Klen 2016

radezamora

Senior member
Učlanjen(a)
04.02.2011.
Broj reagovanja
50
надамо се,прошли октобар је овде био  један од бољих, кад лишће пада у воду и околина пуна чичкова. ове године за ове веће нерешено суве/мокре. такоће добра јесења сезона и 2014-те.

Marko_Mašić

Hero member
Učlanjen(a)
13.04.2006.
Broj reagovanja
240
Markovic je napisao(la):
Малавица, кафица и клен  ;) ;) ;)

Fenomenalan ulov Markovicu.. :tbumb: :tbumb:

Propustio sam celo sezonu ove godine od aprila do septembra,nadao sam se da ce bar Morava da bude dobra sad kada sam dosao,ali evo jutros sam izasao mutna,mutna,mutna.. :blush: :blush: ???

black panther

Hero member
Učlanjen(a)
02.09.2014.
Broj reagovanja
2
Mašić je napisao(la):
Fenomenalan ulov Markovicu.. :tbumb: :tbumb:

Propustio sam celo sezonu ove godine od aprila do septembra,nadao sam se da ce bar Morava da bude dobra sad kada sam dosao,ali evo jutros sam izasao mutna,mutna,mutna.. :blush: :blush: ???
Pa dok se jebeni auto put ne zavrsi, mi ribolovci ima da se napatimo ...
A kako brzo I odgovorno rade, do 2020 I neke ce bude...

tommylee

Hero member
Učlanjen(a)
13.03.2008.
Broj reagovanja
258
Kod mene na najjačoj klenovskoj vodi rade HE,sve ispod nje je braon,već par sezona.A ako psute iz rudnika talog bude i fluo naranđžasto :(
Gdje god pomsilim da lovim klena na Drini ima kanalizacija.Opšta narhija se prenosi na sve strane.

hogar_strasni

Senior member
Učlanjen(a)
23.09.2009.
Broj reagovanja
0
Danas vreme oblacno i povremeno sitna kisa, Zapadna Morava se zamutila pa sam resio da pecam na Popinskoj i Vrnjackoj reci, (pre ce biti potoci),pritokama Zapadne Morave. Uhvatio veliki broj klenova mahom sitnih, par komada kao dlan i jednog veceg. Policelonke ni da onjusi ali zato je red tag na #12 zavrsio posao kao i ova na slici.
Video sam i par BWO na povrsini vode.

Ovu muvu sam sinoc video na forumu pa je napravio od onoga sto sam imao, konac za tepihe sitno iseckao pa dabirao.

radezamora

Senior member
Učlanjen(a)
04.02.2011.
Broj reagovanja
50
na ovom i gornjim pritokama uhvatio sam na hiljade  odn. desetine hiljada ovakvih, red tag je zakon za ove nase recice,mada mogu i razne gusenice-palmeri, te  mnoge mokre, a na policelonke/br.10 ili12/ na ovim rekama/ne potocima!/ ukoliko se ne naslanjaju na moravsku vodu kad morava zauzduje-nikada.
samo nastavi tako, pozdrav i bistro.

89kobra

Full member
Učlanjen(a)
25.05.2015.
Broj reagovanja
57
Cak i zimi kad je bistra voda a dan sunčan i topao (iznad 10°C) moze da padne po neki mada uglavnom sitniji...

Послато са SM-G900F уз помоћ Тапатока

sasats

Hero member
Učlanjen(a)
18.12.2008.
Broj reagovanja
26
Temp. vazduha i vode nije bitna .samo da je mala i bistra voda i moze da se peca . hvatao sam klena kada morava pocinje da mrzne pored obale

Mafke Fly

Full member
Učlanjen(a)
17.04.2014.
Broj reagovanja
1
  Posto duze vreme vodim dnevnik,zapazio sam da i te kako znaci toplije vreme. Gde su povezani suncani dani u sred zime ili  bar u + u

iznad 10,uvek sam lovio klenove bez problema  na suvu. Cak i na divljiim recicama sam primecivao klenove u najmirnijem toku ili plicaku da

''kradu sunce '',januara-februara.

Moze i na niskim temperaturama,posmatrao sam  velike kolobare u ranim jutarnjim casovima ,a zimi u bistroj maloj vodi. Ipak visa temperatura je neki garant.
Lovio sam i ja po snegu na Moravi u sred decembra  na sitnu suvu na 4 stepena ali,kada zbije dane sa + 14,uzivanje je tu. ;)

Mafke Fly

Full member
Učlanjen(a)
17.04.2014.
Broj reagovanja
1
Bojangm je napisao(la):
Znaci bice aktivnosti I zimus :)

Sve zavisi od vremena. Kao sto sam naveo iznad.

Za ribolovce koji ne primenjuju musicarsku tehniku '' nema zime ''. Klen se ciljno lovi u manjim rekama na  živinsku iznutricu,gliste pa i crvice na samo dno virova spusteni . Skobalj i mrena se love cele zime.

Za musicare klen ( pastrmka je u zabrani) i stuka pa i bandar-grgeč, ostaju kao zimska zanimacija. Cesto nimfice izradjene od gumica raznih ( kao rukavice ) i adekvatno otezane imitirajuci crvice ,daju rezultate na FF pribor.

Bojangm

Junior member
Učlanjen(a)
06.01.2016.
Broj reagovanja
0
Ja sam ga do sada.bas uspesno hvatao na male voblere ali ove god skoro da I.nisam uzeo u ruke varalicarski stap....kako je cele god bilo ruzno vreme valjda ce zima biti lepa :)

Vrh Dno