Mafke Fly
Full member
- Učlanjen(a)
- 17.04.2014.
- Broj reagovanja
- 1
Falko je profi obelezio ''naznacio'' sta i kako. Klenic ima cak 55 krljusti,a protfis i do 63 duz bocne linije. Klen 48 i to je bitan faktor za prepoznavanje vrste.
Ostaje enigma previse uskih usta,ne klenovskih. One ribe koje sam cistio su imale po 48 krljusti i to me je zbunilo,ali peraja su bila udubljena. Zato sam ostao pri tome da je klenic,dodavsi i mala usta.
Imam knjigu ''nase ribe i ribolov'' od Dragoslava Lj. Petkovica gde je je lepo sve u brojkama objasnjeno za determinaciju neke vrste,sve je poredjano u kombinaciji rimskih brojeva ,slova i arapskih brojeva.
Npr. : I D predstavlja prvu Dorzalnu ( ledjnu ) peraju.1.1 je bocna linija,itd.
Ocigledno da se ne moze osloniti slepo verujuci ciframa i pravilima. Slikacu sledecu ribu da je prostudiramo.
Goci,ako ti mislis da ne umem da prepoznam ribu koju lovim,onda ok.
Ostaje enigma previse uskih usta,ne klenovskih. One ribe koje sam cistio su imale po 48 krljusti i to me je zbunilo,ali peraja su bila udubljena. Zato sam ostao pri tome da je klenic,dodavsi i mala usta.
Imam knjigu ''nase ribe i ribolov'' od Dragoslava Lj. Petkovica gde je je lepo sve u brojkama objasnjeno za determinaciju neke vrste,sve je poredjano u kombinaciji rimskih brojeva ,slova i arapskih brojeva.
Npr. : I D predstavlja prvu Dorzalnu ( ledjnu ) peraju.1.1 je bocna linija,itd.
Ocigledno da se ne moze osloniti slepo verujuci ciframa i pravilima. Slikacu sledecu ribu da je prostudiramo.
Goci,ako ti mislis da ne umem da prepoznam ribu koju lovim,onda ok.