Robinson Aquarius #6 9" - placen 3500din nov u radnji, prvi stap koji se nikad nece prodati. Katastrofalna akcija, bolje na metlu da se stavi kanap nego na njega, ali sa tim stapom sam naucio da musicarim i nema tih para za koje bih ga prodao iako je uzasan u svakom smislu, 5 puta je lomljen i popravljen svaki put.
Vision Keeper #4 9" - Stap sa kojim sam 8 godina pecao i stap sa kojim sam najvise riba izvukao. Lomljen 3-4 puta vrsni deo i na kraju nije mogao vise da se popravi pa mi je covek napravio novi vrh i sada taj stap sluzi kao stap za ucenje. Svake godine bar jednog prijatelja ili clana porodice povedem na Gradac, kupim im dnevnu dozvolu i ucim ih da pecaju na suvu. Do sad sam bar 15ak ljudi uveo u svet musicarenja.
Sage Trout LL KonneticHD 486-4 - Idealna dry fly cetvorka, uparen sa Sage Click 3/4/5 i Rio Technical Trout Elite WF4F. Toliko idealna prezentacija sitnih muva, ali i vecih foam skakavca i caddisa na #10-12. Nenormalno lagan combo, imam utisak da mogu 3 dana da zabacujem i da ne osetim. Ujedno meni licno najlepsi stap koji je Sage napravio.
Sage X KonneticHD 690-4 - Stap koji sam uzeo pre 3 meseca za Drinu i nisam imao priliku da ga probam na vodi jos uvek. Uparen sa Sage SpectrumLT i Rio Gold Elite WF6F. Stap je poprilicno fast akcije, ali izbaci lagano 20m+ kanapa na livadi. Meni licno ne smeta, ali videcemo kako ce se pokazati na Drini.
Sage ESN KonneticHD 3106-4 - Stap koji sam prosle nedelje kupio u Spaniji da imam za otvaranje sezone na Gradcu. Uparen sa Sage SpectrumLT i namotan pred kraj Rio Euro Nymphing Shorty. Danas mu je vatreno krstenje i videcemo kako ce se pokazati.
Sa poslednja 3 modela pokrivam 90% reka na nasim prostorima, ali vec sam poceo da gledam nesto jace za mladicu sledece zime.