Kanjon rijeke Tare - Nacionalni Park "Durmitor"

Los_Pecaros

Junior member
Učlanjen(a)
17.04.2009.
Broj reagovanja
0
Postovane kolege,

predpostavljam da je vecina vas vec imala priliku da sazna ponesto o najdubljem (moguce i najljepsem) kanjonu Evrope. Na ovoj temi mozete saznati vise o mogucnostima pecanja na "Suzi Evrope" kao i njenom ihtiopotencijalu.

Bice mi zadovoljstvo da vam pruzim vise informacija i odgovorim na sva vasa pitanja.

Srdacan pozdrav!

bridgeonrivertara.jpg

witch

Hero member
Učlanjen(a)
23.11.2005.
Broj reagovanja
6
Odavno planiram da se ponovo pojavim na Splavištu i da se spustim ka mostu. Međutim, zabrinut sam da li ima ribe nakon onog čuvenog odrona. Loš Pecarošu, ima li razloga za brigu?

Los_Pecaros

Junior member
Učlanjen(a)
17.04.2009.
Broj reagovanja
0
Hey Mixmaster-u!

Ne, nema "brige"... odron je napunio korito sitnim pijeskom kada je brana pukla... ali su vode ucinile svoje i sve je (skoro) na svom mjestu opet... ukljucujuci i riblji fond.  :yeswink:

Neces (moguce) imati priliku da pecas na pomenutom potezu... jer izgleda nije vise dozvoljen za lov. Sada su lovni dani u kanjonu srijeda - petak - subota - nedjelja i to redom (nizvodno) pocevsi od Zugica Luke (6 km nizvodno od Velikog mosta) pa sve do Bijelih vrela gdje se zavrsava NP. Sezona pocinje za 2 sedmice a li nema pecanja dok se vode ne oslobode snijega a to se, po meni, ne moze desiti prije 20.05. ako ne i kasnije. Dozvola je 20,- EUR i moguce ponijeti 3 ribe - mada kapiram da se radi o "C & R" freak-u.  ;)

Bistro!

oholi

Moderator
Urednik
Učlanjen(a)
16.12.2007.
Broj reagovanja
1.476
Da, da Mix je poznat kao zagovornik C&R pokreta  :doh: :D

Los_Pecaros

Junior member
Učlanjen(a)
17.04.2009.
Broj reagovanja
0
;)

Ja, recimo, nijesam bas precerano "zainteresovan" za revire i "C & R" takodje. Ponasam se po pravilima kada pecam na revirima naravno ali vise volim "divlje" vode... da se odmetnem par dana od civilizacije. Tada volim da spavam u sumi ili ka`koj pecini... i onda i da "zamirise" ulov. Osjecaj/instinkt predaka-lovaca je (na srecu) jos uvijek dovoljno jak. Ne volim nikako guzvu, brujanje automobila, sijevanje bliceva i pogotovo... takmicenja.. bilo kakve vrste.  :-X

Kanjon Tare je mjesto gdje je moguce provesti nekoliko dana van civilizacije. Voda, suma i.. vi. :)

oholi

Moderator
Urednik
Učlanjen(a)
16.12.2007.
Broj reagovanja
1.476
Svidja mi se tvoje razmisljanje, nisam gadljiv na ukus divlje ribe, naprotiv.... mada volim i takmicenja,ali su ona za mene zezanje nista vise.

Los_Pecaros

Junior member
Učlanjen(a)
17.04.2009.
Broj reagovanja
0
Iskreno... takmicenja ne mogu da smislim!  :mad:

Pored sve te divne prirode... vode, vazduha, sume... pored sjajne avanture koja znaci sate provedene u divljni... ljudi bi bi malo da se.. takmice. Pa su "Sampioni"... "majstori"... jedni se Qrce kako su (nekakvi) instruktori... drugi medaljama... duzinama u cm... tezinama.. bljak !!! Glupost. Pusti muski (nikad uhranjeni) EGO.. nista vise. Jeb`o takmicenja preko tih divnih neduznih stvorenja. Ja kad je ulovim u nekoj divljini ja pustim ako imam sendvic u torbi... ili je UBIJEM... izrostiljam i pojedem ako spavam u sumi ili me ceka drustvo kraj vatre. Tako i ona i ja "imamo neki smisao" postojanja. To je ciklus divljine... prirode.

Na revirima se obicno druzim i vratim svaku ribu naravno... jer su ionako izbodene "1000 puta".. izmrcvarene.. i vracane na (nova) mucenja koja ce da uslijede. Zivim u Njemackoj. Ovdje je "C & R" strogo zabranjen. Postoje dobri razlozi da se to ne dozvoljava.. ali ne bih u detalje.

Pecanje dozivljavam kao avanturu u prirodi... i povratak "korijenima" .. povratak instinktima pradjedova. Naravno, u primjerenoj mjeri. Nijesam nikakav "mesar".

Bistro!

Los_Pecaros

Junior member
Učlanjen(a)
17.04.2009.
Broj reagovanja
0
Postovane kolege,

evo kako TO izgleda u kanjonu Tare. :)

http://www.youtube.com/watch?v=MCoLKIABEPU

Bistro!

Los_Pecaros

Junior member
Učlanjen(a)
17.04.2009.
Broj reagovanja
0
Evo i promo-clip-a uradjenog za njemacko trziste ribolovaca. Materijal je usnimljen prilikom proslogodisnje posjete kolega iz uticajnog magazina "Blinker" koji su imali to zadovoljstvo da pecaju na vodama u CG (Tari, Mrtvici, Limu, Ljuci...).

Bistro!

http://www.youtube.com/watch?v=65xQL72phwE&NR=1

gringo

Hero member
Učlanjen(a)
26.05.2007.
Broj reagovanja
0
Vrlo interesantan klip :tbumb:. Lepo je videti da ima ribe. Gde ste najvise lovili, kod onog mosta Djurdjevica Tara? Jer ste posetili revir u Kolasinu?

Los_Pecaros

Junior member
Učlanjen(a)
17.04.2009.
Broj reagovanja
0
Pecalo se na Tari kod Velikog mosta kao i na reviru na Mrtvici. Pecali smo i u Kolasinu ali za to ide poseban clip (bice uskoro).

Dobro dosli na Taru!

Bistro!

Vrh Dno