klen 2013.

oholi

Moderator
Urednik
Učlanjen(a)
16.12.2007.
Broj reagovanja
1.476
meni je klen ukusan....al iz zete je najbolji kog sam jeo

MMartic

Hero member
Učlanjen(a)
16.05.2006.
Broj reagovanja
136
I ja sam ove godine dva puta poneo lepe klenove iz Mlave... Posle prvog puta mislio sam da sam ih loše spremio pa sam drugi put menjao kombinaciju...
Sve u svemu bljutavija i bezukusnija riba od klena za jelo je samo bucov  :doh:
Sve, ali baš sve ostale ribe stavljam ispred ove dve vrste, čak i skobalja (a da ne pričam o bodorkama, krupaticama, deveriki, babuški,...) :eek:

simpson_H

Hero member
Učlanjen(a)
13.05.2007.
Broj reagovanja
6
Mito bre pa bucov je extra za jelo :)) vidis da ih cak i mix nosi:)

Sent from my U9200

gegula

Hero member
Učlanjen(a)
14.10.2009.
Broj reagovanja
0
Strelac je napisao(la):
Kad vidim ovako klenove odmah mi poteče voda na usta  :drool: :doh:

ko je tebi dozvolio da ti voda na usta ide od klenovine :hammer: :hammer: :hammer:
pa ta riba koliko sam razumeo je samo za svinje dobra :doh:

sasats

Hero member
Učlanjen(a)
18.12.2008.
Broj reagovanja
26
klen je ukusniji od skobalja i to 100 puta . to je cinjenica i svako ko peca i jede ove ribe ce potvrditi ovo sto pisem . 1000 puta je ukusniji i od babuske . ali je manje ukusan od bilo koje morske ribe . ja ne jedem klenove ali ima ko voli da ih jede i zato cesto zavrse u mrezi. najveci razlog sto ih ne jedem su koske zato volim samo velike preko kilo  :)
a skobalji su dobri samo za mariniranje jer nema ribe koja ima vise kostiju od njega . ali kada se napravi marinat bude ukusan da na poverujes

sasats

Hero member
Učlanjen(a)
18.12.2008.
Broj reagovanja
26
simpson H je napisao(la):
Mito bre pa bucov je extra za jelo :)) vidis da ih cak i mix nosi:)

Sent from my U9200
i ja ih nosim , i jos mnogo ljudi ih nosi i voli da ih jede . neke pojedem neke poklonim  ;)

strelac

Moderator
Urednik
Učlanjen(a)
19.05.2007.
Broj reagovanja
340
gegula je napisao(la):
ko je tebi dozvolio da ti voda na usta ide od klenovine :hammer: :hammer: :hammer:
pa ta riba koliko sam razumeo je samo za svinje dobra :doh:

More presuši mi Timok a na Nišavu nemam vremena da odem... strogo bih poštovao zakon, propisan broj komada i doviđons, nešto su mi poslednje dve godine C&R fore preko glave. Niti sam plaćen da se brinem o rekama, niti sam odgovoran za stanje u kom se nalaze ove u mojoj blizini. Svake godine je sve gore i gore a dozvole sve skuplje i skuplje.

Ako je gurmanski specijalitet svinjska bešika punjena mlevenim iznutricama onda je klen delikates svih delikatesa!!!

Jeste da sam emotivno vezan za Timok, odraso sam pored njega, ali moram da priznam da su klenovi iz Nišave ukusniji od ovih iz Timoka, stvarno su prva liga.

gegula

Hero member
Učlanjen(a)
14.10.2009.
Broj reagovanja
0
I ovi moji iz drine su prva liga..strogo u rerni da se peku na talandari mi ne ispadnu dobro..da imaju kostiju to stoji ali su za jesti odlicni, barem meni....

Sent from my NEOBOX using Tapatalk 4

strelac

Moderator
Urednik
Učlanjen(a)
19.05.2007.
Broj reagovanja
340
Nisam jeo Drinskog klena ali verujem da je tu negde kao nišavski, rado bih ga konzumirao  :)

oholi

Moderator
Urednik
Učlanjen(a)
16.12.2007.
Broj reagovanja
1.476
Bucov na brodet....prva liga...a kosi se raskuvaju :)

simpson_H

Hero member
Učlanjen(a)
13.05.2007.
Broj reagovanja
6
I vi se hranite svakojakim govnima :hammer:

Klen i bucov na brodet, dno jebote... Sto rece Mita, babuska je delikates za ovo.

gegula

Hero member
Učlanjen(a)
14.10.2009.
Broj reagovanja
0
steta sto nismo svi bogom dani pa da smo odrasli na srebrnoj kasici uz pastrmke i losose ovako ostaju nam bucovi da se slasimo njima i klen kao slag na tortu..... :yeswink: :yeswink: :yeswink:

zvezdan

Hero member
Učlanjen(a)
12.02.2008.
Broj reagovanja
18
Bucova u životu nisam jeo,a nemam ni nameru,osećam poštovanje prema toj ribi,ne bih ga nikada stavio na tiganj.Bauška jeste dreš riba,ali na tanjirači nema ukusnije.Mi je pravimo reš,pa se i krupne jedu sa sve kostima.Nema slađe ribe na tanjiru od nje kad se dobro spremi.Taj dan su na repertoaru bili i smuđ i šaran,ali je babuška po slatkoći na tanjirači odnela prevagu.Neverovatno,ali istinito.Kum iu ortak u pripremi.

Prilozi

• kum.JPG
    kum.JPG
    124,7 KB · Pregleda: 209

zvezdan

Hero member
Učlanjen(a)
12.02.2008.
Broj reagovanja
18
Povod je bilo pečenje rakije,a na kraju večeri,neki su i pali za slobodu.

Prilozi

• kumovi.JPG
    kumovi.JPG
    135,8 KB · Pregleda: 172
  • pali borci.JPG
    pali borci.JPG
    105,9 KB · Pregleda: 174
Vrh Dno