dunav i pukla udica tzv. kovanica na luku. I tako sav u šoku tresučih se ruku jedva nekako nabijem drugu glistu na drugu udicu koju sam ni sam ne znam kakao zavezao u tom očajnom stanju u kakvom sam se nalazio. Taman sam zabacio u tok gde izlazi sva ta dragocenost iz kanalizacije. Nije proslo ni pet minuta i drm...stap opet u vodu....jaoooo majkoooo!....

Drugi ribolovci psuju uz naviku i sale se komentirajuci ponovni ludacki udar po stapu koji opet vrhom zaroni u predivni čisti dunav

Udaram kontru ko' strela, osetim lepu ali ovog puta manju ribu, bre bori se i ne mogu da znam šta je. Kad se kroz minut pokaže srebrni debeljko. Bucov

na glistu koja leluja na dnu

pa da, zašto da ne...Dvokilski bucov. Nije raubovao ali je bio tu, baš taj kanalizacijski, na dnu je vrebao. Eto ti rešenja, olovo, udica i glista
Ok, šalim se, mada je priča takva i istinita. A jedan kolega isto blizu kanalizacije zabacio kedera na dno i lupio mu bucov od 6kg. :yeswink:
Ponudi mu na dnu ili malo iznad njega...možda upali, lelulaj leruj ako se da na tim dubinama.