Klarälven, Sweden

sicco

Senior member
Učlanjen(a)
19.05.2009.
Broj reagovanja
147
25.08
Odlazak na more u mesto Lysekil (poznato turisticko mesto). Ne mozemo na favorit mesto u nekoj divljini gde smo bili prosle godine jer prilaz tom mestu zahteva da se bude u dobroj formi tako da je odluka pala na Lysekil da se peca sa mola.
Pogledajte prilog IMG_9452.MOV
Vreme sjajno - sunce uz vetar umerenog inteziteta. Guzvi nema jer je skolska godina vec pocela.
Pecamo na plovak na sil kedere. Zanimljivo pecanje ali makril je slabo aktivan ali se ipak hvata dovoljno za rostilj.
Povratak nazad ranije kako bi se nabavile neke namirnice i spakovale stvari za odlazak u Syslleback na Klaralven. ponovo prelazimo trajektom zaliv a ovo spominjem jer mi je interesantno bilo da je trajekt besplatan.

Po povratku pravac City Gross da se nabave cevapi Brajlovic za rostilj. Willis, Lidl, ICA quantum, prodavnica alkoholnih pica da se kupi Karlovacko pivo,... Borba je bila teska koliko ce cega da se kupi. Ja sve smanjujem na trecinu jer znam da Ibro nema zadrsku i na prvu kupuje kao da nas je desetorica.
Raspalili smo rostilj napravljen u okviru stambenog kompleksa namenski a miris svezeg makrila se siri i malo malo neki izlaze na balkon da vide sta se to pece.
Svez makril sa rostilja neprocenjivo. Inace kod nas skuse ne jedem ali ovo je nesto posebno. Za prste se lepi kao smola a krompir salata dopunjuje ukuse - ufufuf
Onda ide najgori deo pakovanje - jedva sve spakovasmo u Volvo iako su zadnja sedista bila oborena (normalno spakovan je i espresso aparat)

sicco

Senior member
Učlanjen(a)
19.05.2009.
Broj reagovanja
147
26.08
Budio sam se u toku noci nekoliko puta i sanjao lipljane i lax oringe.
Pije se kafa i krecemo. idemo putem 45 prema Karstladu pa na razdvajanju na brzinu jedemo sendvice (da neko ne pomisli nisu sendvici od one vrsteeeee) i odvajamo se na 62 prema Sysllabacku (Trysil, NO). Moze mnogo vise da se ide 45com ali je lepse putovati 62ojkom jer se putuje kroz vecu divljinu a nema ni kamera.
Stajemo u Munkforsu i na pumpi pijemo kafu. Legla je kafa kao budali samar.
Posle par kilometara Ibro rece skreni levo pa posle par km izlazimo na makadam koji je bolji nego mnogi asfaltni putevi kod nas. Nakon par km odvajamo se desno i ktaca voznja kroz guscu sumu.
Pogledajte prilog IMG_9465.MOV

Stizemo do hidrocentrale. To je to. Ibrino favorit mesto na Klaralvenu u blizini Munkforsa. Kaze on ovde sam ih dobijao samo tako.
Zadnji put je bio pre jedno tri godine. Postavljena je rampa i ne moze se preko brane na drugu stranu koja je bolja ali sta je tu je.

Silaz jedno par metara ali strm kao nos glumca Gérard Depardieu. Ibro sa stakom i ja mu kazem nema sanse idemo dalje. Ne zelim da se skrsi pa da nam presedne sve. Ali stara kuka kaze ja ovde moram zabaciti pa kud pukne da pukne. Srecom nista nije puklo.

sicco

Senior member
Učlanjen(a)
19.05.2009.
Broj reagovanja
147
Auuuuuuu kakav teren ispod hidrocentrale. Teoretski ne moze da bude bolje. Ako gde ima ribe tu je.
Pisao bih dalje ali zastekao je upload video zapisa (na forumu se pojavljuje greska Oops! We ran into some problems.) a bez toga ne mogu da docaram teren.... Probacu sutra ili kasnije...

Vrh Dno