klen 2013.

milos62

Junior member
Učlanjen(a)
26.03.2013.
Broj reagovanja
0
Nama je jezero u predgradju grada, i sto se tice vodostaja ono je uvek u istom nivou, samo sto kada sam bio pre par nedelja vrv zbog hladne vode nije bilo desavanja na povrsini. Juce je voda zivnula, na hiljade malih suncanica na povrsini u plicoj vodi, jato crvenperki na povrsini, takodje se i klenovi digli sa dna i krenuli da patroliraju pri povrsini. Pravo vreme tek dolazi, kad jos malo ugreje voda, pa bice i glavonja dosta aktivniji.

MAFKE

Senior member
Učlanjen(a)
23.12.2012.
Broj reagovanja
2
Bravo Milose,Boze zdravlja sutra da se izbistri ''moja''recica i padne malo pa da bockam ovakve male buce na lagan pribor.  8)
Krupan klen se zalepio za dno a nimfarenje je nemoguce zbog konfiguracije dna,pa se moram zadovoljiti akcijom sitnijeg klena.
Dolazi i zabrana na lov klena za 3 dana,a cuvari deru za mrtvog klena u lovostaju  :doh:

Izvini,da li mi se cini samo,ili ti je pluta oblozena najlonom ? :hmmmm:

Pitam iz najbolje namere,izvini . :)

gegula

Hero member
Učlanjen(a)
14.10.2009.
Broj reagovanja
0
ako mu je pluta jos na stapu odma da je skine .a ti mafke cepaj klenove i ne moras ih nositi samim tim ni cuvari ti ne mogu nista...

MAFKE

Senior member
Učlanjen(a)
23.12.2012.
Broj reagovanja
2
  Gegula druze,klen prilikom borbe i vadjenja od stresa pusti mlec,vise nije za reprodukciju . Recica je strogo klenovska i samo bi remetio mrest.

Probao sam pocetkom maja i lupi mi zenka puna ikre,a lepa,oko 450gr. Imao sam nameru da bocnem 3-4 klena,i ponesem,ali nisam mogao :'(

Inace ,glavni covek cuvarske sluzbe mi je rekao da ga reka kroz grad ne interesuje. Dakle,mogu da pecam i punim kesu.

Ipak ispostujem propis i mrest,ali i svratim na tu recicu u toku ''zabrane'' par puta da pecam po 1 h,da me mine zelja. Kada je prolecna pomuta

vesti stari plovkarosi na pec i petljasima od 4-5 m napune kofice klenovima na zive svitce za 2 h. Kada cuvari ne brane,ne bunim se ni ja.

Velika je greska sto ne cuvaju prebogatu reku klenom kroz grad,krajnje laicki,a ko lovi na njoj zna koliko lepih klenova ima. Na svu srecu,cim se

voda razbistri plovkarosi nemaju sanse. Samo letnji pljusak i pomuta na skakavca i glistu  im pruza sansu,inace :nowink:

milos62

Junior member
Učlanjen(a)
26.03.2013.
Broj reagovanja
0
gegula je napisao(la):
ako mu je pluta jos na stapu odma da je skine .

Ako skinem plutu ostace samo blank :)
Dobro vidite, nisam skinuo foliju sa plute, vidim po komentarima da je folija steti, a ne cuva, tako da je na sledecim slikama nece biti  ;)

MAFKE

Senior member
Učlanjen(a)
23.12.2012.
Broj reagovanja
2
milos62 je napisao(la):
Ako skinem plutu ostace samo blank :)
Dobro vidite, nisam skinuo foliju sa plute, vidim po komentarima da je folija steti, a ne cuva, tako da je na sledecim slikama nece biti  ;)

Milose preciznije,ispod folije pluta ''ne dise'' i lako je uhvati vlaga i budj cak.pa kada se kasno setis da skines  foliju,pluta pocela da truli.

Prosle sezone svratio do mene sratiji covek ,gastarbajter i kad otvorio gepek  :drool: vrhunski stapovi. Vadeci iz tube jedan,vidim da covek

peca duze vreme sa folijom  na stapu  :doh:. Cim je oljustio prvu foliju, prva 3 cm raspad na pluti :'(.

Posto ti je do ciste plute (i ja odrzavam rukohvat cesto),cetkicom starom za zube 2 put u sezoni sa malo sampona istrljaj plutu i operi. Mozes

da je krajem sezone prodjes najfinijom smirglom i ''zasijace'' kao nova  :tbumb:

maxfly

Senior member
Učlanjen(a)
22.10.2010.
Broj reagovanja
13
Evo da se i ja upišem u "listu strelaca"...

Prilozi

• 2013-03-28 12.27.20-1.jpg
    2013-03-28 12.27.20-1.jpg
    281,2 KB · Pregleda: 322

tomos rider

Full member
Učlanjen(a)
27.11.2009.
Broj reagovanja
0
I ja se juce upisah sa jednim malcem, konacno da malo promrdaju....

nikola renegade

Full member
Učlanjen(a)
07.01.2013.
Broj reagovanja
11
U Vranju j.morava mutna ko opstinski odbor  :D a i velika jedino ostaje da se ide po pastrmke u planinskim potocima  :)

tomcice

Junior member
Učlanjen(a)
13.07.2011.
Broj reagovanja
0
danas jedan iz jako bistrog jezera  8)

30veyyb.jpg

naravno C&R da bude ko ostali pravi i debeli  :)

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=bXiK2jxSTEo&feature=youtu.be[/youtube]

KLENAROS

Hero member
Učlanjen(a)
14.05.2011.
Broj reagovanja
1
Evo današnjih sa kiše :)

Svi na gamarusa na 12#

dsc02349z.jpg

dsc02368mp.jpg

dsc02364g.jpg