Karbonska tuba

maric

Hero member
Učlanjen(a)
11.05.2009.
Broj reagovanja
373
Zna li neko kako skratiti karbonsku tubu sa poklopcem od 1,5m skratiti je na nekih 80cm I staviti na nju onaj poklopac sa navojem da izgleda kao iz fabrike xaxaxaxaxaxax..

nespetro

Hero member
Učlanjen(a)
25.09.2009.
Broj reagovanja
348
Ja sam seko karbon Dremelom bez problema i pucanja. A za navoje, nadji vodoinstalatera  :D

sasats

Hero member
Učlanjen(a)
18.12.2008.
Broj reagovanja
26
moze bez ostecenja da se skrati malom rucnom brusilicom i plocom za secenje debljine 1 mm za secenje celika . ako nemas gotov navoj nadji odgovarajuci komad aluminijuma ili neke legure poput mesinga i obrati se nekome ko ima strug da ti sve to obradi po zelji . racunaj da ce da te odere za obradu osim ako ti je drugar pa da ti napravi dzabe ili uz minimalnu nadoknadu

maric

Hero member
Učlanjen(a)
11.05.2009.
Broj reagovanja
373
Ma ta tuba ima vec navoj ( kao na aluminijumskoj navoj I poklopac ) samo je dugacka 1,5m a ja hocu da napravim da bude 80 cm za 4-delni stap..sad treba iseci onih vrsnih 70cm I skinuti navoj sa tog dela I staviti na drugi tj donji deo koji ce biti 80cm..al koliko vidim veca dara nego mera..I da se ne isplati..

maric

Hero member
Učlanjen(a)
11.05.2009.
Broj reagovanja
373
Ali tu je caka a zaboravih da kazem cuknuta je na oko 40 cm od vrha zato ne mogu da kratim dno  :(

sasats

Hero member
Učlanjen(a)
18.12.2008.
Broj reagovanja
26
u cemu je problem? cep sa navojem je verovatno zalepljen sa unutrasnje strane . skrati koliko ti treba , gornji deo pazljivo polomi , skini cep i zalepi ga na donji deo

ILIJA

Senior member
Učlanjen(a)
29.06.2011.
Broj reagovanja
0
Podobro stavi neku sliku.Vako samo mozemo da nagadjamo,ali verujem da je zalepljen.Ako je tako ondak je veoma lako.
Kod aluminiuma je malo teze da se izvadi jer ja zavaren difuzionom postupkom.Tamo mozda mozes da izvadis eventualno zagrevanjem fena na toplog vazduha.

maric

Hero member
Učlanjen(a)
11.05.2009.
Broj reagovanja
373
To je ovo..nije bas najbolja slika

Prilozi

• tube.png
    tube.png
    99 KB · Pregleda: 154

PROTA71

Hero member
Učlanjen(a)
26.12.2007.
Broj reagovanja
75
Ama ljudi....Real-Bajern na RTS1....1:0....O tubi sutra  :nowink:

maric

Hero member
Učlanjen(a)
11.05.2009.
Broj reagovanja
373
Xaxaxxaxaxax..bravo proto..a I hvala ljudi mislim da cu uzeti alu tubu ipak lakse mi a I dodje isti kes skoro :)

Mafke Fly

Full member
Učlanjen(a)
17.04.2014.
Broj reagovanja
1
  Ma ne odustaj od tube. Oduzmi komad odredjene duzine iz sredine,pa spoj  plasticnim prstenom sirim. Ako se lepo nasminka,ispasce  profi.

Kad se setim koliki sam manijak oko tih  stvari  :doh:. Pa ja sam opsio kozom celu plasticnu tubu i drsku formirao,a sve rucni rad :yeswink:

Nije stos samo pljusnuti  novac,ostavi neki svoj pecat priboru. Iako bas kupis tubu odgovarajucu,nije visak imati tubu,ko zna kakav stap moz da

ti naleti a bez tube. Meni se to desilo! Da imam vremena sredio bih ti s'apetitom tu tubu :blush:

maric

Hero member
Učlanjen(a)
11.05.2009.
Broj reagovanja
373
Mafke car si xaxaaxax..zeza me sto nemam nista od alata, onda treba da je uzmem I kad sve stavim na papir ispadne bas dosta cimanja a kes isti kao da kupim novu alu tubu..

Mafke Fly

Full member
Učlanjen(a)
17.04.2014.
Broj reagovanja
1
  Ma masta moze svasta ! Vec zamisljam kako bi formirao rukohvat oko  spojnice na sredini  ;) . Nisam ni ja pri alatu bas,ali skoknem do kuma,do onog do ovog itd. Sale ti lepo  pomenuo brusilicu,od viska bi se napravila spojnica skoro neprimetna. Pravilno baratnje lepkom je sustina,sto podrazumeva iskustvo (jer ne treba pratiti slepo ,sta pise na ambalazi lepka. Susenje treba da bude visecasovno a ne 20-tak min..Tad bukvalno ''zavari'' materijale. Ucio me stari obucar najbolji ikad u JA). Ako nisi spreman,bolje  ne unistavaj  tubu,vec kupi novu. Mozda neko i kupi tu tvoju ''neodgovarajucu''. Ja sam ljubitelj dvodelaca,mozda je bas ja kupim za 30-tak dana  ::). Prodaju se fini dvodelci po radnjama ,bez tube,eto.
Kupuju pocetnici po Jagodini vazda stapova pa nekom zatreba i tuba. Strpi se !

Vrh Dno