simpson H je napisao(la):
E bre Mafke sto se duris. Ja nisam siguran, meni sve to klenovi. Tesko da bih video razliku pogotovo sto su male ribe u pitanju.
Sent from my Nexus 5 using Tapatalk
Taman posla da se durim . Jako cenim klenica i ponavljao sam se X puta,posto su braca nije off

. Posto je pastrmka na ivici istrebljenja
ja sam se posvetio ovoj pravoj musicarskoj vrsti ribe. Jako oprezno prilazi imitaciji i tek sa par cm naglo kidise ,sto sam u nedelju video na pola h posmatrajuci Kobru kako ponosno isprobava nov stap. Odmah mi je bilo sumnjivo jer klen zesce kupi bubice. Puno promasaja je bilo jer je Kobra pecao na socnog popca na udici 8. Saznali smo od kolege da za onih toplijih dana koji su naisli pre 10-ak dana nije gubiovreme vec je klepio par polakilasa. Vrlo iskusan musicar klenaros i verujem mu na rec. Eto,dok sam se ja premisljo da li da skoknem do reke ili ne,klenovi radili. Jako je zahvalna ova recica kroz grad,onako ociscena od svega zivog na priobalju,upija svaku toplotu. Zahvaljujuci tome moze komotno da se musicari cele zime ako je temperatura oko 10 i jo bolje malo u +. Znaci sezona na klena je pocela.
Klenic pocinje da se mresti vec marta i rado cu ga vracati jer je retka vrsta.
Mnogo ribolovaca pa i starih varalicara tvrdi da su ulovili klenove,a ono u mrezici protfisi. Tako da se toliko i ne obraca paznja,bitno da je lupio na Mepps,voblercic ili muvu.
Goci je u pravu za fotos,trebao sam lepse da slikam ribu za koju nesto tvrdoglavo tvrdim. Kobra je skljoskao par riba prvih da ovekoveci prve ulove na Greys i na drugoj slici je klence. Odmah je vracao ribe,a one tri koje mi je doneo nisam ja slikao (bile su kao sa prve slike,jaako izduženog tela i suzene glave pri vrhu sa malim ustima ).
Kao sto rekoh,bice slika pa makar i mesaroskih na stolu.